Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

ΕΦΥΓΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΕΛΒΕΤΙΑ...!!! 9.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΜΠΟΥΡΓΚΑ...!!!Η τοπική κυβέρνηση στο ιταλόφωνο καντόνι Τιτσίνο, στην Ελβετία, αποφάσισε με δημοψήφισμα να απαγορεύσει την μπούρκα στους δημόσιους χώρους

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 το ιταλόφωνο καντόνι Τιτσίνο, στη νότια Ελβετία, απαγορεύει στις γυναίκες να καλύπτουν το πρόσωπό τους με μπούρκα και, μάλιστα, η σχετική απαγόρευση δεν αφορά μόνο τις μουσουλμάνες που κατοικούν στο καντόνι, αλλά, και όσες το επισκέπτονται ως τουρίστριες.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από δημοψήφισμα που διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 και δύο στους τρεις ψηφοφόρους ψήφισαν «ναι» στην απαγόρευση. Αρχικά, η τοπική κυβέρνηση ήθελε να απαγορεύσει και τις κουκούλες καθώς και τις μάσκες που φορούν οι διαδηλωτές, αλλά οι βουλευτές ψήφισαν νόμο με τον οποίο η απαγόρευση αφορά μόνο τις μουσουλμάνες που φορούν μπούρκα.

Η απαγόρευση της μπούρκας αφορά τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα δημόσια κτήρια ενώ όσες μουσουλμάνες δεν συμμορφώνονται θα πληρώνουν πρόστιμο, που αρχίζει από 92 ευρώ και μπορεί να φθάσει τα 9.000 ευρώ, αν οι γυναίκες αυτές επαναλαμβάνουν το «ατόπημα».Οι τουρίστες που ταξιδεύουν με προορισμό το Τιτσίνο ενημερώνονται για την απαγόρευση στα αεροδρόμια και στα σύνορα με την Ιταλία από τους τελωνειακούς υπαλλήλους. Το κοινοβούλιο στην Ελβετία αποφάσισε ότι η απαγόρευση στο Τιτσίνο δεν παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Στην Γαλλία, ήδη από το 2010, έχει απαγορευθεί η μπούρκα και μουσουλμανικές οργανώσεις προχώρησαν σε διαμαρτυρίες με την αιτιολογία ότι η απαγόρευση συνιστά διάκριση σε βάρος τους. 
protothema.gr
stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.