Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Η Σουηδική Αστυνομία κατηγορείται για συγκάλυψη σεξουαλικών επιθέσεων από πρόσφυγες

5693b4a4c46188a7108b45d8
Η Σουηδική αστυνομία κατηγορείται για συγκάλυψη μαζικών σεξουαλικών επιθέσεων που φέρεται ότι διέπραξαν πρόσφυγες σε ένα μουσικό φεστιβάλ. Ακολούθησαν ισχυρισμοί ότι συμμορίες νέων, κυρίως από το Αφγανιστάν, κακοποίησαν κορίτσια μόλις 11 ή 12 ετών κατά την ετήσια εκδήλωση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Dagens Nyheter, μια εσωτερική έκθεση της αστυνομίας για το φεστιβάλ του 2015 «We Are Sthlm» δήλωσε ότι “το πρόβλημα των νέων ανδρών που τρίβονται επάνω σε νεαρά κορίτσια επέστρεψε όπως και τα προηγούμενα χρόνια.”
“Αυτοί είναι η λεγόμενη νεολαία προσφύγων [κυρίως] από το Αφγανιστάν … [η ομάδα] ήταν επίσης υπεύθυνη για πολλούς καυγάδες κατά τη διάρκεια της βραδιάς,” έγραψε η αστυνομία.
Σημειώνοντας ότι τα νεότερα θύματα ήταν μόνο 11 ή 12 ετών, ένας ανώνυμος αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι θα “ποτέ δεν θα άφηνα την κόρη μου [να πάει] στο φεστιβάλ, αν ήξερα τι συνέβη.”
Ωστόσο, όταν η αστυνομία της Στοκχόλμης προέβη σε δημόσια δήλωση σχετικά με την εκδήλωση, είπε ότι υπήρξαν «σχετικά λίγα εγκλήματα« λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό των θεατών.
Η αστυνομία έχει κατηγορηθεί για συγκάλυψη των σεξουαλικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν από τους πρόσφυγες, με τον διευθυντή Peter Agren – ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την αστυνόμευση στο φεστιβάλ – να αποκαλεί τις κατηγορίες ένα «ευαίσθητο σημείο».
“Μερικές φορές δεν τολμούμε να πούμε πώς είναι επειδή νομίζουμε ότι μπορεί να παίξει στα χέρια των Σουηδών Δημοκρατών,” ένα κόμμα αντι-μεταναστευτικό, είπε.
Ο επικεφαλής επικοινωνιών της αστυνομίας της Στοκχόλμης, ο Varg Gyllander, είπε ότι ήταν λάθος να μη μιλήσουν ανοιχτά για το τι έγινε στο φεστιβάλ, ανέφερε το Radio Sweden.
“Ως [το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία] στη Στοκχόλμη, είμαι αυτοκριτικός, θα έπρεπε να το έχουμε κοινοποιήσει αυτό. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί αυτό δεν συνέβη”, είπε.”Πραγματικά δεν ξέρω γιατί αυτό δεν συνέβη.”

“… Το πρόβλημα δεν είναι πιθανώς η αστυνομική εργασία ως τέτοια, αλλά ότι έχουμε αποτύχει να επικοινωνήσουμε τι έχει γίνει και τι έχει συμβεί”, πρόσθεσε ο Gyllander.
Εν τω μεταξύ, ο Σουηδός Δημοκράτης βουλευτής Bjorn Soder είπε στην Expressen: “Είναι ένα σκάνδαλο χωρίς όμοιο. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί αμέσως. Θα μπορούσε αυτό να είναι κάτι που συνέβη σε διάφορα μέρη της χώρας, ότι δεν κάνουν τον κόπο να σας πουν ορισμένα πράγματα, διότι θα μπορούσαν να παίξουν στα χέρια ενός συγκεκριμένου κόμματος;”
«Μας άγγιξαν παντού»
Μιλώντας στην εφημερίδα Dagens Nyheter, ένα κορίτσι που αναφέρεται ως Άννα, τώρα 15 ετών, αφηγήθηκε ότι εκείνη και οι φίλοι της είχαν επανειλημμένα περικυκλωθεί και κακοποιηθεί σεξουαλικά από μια ομάδα αγοριών στο φεστιβάλ.
