Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

«Κώδικας» πολιτικά ορθής συμπεριφοράς στο BBC: Απαγορεύονται χαρακτηρισμοί που αφορούν τον «άνδρα» ή τη «γυναίκα»

Στα πλαίσια της νέας εποχής εναρμονίζεται και ο μεγαλύτερος κρατικός τηλεοπτικός φορέας της Βρετανίας.Αποφασισμένοι να μεταβάλλουν την εικόνα τους προς μία πιο…πολιτικά ορθή είναι στο BBC, με την διοίκηση του σταθμού να ανακοινώνει μία σειρά από φιλικά προς τους LGBTQ μέτρα.
Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση της χρήσης όρων όπως «αυτός» ή «αυτή»!
Πιο συγκεκριμένα, οι αποφάσεις αυτές ανήκουν σε μία γενικότερη αλλαγή πολιτικής στην βρετανική κρατική τηλεόραση, κατά την οποία άτομα με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις θα έχουν τα ίδια ακριβώς προνόμια με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.Αυτό το κατά τα άλλα απόλυτα λογικό μέτρο προσκρούει σε μία μεγάλη αντίφαση από την διοίκηση του BBC:
Ενώ προωθεί την ίση μεταχείριση των ατόμων με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, εντούτοις δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακριβώς αυτό το στοιχείο προκειμένου να διαφημίσει τις νέες της πολιτικές! 
Τρανό παράδειγμα είναι η ανακοίνωση της πρόσληψης πολλών LGBTQ ατόμων, που ενώ προσλαμβάνονται ακριβώς επειδή έχουν διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, την ίδια στιγμή ο σταθμός υποστηρίζει πως αυτή τους η διαφορετικότητα δεν θα απασχολεί καθόλου τον σταθμό!

«Είναι όλα μέρος μιας νέας σειράς μεταρρυθμίσεων υπέρ της «ποικιλομορφίας» στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Οι νέες εμφανίσεις των LGBT χαρακτήρων θα είναι εντελώς «συμπτωματικές» , πράγμα που σημαίνει ότι οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις δεν θα είναι στο επίκεντρο»
Κοινώς δηλαδή είτε ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα είτε όχι δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία! 
Παρόλα αυτά όμως ο νέος «κώδικας συμπεριφοράς» εντός του BBC αποτελεί ήδη γεγονός!
Εκτός λοιπόν από την αντικατάσταση λέξεων και φράσεων που προσδίδουν την έννοια του «αρσενικού ή του θηλυκού», προς μελέτη είναι και άλλο ένα μέτρο το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα social media.
Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα πολιτική του BBC, οι εργαζόμενοι που δεν είναι LGBTQ , θα πρέπει (για να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους) να φοράνε εμβλήματα που θα αναγράφουν (τι άλλο;) την σεξουαλική τους προτίμηση!
Η νέα…πολιτικά ορθή εκστρατεία του BBC φυσικά δεν θα περιοριστεί μόνο πίσω από τις κάμερες, με έναν αξιοσημείωτο αριθμό LGBTQ ατόμων να προσλαμβάνονται και για μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές εντός και εκτός Βρετανίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.