Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

«Που είναι η Εκκλησία;» : Γέροντας Μεθόδιος, Σερέτης Γρηγόρης

Για όσα γίνονται μέσα στο Άγιο όρος με το άνοιγμα επιχειρήσεων (ιχθυοκαλλιέργειες, σούπερ μάρκετ βενζινάδικο), μίλησε μεταξύ άλλων σήμερα στον Focus FM 103.6 και την εκπομπή “Κόντρα στο Σύστημα” με τον ψυχολόγο Γρηγόρη Σερέτη ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους Γέροντας Μεθόδιος.
«Δυστυχώς είναι σημεία των καιρών. Εγώ και όλη η αδελφότητα είμαστε ενάντια σ αυτό. Τι δουλειά έχουν οι πολυεθνικές εταιρίες στο Άγιο Όρος;» είπε αρχικά ο Γέροντας.
«Ήδη έχει αλλοιωθεί το Άγιο όρος πάρα πολύ. Υπάρχουν πατέρες που αγωνίζονται αλλά αυτοί που διοικούνε.. δυστυχώς, δυστυχώς δυστυχώς.. Αυτά είναι απαράδεκτα για το Άγιο Όρος. Στα Κερδύλια στις Σέρρες είχαμε μετόχια πολλά και πήγανε τώρα οι Κατσιλιέρηδες και κάνανε οκτώ ενστάσεις ότι τα κτήματα είναι δικά τους. Εμείς είχαμε πάει από χρόνια εκεί βρήκαμε μέσα φτωχούς ανθρώπους οι οποίοι μας είπανε “ήρθαμε πρόσφυγες έχουμε χτίσει σπίτια έχουμε χτίσει σχολεία” και λέω στον πάτερ Εφραίμ που είχαμε πάει μαζί “πάμε να φύγουμε αφήστε τους ανθρώπους όπως είναι. Δεν διεκδικούμε τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να βγάλουμε φτωχούς ανθρώπους”» πρόσθεσε επίσης.
«Λένε ότι είμαστε υπέρ των Ρώσων υπέρ των Ουκρανών οι πάντες μας πολεμάνε. Δεν είμαστε με κανέναν είμαστε μόνοι με το Χριστό την Παναγία και με την Ελλάδα μας! Τίποτα άλλο! όταν βγαίνουν ιεράρχες και τις βάσεις της πίστεως τις γκρεμίζουν τι να κάνει ο άλλος που πολιορκείται από παντού; Σου λέει ότι άν δεν πάρω την ταυτότητα δεν μπορώ να ζήσω. Χίλιες φορές να μην ζήσεις αλλά να πεθάνεις Έλληνας Ορθόδοξος!» επισήμανε.
«Το μήνυμα στον Ελληνικό λαό είναι “να μείνουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι!” “Οικογένεια Πατρίδα Πίστη!”. Αυτό είναι αναπαλλοτρίωτο! Δεν εξαγοράζεται!» είπε ο Γέροντας Μεθόδιος.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.