Σημείωσε ότι οι φύλακες στο φεστιβάλ απλώς μίλησαν με τα αγόρια, και μερικές φορές τους απομάκρυναν από την περιοχή, αλλά θα επέστρεφαν στο ίδιο σημείο σχεδόν αμέσως.
Ένα κορίτσι που αναφέρεται ως Fanny, τώρα 17 ετών, υπενθύμισε επίσης την εμπειρία της σεξουαλικής επίθεσης στο φεστιβάλ, δηλώνοντας ότι η ίδια και οι φίλοι της είχαν αγγιχθεί στους γλουτούς, τα στήθη τους και “παντού”.
“Ένιωθες αδύναμος, δεν ήταν καθόλου ωραίο. Όταν προσπαθήσαμε να βγούμε, προσπάθησαν να μας σταματήσουν και κάποιοι μας χτύπησαν”, είπε στο Aftonbladet.
Είπε ότι δεν ανέφεραν το συμβάν στην αστυνομία επειδή “δεν είδε καθόλου αστυνομικούς, [και] [είναι] δύσκολο όταν κάποιος δεν ξέρει ποιον να ειδοποιήσει.”
Η έρευνα στην εφημερίδα Dagens Nyheter βρήκε ότι κανείς δεν πήγε στην δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν.Ο  Εθνικός Αστυνομικός Επίτροπος Dan Eliasson έχει υποσχεθεί μια ανασκόπηση των δράσεων των αξιωματικών μετά τις επιθέσεις, λέγοντας στην Expressen ότι “θα δεί ότι αυτό είναι υπό διερεύνηση”. Η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Aven Lena Nitz ζήτησε επίσης μια ενδελεχή έρευνα.
Δεν είναι η πρώτη φορά
Η βία, η οποία ξεκίνησε από την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, δεν ήταν απροσδόκητη, καθώς παρόμοια εγκλήματα έλαβαν χώρα κατά την εκδήλωση του 2014 – συμπεριλαμβανομένου ένα περιστατικό στο οποίο τα δάχτυλα ενός άνδρα φέρεται να εισήχθησαν
μέσα στον κόλπο ενός κοριτσιού.
Φρουροί, εθελοντές και αστυνομικοί φέρεται να είχαν λάβει εντολή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παρέμβουν με το παραμικρό σημάδι προβλήματος.
“Είχαμε μιλήσει πολύ γι ‘αυτό, και αναπτύξαμε μια στρατηγική για το πώς να παρακολουθούμε το πλήθος και [να είμαστε έτοιμοι] να κάνουμε ταχείες επεμβάσεις”, δήλωσε ο Agren.
Κατά τη διάρκεια πέντε ημερών, 200 νεαροί άνδρες απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις στο πλαίσιο του νόμου Δημόσιας Τάξης. Ωστόσο, πολλά από τα εγκλήματα δεν αναφέρθηκαν επειδή τα θύματα δεν έβλεπαν κανέναν αξιωματικό στην περιοχή, ή δεν μπορούσαν πλέον να εντοπιστούν τα ίχνη των δραστών λόγω του μεγάλου πλήθους.
Το ετήσιο «We are Sthlm« φεστιβάλ απευθύνεται σε νέους μεταξύ των ηλικιών 13 και 19, και συνήθως αντλεί περίπου 200.000 επισκέπτες.
Οι εκθέσεις έρχονται καθώς η Γερμανική πόλη της Κολωνίας αντιμετωπίζει ένα παρόμοιο σκάνδαλο, με τις αρχές να κατηγορούνται για συγκάλυψη του ρόλου των αιτούντων άσυλο σε μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Τόσο η Σουηδία και η Γερμανία έχουν γίνει γνωστές για την υπέρ των μεταναστών στάση τους κατά τα τελευταία χρόνια, με τη Σουηδία να γίνεται η πρώτη χώρα που προσφέρει μόνιμη κατοικία σε όλους τους Σύριους. Δέχθηκε περισσότερους αιτούντες άσυλο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού. Ανακοίνωσε, ωστόσο, μια καταστολή της μετανάστευσης, στο τέλος του περασμένου έτους, αφού αρκετές τοπικές αρχές δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν πλέον να φιλοξενήσουν την εισροή των προσφύγων.
Πηγή:
https://www.rt.com/news/328523-swedish-police-refugee-assaults/
 offtherecord.net.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.