Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Χριστιανοί πρόσφυγες από Συρία κατήγγειλαν ότι μαχητές της ISIS ζουν ανάμεσα τους στη Γερμανία

σχολιο ιστολογιου μας:ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Picture 5
Χριστιανοί πρόσφυγες από τη Συρία ισχυρίζονται ότι είδαν ένα πρώην μέλος του Ισλαμικού Κράτους να ζει στη Φρανκφούρτη, και ότι αυτό δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Η αστυνομία ερεύνησε αλλά αρνήθηκε να καταθέσει κατηγορίες, επειδή ο φερόμενος ως τρομοκράτης δεν έχει κάνει τίποτα ποινικά στη Γερμανία.
Κατά την τελευταία επίσκεψή του στην περιοχή Σάαρ της Γερμανίας, στα σύνορα με τη Γαλλία, ο Peter Oliver του ρωσικού RT συναντήθηκε με μια ομάδα Ασσυρίων χριστιανών που είχαν κρατηθεί όμηροι από το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL).
Θυμήθηκαν δε ότι ενώ κρατούνταν σε συνθήκες αιχμαλωσίας, το μόνο πράγμα προσεύχονταν ήταν να πυροβοληθούν αντί να αποκεφαλιστούν.
Η ίδια κοινότητα, που τώρα ζει στην πόλη Saarlouis, λέει ότι οι φρικαλεότητες εκείνης της εμπειρίας τους ακολούθησαν σε όλη τη διαδρομή προς τη Γερμανία, αφού διαπίστωσαν ότι ένας άνθρωπος που λένε ότι είχε δεσμούς με το Ισλαμικό κράτος ζει ανάμεσά τους.
Ένας πρόσφυγας, ο οποίος συμφώνησε να μιλήσει στο RT, μόνο υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι είναι σίγουρος ότι ο άνθρωπος που ζει στην πόλη του είναι το ίδιο μέλος της ISIS που συνάντησε στη Συρία.
56a33e66c36188a11f8b4571
“Με σταμάτησε πολλές φορές στο σημείο ελέγχου κοντά στο χωριό μας, ήμασταν σε θέση να τον βρούμε ακόμη και στο Facebook, πάω στην ιστοσελίδα και υπάρχει αυτός ο τύπος πάλι εκεί”, είπε ο πρόσφυγας.
Όταν ο άνθρωπος είδε για πρώτη φορά τον τζιχαντιστή στη Γερμανία, η αντίδρασή του ήταν αυτή του πανικού.
“Ήμουν πολύ φοβισμένος που αυτός ο τρομοκράτης είναι σε ένα ένα δημοκρατικό κράτος όπως η Γερμανία και ζει εδώ”, είπε ο πρόσφυγας στο RT, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν καταλαβαίνει πώς εκείνοι που κράτησαν ομήρους ολόκληρες οικογένειες έχουν πλέον καθεστώς Σύριου πρόσφυγα στη Γερμανία.

Η Ασσυριακή κοινότητα αισθάνεται πλέον πολύ ανασφαλής καθώς “αυτή δεν ήταν η πρώτη υπόθεση” που πρώην μέλος της ISIS είχε αναγνωριστεί, είπε ο άνθρωπος. Πρόσθεσε ότι μερικοί άνθρωποι εξετάζουν ακόμη και να φύγουν από τη Γερμανία, αλλά δεν ξέρουν πού να πάνε.
Οι ηγέτες της Κοινότητας λένε ότι από τη στιγμή που ήταν πεπεισμένοι ότι ο «πρόσφυγας» ήταν στην πραγματικότητα ένας πρώην τζιχαντιστής, πήγαν κατ ‘ευθείαν στην αστυνομία.
”Η αστυνομία το έχει λάβει αυτό πολύ σοβαρά, αλλά ανησυχούμε ότι ο νόμος δεν μπορεί να το υποστηρίξει αυτό. Θα πρέπει να περιμένουν μέχρι αυτό το άτομο να κάνει κάτι εγκληματικό εδώ”, είπε στο RT ο Charlie Kanoun, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού Ασσυρίων.
“Αλλά αυτοί οι άνθρωποι ήταν δολοφόνοι στη Συρία και φέρνουν τη σημαία του ISIS ακόμη εδώ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στη Γερμανία”, δήλωσε ο Kanoun.
Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν έχουν επιβαρύνσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα.
Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, και με την εισροή των προσφύγων να μη δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, το ερώτημα είναι το ποιος ακριβώς είναι που έρχεται στην Ευρώπη.
“Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο για την κοινότητά μας εδώ. Αυτά τα θύματα απαγωγής μεταφέρθηκαν εδώ για ασφάλεια, και τώρα αυτοί οι τρομοκράτες είναι εδώ”, είπε ο Kanoun, προσθέτοντας ότι οι γερμανικές αρχές “είναι πολύ ευγενικές μαζί τους”, επαναλαμβάνοντας ότι οι συμπατριώτες του, μπορεί να χρειαστεί να φύγουν και πάλι.
“Αυτό είναι τραγικό ότι θα είμαστε και πάλι αναγκασμένοι να είμαστε πρόσφυγες, αυτή τη φορά σε ένα χριστιανικό κράτος που δεν μπορεί να μας προστατεύσει”, δήλωσε ο Kanoun.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε περίπου 250 Ασσυρίους χριστιανούς και απαίτησε λύτρα των 100.000 δολαρίων ανά άτομο. Μερικοί έχουν έκτοτε απελευθερωθεί, αλλά πολλοί παραμένουν σε αιχμαλωσία.
“Η ISIS ήρθε στο χωριό μας, κατέστρεψε τα χωράφια μας, έκαψε τις εκκλησίες μας, διέλυσε τη ζωή μας. Μας απήγαγαν, μας δολοφόνησαν. Έχουμε μια αφόρητη αίσθηση απώλειας”, είπε ένας πρώην όμηρος στο RT.
Θυμήθηκε ότι ενώ ήταν σε αιχμαλωσία, άκουσε μια συνομιλία μεταξύ των απαγωγέων του, που έλεγαν ότι «η Δύση θα ανήκει σε εμάς και θα την κατακτήσουμε μέσω του εξισλαμισμού».
Ένας από τους μαχητές που κρατούσε Ασσυρίους χριστιανούς σε αιχμαλωσία ήταν ένας Γερμανός ο οποίος είχε ασπαστεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ, είπε ο πρώην όμηρος.
Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας ετοιμάζουν πορίσματα για περισσότερους από 790 Γερμανούς Ισλαμιστές που έχουν ταξιδέψει στη Συρία, ανέφερε η Εθνική Αστυνομία του Προεδρείου του Saarland.
Πηγή:
https://www.rt.com/news/329890-germany-refugees-isis-members/
 http://offtherecord.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.