Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Υποχρεωτικός για ΟΛΟΥΣ ο Προσωπικός Αριθμός – Πότε μπαίνει στις ζωές μας



Θα μπει στις νέες ταυτότητες, όπως και τις ταυτότητες-«πορτοφόλι».

Αποφασισμένη μετά τις νέες ταυτότητες να φέρει και τον Προσωπικό Αριθμό είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της ομογένειας στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε τον ερχομό του Προσωπικού Αριθμού:

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Θα είναι πολύ απλή η μετάβαση. Θα αποκτούμε τον προσωπικό μας αριθμό από μια πλατφόρμα την οποία ήδη έχουμε υλοποιήσει και δοκιμάζουμε. Θα λυθούν πολλά προβλήματα».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μέσα στο επόμενη δίμηνο ο Προσωπικός Αριθμός θα έχει μπει στις ζωές μας, όντας υποχρεωτικός για όλους τους πολίτες.

Παραμένει άγνωστο αν αυτή τη στιγμή δοθεί κάποια περίοδος «χάριτος» όπως συμβαίνει και με τις νέες ταυτότητες, η έκδοση των οποίων θα είναι προαιρετική μέχρι το 2026.

Ο Ενιαίος Αριθμός πρόκειται να φέρει τα πάνω-κάτω στις συναλλαγές του δημοσίου με τους πολίτες, αντικαθιστώντας τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό της Ταυτότητας και Διαβατηρίου, χωρίς όμως αυτοί να καταργούνται.

Ωστόσο ο ΑΦΜ θα αποτελεί τον πυρήνα του νέου Αριθμού. Ο Π.Α. θα αποτελείται από τα 9 ψηφία του ΑΦΜ συν άλλα τρία καινούργια, εκ των οποίων τα δύο θα μπορεί (άγνωστο για πόσο καιρό) να επιλέγει ο πολίτης.

«Δεν θα χρειάζεστε να θυμάστε ένα σωρό αριθμούς», είναι το…κύριο επιχείρημα υπέρ της έκδοσης του Προσωπικού Αριθμού.

Στην πράξη πρόκειται για ακόμα μία υποχρεωτικότητα που θα αλλάξει τις ζωές 9 εκατομμυρίων πολιτών, όσων δηλαδή έχουν σήμερα ΑΦΜ.


eurokinissi photo

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.