Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

«Φωτιά και τσεκούρι» έρχεται!

ΝΑ ΤΑ ΝΑ ΤΑ
Η αφρόκρεμα των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, Δραγασάκης, Δούρου, Σακοράφα κλπ, παρουσιάζουν αύριο το συλλογικό τόμο «Κυβέρνηση της Αριστεράς: Δρόμος για το μέλλον ή παρένθεση;», στον οποίο ξεχωρίζει το κείμενο του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέα Μπελαντή (φωτό), που υπόσχεται νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στην Ελλάδα, αν ο Αλέξης γίνει Πρωθυπουργός.

Πογκρόμ διώξεων «φιλομνημονιακών δημοσίων υπαλλήλων» και πραξικόπημα για «την ανατροπή του πυρήνα της ηγεσίας» στη Δικαιοσύνη, στον Στρατό και στα Σώματα Ασφαλείας οραματίζεται ο Μπελαντής από μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως αποκαλύπτει σήμερα στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο Μανώλης Κωττάκης.

Διαβάστε και προετοιμαστείτε αναλόγως:

«Θα χρειαστεί η μονομερής κατάργηση της έκτακτης κρατικής οργάνωσης, η οποία τηρήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ιδίως την περίοδο 2010-2013… Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα χρειαστεί μια άλλη οργάνωση διοίκησης, μια λαϊκή κυβερνητικότητα. .. Σε κάποιο βαθμό αυτή η αλλαγή της διοίκησης θα χρειαστεί και μια πολύ εκτεταμένη εναλλακτική της στελέχωση και ηγεσία. Το κεντρικό ζήτημα θα είναι η αλληλοτροφοδότηση ενός φιλολαϊκού, κοινωνικά παρεμβατικού, αδιάφθορου  και μαχητικού πυρήνα της διοίκησης με τη μέγιστη κινητοποίηση και την κινητοποίηση θεσμών αντιεξουσίας».

«Είναι απαραίτητη η απομόνωση των φιλομνημονιακών και ευρύτερα αντικαπιταλιστικών  δυνάμεων στα πλαίσια της διοίκησης… Η λογική του φιλολαϊκού προσανατολισμού της διοίκησης και βαθιών τομών στο εσωτερικό της, που αρχίζουν στο τώρα και καταλήγουν σε έναν κρατικό μηχανισμό ταξικού τύπου, δεν μπορεί να αφήσει απέξω τους μηχανισμούς της Δικαιοσύνης… Είναι εξαιρετικά ασθενής αν δεν συνοδευτεί από γενική λαϊκή κινητοποίηση, από την ενίσχυση των ρηγματώσεων μέσα στους δικαστικούς μηχανισμούς και της μεταγραφής της ταξικής πάλης στο εσωτερικό τους. Και από μια θεσμική στρατηγική που θα μετατοπίζει το ίδιο το επίπεδο της νομιμότητας».

«Η ιεραρχική τους δομή και οργάνωση (των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας) (..) θα λυθεί οριστικά με την ανατροπή του στενού πυρήνα τους και τη δόμηση μιας εξουσίας και ενός κράτους άλλου ταξικού τύπου… με τη διάλυση των μυστικών υπηρεσιών, των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού και της Αστυνομίας… Η μέγιστη δυνατή παρακολούθηση του λαϊκού παράγοντα να απομονώσει και να αποκόψει τάσεις ήπιας ή βίαιης αντίδρασης των μηχανισμών αυτών προς το πείραμα της Αριστεράς στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.