Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ο Πούτιν καλεί τους Εβραίους της Ευρώπης στη Ρωσία – Νέα ‘συμμαχία’;

σχολιο ιστολογιου μας: ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ !!!

569f3e7ac461889d738b459e
Ο Πρόεδρος της Αυστριακής Εβραικής Κοινότητας Ariel Muzicant και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου Viatcheslav Kantor κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου στο Κρεμλίνο, 19 Ιανουαρίου 2016. © RT
O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσφερε προστασία των Ευρωπαίων Εβραίων από τον ‘αντισημιτισμό’, προτείνοντας να μεταναστεύσουν στη Ρωσία.
Σε μια συνάντηση με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου στο Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της κοινότητας παραπονέθηκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την άνοδο του αντισημιτισμού σε όλη την Ευρώπη που εκδηλώθηκε με την αύξηση του αριθμού των επιθέσεων εναντίον των Εβραίων.
Εστιάζοντας στα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία το περασμένο έτος ο Vyacheslav Kantor, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου (ECJ), ανέφερε ότι οι Εβραίοι της Ευρώπης αντιμετωπίζουν μαζική διάκριση, τη μεγαλύτερη από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.
”Η θέση των Εβραίων στην Ευρώπη σήμερα είναι η χειρότερη από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Εβραίοι έχουν καταληφθεί από φόβο και την πολύ πραγματική νέα Έξοδο των Εβραίων από την Ευρώπη”, είπε ο Kantor στον Πούτιν.
Με βάση τις εκτιμήσεις του Kantor, υπήρξε 40% αύξηση των κρουσμάτων αντισημιτισμού στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Κατηγόρησε την αύξηση του μίσους προς τους Εβραίους στην επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη, μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.
Οι επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες έχουν οδηγήσει στον εθνικισμό, την ξενοφοβία και το ρατσισμό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου. Είπε ότι ακροδεξιές οργανώσεις «ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια» στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Σουηδία και την Ιταλία. Επιπλέον, η άνοδος του Ισλαμικού εξτρεμισμού στην Ευρώπη ωθεί μια μαζική έξοδο των Εβραίων από την Ε.Ε., καθώς ορισμένα κράτη μέλη δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν επαρκή προστασία.
Ο Πρόεδρος Πούτιν απάντησε: “Αφήστε τους [Εβραίους] να έρθουν σε μας τότε”, προσθέτοντας ότι “κατά τη διάρκεια της σοβιετικής περιόδου έφευγαν από τη χώρα, και τώρα πρέπει να επιστρέψουν.”

Ο Kantor αποκάλεσε την πρόταση Πούτιν μια «νέα θεμελιώδη ιδέα» που το συνέδριο θα λάβει προς συζήτηση.
Το ενδιαφέρον με αυτή τη νέα ‘συμμαχία’ είναι ότι καθώς εκτυλίσσεται, η Ρωσία στηρίζει φανερά την Συρία στην τρέχουσα πολεμική σύρραξη, αλλά το ίδιο το Συριακό κράτος δηλώνει φανερά και απροκάλυπτα τις αντι-Ισραηλινές του θέσεις με τον ίδιο τον πρόεδρο Άσαντ να έχει κατονομάσει ουκ ολίγες φορές ως κύριο εχθρό τον Σιωνισμό.
Πηγή πληροφοριών:
https://www.rt.com/politics/329517-putin-offers-russia-refuge-to/
 http://offtherecord.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.