Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

“Η CIA δημιούργησε την ISIS”: Βόμβα Ασάνζ με κυκλοφορία νέων εγγράφων από Wikileaks


cia-isis-737430
Ο Τζούλιαν Ασάνζ λέει ότι ο εξοπλισμός των Μουτζαχεντίν από την CIA άνοιξε τον δρόμο για την ISIS.
Ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε προχθές ότι η CIA ήταν υπεύθυνη για το άνοιγμα του δρόμου στην ISIS καθώς ο οργανισμός πληροφοριών κυκλοφόρησε περισσότερα από μισό εκατομμύριο πρώην εμπιστευτικά Αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα που χρονολογούνται από το 1979.
Στην έκτη επέτειο του πρώτου περίφημου “Cablegate” από το WikiLeaks, όταν απελευθέρωσε την πρώτη παρτίδα ευαίσθητων αρχείων των ΗΠΑ, στις 28 Νοεμβρίου 2010, έχει επεκτείνει την Δημόσια Βιβλιοθήκη του Αμερικανικής διπλωματίας (PLUSD) με 531.525 νέα διπλωματικά έγγραφα από το 1979.
Σε μια δήλωση για να συμπέσει με την κυκλοφορία των εγγράφων, που είναι γνωστά ως “Carter Cables III”, ο κ. Ασάνζ εξήγησε πώς τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το 1979, είχαν ξεκινήσει μια σειρά γεγονότων που οδήγησαν στην άνοδο του ISIS.
Είπε: “Εάν οποιοδήποτε έτος θα μπορούσε να λεχθεί ότι είναι το «έτος μηδέν» της σύγχρονης εποχής μας, είναι το 1979.”
Ο κ. Ασάνζ είπε ότι μια απόφαση από τη CIA, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, να ρίξουν δισεκατομμύρια δολάρια για να εξοπλίσουν τους μαχητές Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν για την αντιμετώπιση της Σοβιετικής Ένωσης, είχε οδηγήσει στη δημιουργία της τρομοκρατικής ομάδας Αλ Κάιντα.
Αυτό, με τη σειρά του, είπε οδήγησε στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 9/11, την εισβολή του Αφγανιστάν και του Ιράκ από τις ΗΠΑ, και τη δημιουργία του ISIS.

julian-assange-736832
Ο Τζούλιαν Ασάνζ λέει ότι η CIA χρηματοδότησε την άνοδο της Αλ Κάιντα.
Μιλώντας για το πώς το 1979 διαμόρφωσε τρέχοντα παγκόσμια γεγονότα, ο κ. Ασάνζ είπε: «Στη Μέση Ανατολή, η Ιρανική επανάσταση, η Σαουδική ισλαμική εξέγερση και η συμφωνία Camp David Accords μεταξύ Αιγύπτου-Ισραήλ οδήγησαν όχι μόνο στην παρούσα δυναμική περιφερειακής ισχύος αλλά αποφασιστικά άλλαξαν τη σχέση μεταξύ πετρελαίου, μαχητικού Ισλάμ και του κόσμου.
“Η εξέγερση στη Μέκκα μόνιμα μετατόπισε τη Σαουδική Αραβία προς τον Βαχαμπισμό, οδηγώντας στην διακρατική εξάπλωση του ισλαμικού φονταμενταλισμού και την αποσταθεροποίηση του Αφγανιστάν από ΗΠΑ-Σαουδική Αραβία.”
Είπε ότι σε αυτό το σημείο ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έφυγε από τη γενέτειρα του τη Σαουδική Αραβία για το Πακιστάν για να υποστηρίξει τους Αφγανούς Μουτζαχεντίν.
Και πρόσθεσε: «Η εισβολή στο Αφγανιστάν από την ΕΣΣΔ, θα έβλεπε τη Σαουδική Αραβία και τη CIA να σπρώχνουν δισεκατομμύρια δολάρια σε μαχητές Μουτζαχεντίν ως μέρος της Επιχείρησης Κυκλώνα, υποθάλποντας την άνοδο της Αλ Κάιντα και την τελική κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
“Το 1979 το ρεύμα του εξισλαμισμού εξαπλώθηκε στο Πακιστάν, όπου η Αμερικανική πρεσβεία κάηκε ολοσχερώς και ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν Ζουλφικάρ Αλί Μπούτο εκτελέστηκε.
“Η Ιρανική κρίση ομήρων θα συνέχιζε για να υπονομεύσει θανάσιμα την προεδρία Τζίμι Κάρτερ και την εκλογή του Ρόναλντ Ρέιγκαν.
“Η άνοδος της Αλ-Κάιντα τελικά έφερε τις επιθέσεις την 11 Σεπτέμβρη 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιτρέποντας την εισβολή στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και πάνω από μια δεκαετία πολέμου των ΗΠΑ, αφήνοντας, στο τέλος της, την ιδεολογική, οικονομική και γεωγραφική βάση για το ISIS.” 
Η εκλογή της Μάργκαρετ Θάτσερ ως Βρετανίδας πρωθυπουργου και το πυρηνικό ατύχημα στο Three Mile Island είναι μερικά από τα περιστατικά κατά τη διάρκεια του έτους που επικαλείται ο Ασάνζ.
Άλλα γεγονότα της χρονιάς που περιλαμβάνονται είναι έγγραφα σχετικά με τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό (IRA), ο οποίος το 1979 σκότωσε τον Λόρδο Mountbatten, εξάδελφο της Βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ, και η Ιρανική κρίση ομήρων, στην οποία 66 Αμερικανοί πιάστηκαν όμηροι μετά από έφοδο 3.000 Ιρανών φοιτητών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη.
Ο κ. Ασάνζ πρόσθεσε: “Το 1979 φαινόταν λες και το αίμα ποτέ δεν θα σταματήσει.
“Δεκάδες χώρες είδαν δολοφονίες, πραξικοπήματα, εξεγέρσεις, βομβιστικές επιθέσεις, πολιτικές απαγωγές και πολέμους απελευθέρωσης».
Τα Carter Cables III φέρνουν την συνολική συλλογή από δημοσιευμένα διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ σε 3,3 εκατομμύρια έγγραφα.
Πηγή: 
http://www.express.co.uk/news/world/737430/CIA-ISIS-Wikileaks-Carter-Cables-III-Julian-Assange
http://www.offtherecord.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.