Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ -ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ -Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ: ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΈΡ ΤΩΝ ΑΝΕΠΑΦΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ.

 
Από την Αθήνα θα ανακοινώσει η ΕΚΤ το ψηφιακό ευρώ – Πώς θα λειτουργεί
Στην Αθήνα θα συνεδριάσει στις 26 Οκτωβρίου το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να ανακοινώσει τόσο τις κρίσιμες αποφάσεις του, όχι μόνο για τα επιτόκια του ευρώ, αλλά και για ένα ιστορικό project στην ιστορία της Ευρωζώνης -το ψηφιακό ευρώ.
Το ψηφιακό ευρώ θα έχει τη μορφή πορτοφολιού το οποίο οι πολίτες θα "φορτίζουν" με ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. 
 
ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ξανά τι έγραφε το 2016 ο Νόρμπερτ Χέρινγκ (Norbert Häring), οικονομικός συντάκτης και συγγραφέας εκλαϊκευμένων οικονομικών συγγραμμάτων, στο βιβλίο του με τίτλο «Η κατάργηση των μετρητών και οι συνέπειές της. Οδεύοντας προς τον ολοκληρωτικό έλεγχο»:
«Αν η κοινωνία χωρίς μετρητά γίνει ο κανόνας, είναι όχι απλώς προφανές, αλλά βέβαιο ότι θα υπάρξουν και κυβερνήσεις που θα αδράξουν την ευκαιρία να επιβάλουν ένα απολυταρχικό κράτος παρακολούθησης, το οποίο θα κάνει τον Μεγάλο Αδερφό από το φρικιαστικό όραμα 1984 του Τζορτζ Όργουελ να φαντάζει σαν ένα άκακο ορφανό. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι μέχρι στιγμής οι ατελείς δημοκρατίες μέσω της όλο και πιο εκτεταμένης χρήσης εργαλείων παρακολούθησης για δήθεν καλούς σκοπούς ολισθαίνουν σε αυτό το κατηφορικό μονοπάτι του απόλυτου ελέγχου από το κράτος και τις πολυεθνικές. […] ο έλεγχος και η χειραγώγηση που υφιστάμεθα μέσω των εμπορικών επιχειρήσεων είναι τόσο εκτεταμένα, πολύ περισσότερο από όσο είναι επιτρεπτό από τον νόμο και σύμφωνο με το θεμελιώδες δικαίωμα της πληροφοριακής αυτοδιάθεσης. Σε έναν κόσμο όπου οι συναλλαγές που διακανονίζονται σήμερα με τη χρήση μετρητών είναι προσβάσιμες από τις εταιρείες συλλογής δεδομένων χωρίς να υπάρχει τρόπος διαφυγής, ο έλεγχος και η χειραγώγηση αποκτούν εντελώς άλλη διάσταση».
(Δάνειο από πρόσφατο άρθρο του Κ. Βαθιώτη).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.