Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Διπλό νομικό «γκολ» από ποντιακή ομάδα στη Θράκη


Ένα διπλό δικαστικό «γκολ» πέτυχε πρόσφατα η ποντιακή ομάδα της Θράκης, ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπη, καθώς όχι μόνο κατάφερε να δικαιωθεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για τη χρήση μίας ιστορικής φανέλας με τη φράση «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ», αλλά ταυτόχρονα άνοιξε ο δρόμος για τον έλεγχο φιλοτουρκικών ποδοσφαιρικών σωματείων από την αθλητική Δικαιοσύνη.
Το θέμα αναδείχθηκε από το δικαστικό blog «Δικογραφίες» (dikografies.blogspot.gr) το οποίο διαχειρίζεται η γνωστή δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα, και όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ τα φιλοτουρκικά ποδοσφαιρικά σωματεία φέρουν το όνομα «πρώην Τουρκική Ένωση Ξάνθης και νυν Αθλητική Ένωση Ξάνθης» και έχουν ως έμβλημα το οθωμανικό ρολόι με βαθύ πορφυρό χρώμα, ως ρολόι της Ξάνθης, σταματημένο στην ώρα 9.05, που είναι ιερή ώρα για την Τουρκία, αφού ο τούρκος ηγέτης Κεμάλ Αττατούρκ απεβίωσε κατά την ώρα αυτή.
Σύμφωνα με τις «Δικογραφίες», ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων Δημήτρης Σκουτέρης ήδη έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, με την οποία ζητάει ενημέρωση, για τις φανέλες των σωματείων της Ξάνθης, ενώ παράλληλα του ζητάει να ληφθούν μέτρα.
Στην επιστολή του αναφέρει επακριβώς τα εξής:
«Στις 18.10.2017 εκδικάστηκε από την Επιτροπή Εφέσεων, στην οποία ασκώ καθήκοντα προέδρου, έφεση του σωματείου, με την επωνυμία ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης, κατά της με αριθμό 1/2017 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Θράκης, στην οποία το σωματείο αυτό ανήκει.
»Η υπόθεση αφορά στη χρήση, νομίμως ή όχι, από το εν λόγω σωματείο, φανέλας ποδοσφαίρου, στην οποία αναγράφεται ευκρινώς και με έντονους χαρακτήρες ως έμβλημα το ακόλουθο μήνυμα: «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ».
»Ανεξάρτητα από την κρίση της επιτροπής, ως προς το νόμιμο η όχι, του συγκεκριμένου εμβλήματος φανέλας του ανώτερω συλλόγου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης προβλήθηκε από το εκκαλόν σωματείο προφορικά οι ισχυρισμός, ο οποίος περιλαμβάνεται και στο υποβληθέν έγγραφο υπόμνημα του, ότι και άλλη ομάδα – σωματείο υπαγόμενη στην ίδια ΕΠΣ, η οποία φέρει το όνομα «πρώην Τουρκική Ένωση Ξάνθης και νυν Αθλητική Ένωση Ξάνθης» φέρει ως έμβλημα της ποδοσφαιρικής της ομάδας το οθωμανικό ρολόι με βαθύ πορφυρό χρώμα, ως ρολόι της Ξάνθη, σταματημένο στην ώρα 9.05, που είναι ιερή ώρα για την Τουρκία, αφού ο τούρκος ηγέτης Κεμάλ Αττατούρκ απεβίωσε κατά την ώρα αυτή.
»Επίσης ότι η εν λόγω ποδοσφαιρική ομάδα χρησιμοποιεί την προπεριγραφείσα «φορεσιά» συστηματικά και ανεμπόδιστα σε όλες τις αθλητικές συναντήσεις της ΕΠΣ, στην οποία υπάγεται, διότι δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος της.
»Επειδή δεν μπορώ μετά βεβαιότητας να γνωρίζω, εάν όντως συμβαίνει το παραπάνω, το οποίο τέθηκε υπόψη μου και υπόψη των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Εφέσεων, κατά την παραπάνω συνεδρίαση και συνιστά, σε περίπτωση, που είναι ακριβές, παράνομη και ελεγκτέα συμπεριφορά συγκεκριμένου συλλόγου, παρακαλώ αφού ενημερωθείτε προσωπικά για την ακρίβεια των αναφερόμενων από τον εκκαλούντα αθλητικό σύλλογο, να με ενημερώσετε εγγράφως, όπως επίσης και για τις ενέργειες, οποίες θα προβείτε, προκειμένου να αρθεί η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί».
iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.