Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

“Δεν μπορούμε να τους συλλάβουμε, έχουμε εντολές”: Γερμανός αστυνομικός μιλά για τους πρόσφυγες

5694dc18c46188cf1f8b45e4
Ένας Γερμανός αξιωματικός της αστυνομίας ανέφερε στα ΜΜΕ ότι οι επιβολείς του νόμου δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το έγκλημα μεταξύ των προσφύγων, χωρίς να κατηγορηθούν για υπερβολική βία ή ρατσισμό, ενώ πολλά επικίνδυνα περιστατικά υποβιβάστηκαν ή κρατήθηκαν μυστικά για να διατηρηθούν επιθυμητά στατιστικά στοιχεία.
Ο ομοσπονδιακός αστυνομικός, που αναφέρεται ως Bernd Κ, έχει μοιραστεί τις εμπειρίες του με την εφημερίδα Bild, έχοντας εργαστεί επί έξι μήνες στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου και στο πλαίσιο των «hotspots προσφύγων» του Passau και του Freilassing στη Βαυαρία.
«Στην αρχή, ως επί το πλείστον οικογένειες με παιδιά – που φαινόταν μορφωμένοι και μιλούσαν αγγλικά – ερχόντουσαν εδώ», είπε ο αξιωματικός. “Εν τω μεταξύ, το 95 τοις εκατό των προσφύγων είναι πλέον μόνο άνδρες.”
Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, ακόμη και όταν πρόκειται για βία ή σωματική κακοποίηση, καθώς η γενική εικόνα φαίνεται πιο ήπια, συνέχισε.
“Ένας αιτών άσυλο ήθελε να κόψει το λαιμό του συναδέλφου του. Αλλά η έκθεση στη σκηνή του εγκλήματος περιελάμβανε μόνο σοβαρούς τραυματισμούς και όχι απόπειρα δολοφονίας. Αυτό φαίνεται καλύτερα στις στατιστικές εξήγησε ο “Bernd Κ. Κατά την άποψή του, το ποσοστό εγκληματικότητας μεταξύ των προσφύγων υπερβαίνει κατά πολύ εκείνο του τοπικού πληθυσμού:
“Τους τελευταίους δύο μήνες, είχα μόνο μία ποινική κατηγορία εναντίον ενός Γερμανού, το υπόλοιπο [υπόπτων] ήταν μόνο πρόσφυγες.”
Αναφερόμενος στην κακοποίηση και παρενόχληση σε βάρος των γυναικών, παρόμοια με εκείνη που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο αξιωματικός είπε ότι τέτοιες περιπτώσεις είναι ευρέως διαδεδομένες στη Βαυαρία επίσης.
“Στο σταθμό του τρένου, η σεξουαλική παρενόχληση και προσβολές σε γυναίκες γίνονται σε τακτική βάση. Όταν μιλάμε για απαγόρευση εισόδου [στην περιοχή], θα φωνάξουν για μας: «Δεν είσαι η αστυνομία μου. Είσαι ρατσιστής ».”
Ωστόσο, όταν ένας πρόσφυγας πρέπει να ελεγχθεί, η αστυνομία δεν μπορεί να τον συλλάβει έστω και για λίγο, είπε ο αξιωματικός, επικαλούμενη «εντολές των ανωτέρων» που λένε να μην χρησιμοποιήσετε ενέργειες καταναγκασμού. “Ο εθνικός κανόνας μας είναι – καλύτερα να τον αφήσουμε να τρέξει μακριά.”
Ο Γερμανικός νόμος θα πρέπει να επιβάλει αυστηρότερους ελέγχους όσον αφορά τους δράστες, καθώς και περισσότερους αστυνομικούς και μεγαλύτερη ανεξαρτησία από την πολιτική ατζέντα, συνέχισε ο αξιωματικός.
“Διαφορετικά, θα μετατραπεί σε ένα big bang κάποια μέρα, αν δεν είναι ήδη εκεί”, κατέληξε.
Πηγή:
https://www.rt.com/news/328628-german-police-officer-refugees/
 http://offtherecord.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.