Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Νέα απόφαση της FIFA απαγορεύει σε Χριστιανούς Ποδοσφαιριστές να κάνουν τον Σταυρό τους στο Γήπεδο...

Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ!!!
Ζητήθηκε από την FIFA να απαγορευτεί από τους Χριστιανούς ποδοσφαιριστές να κάνουν τον σταυρό τους μετά από γκολ. Ένας Μουσουλμάνος κληρικός από την Σαουδική Αραβία, ο Mohammed Alarefe, ζήτησε από την διοίκηση του οργανισμού να συμπεριλάβει στους κανονισμούς του αθλήματος ότι οι παίκτες απαγορεύονται να κάνουν το σήμα του σταυρού στο σώμα τους.
Ο Alafere, ο οποίος είναι καθηγητής θρησκειών στο King Saud University στο Riyadh, δημοσίευσε το αμφιλεγόμενο αίτημα στο Twitter στους 17,4 εκατομμύρια ακόλουθους του, αλλά σύντομα τον κατέκλυσαν μηνύματα διαφωνίας. Πολλοί άνθρωποι είπαν ότι ένας μεγάλος αριθμός παικτών γονατίζει στο γήπεδο και φιλά το έδαφος, κάτι που θυμίζει τον ισλαμικό τρόπο προσευχής.

O Alarefe έγραψε: «Έχω δει βίντεο αθλητών, ποδοσφαιριστών που τρέχουν, κλοτσάνε και όταν κερδίζουν κάνουν τον σταυρό τους και η ερώτηση μου είναι αν οι κανόνες της FIFA το απαγορεύουν αυτό.» Πολλοί άνθρωποι διαφόρων θρησκευτικών υποβάθρων απάντησαν στις απόψεις τους, αλλά αρκετοί τον επέκριναν, λέγοντας ότι αυτό προκαλούσε διακρίσεις.
Ο Sultan Alhusni απάντησε αναφέροντας έναν Αιγύπτιο ποδοσφαιριστή που παίζει στην Roma και είπε: «Δεν θα πω ψέματα. Ο Mohamed Salah και άλλοι γονατίζουν για να προσευχηθούν όταν βάζουν γκολ και κανείς δεν τους τιμωρεί. Αφήστε το άθλημα σε όσους το έχουν αναλάβει.»
Ένας άλλος είπε στον Alarefe ότι οι απόψεις του δείχνουν ότι μιλάει για ένα θέμα για το οποίο δεν γνωρίζει τίποτα.
Πολλοί απάντησαν σαρκαστικά. Ο Capitano, ένας χρήστης του Twitter, έγραψε: «Το καθεστώς του ISIS απαγορεύει να κάνει κανείς τον σταυρό του. Όταν εκλεχθεί ο Al-Baghdadi πρόεδρος της FIFA, θα συζητήσουμε το αίτημα του σεβαστού σεΐχη.»
Το ζήτημα της θρησκείας στο ποδόσφαιρο δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Πρόσφατα, η Real Μαδρίτης αποκάλυψε ότι λόγω μιας τοπικής συμφωνίας, οι φανέλες της ομάδας που πωλούνται στις χώρες της Μέσης Ανατολής δεν θα φέρουν τον παραδοσιακό χριστιανικό σταυρό.
Η Marka, μια εταιρία ρουχισμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πήρε τα δικαιώματα για την παραγωγή, διανομή και πώληση των προϊόντων της Real Μαδρίτης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και το Ομάν.


Αλλά ο αντιπρόεδρος της Marka, Khaled al-Mheiri είπε ότι η Real Μαδρίτης έχει δύο εκδοχές του σήματος της για την Μέση Ανατολή και ότι η Marka θα χρησιμοποιήσει αυτήν χωρίς τον σταυρό.
«Πρέπει να λάβουμε υπόψη τις χώρες οι οποίες έχουν ευαισθησία σχετικά με τα προϊόντα που φέρουν τον σταυρό», είπε ο al-Mheiri, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καφετέριας της Real Μαδρίτης στο Ντουμπάι. Οι έξι χώρες του Αραβικού Κόλπου όπου θα πωλούνται τα προϊόντα της Marka είναι στην πλειοψηφία τους μουσουλμανικές.
Το 2014, η Real Μαδρίτης αφαίρεσε τον χριστιανικό σταυρό από την στολή της, όταν μπήκε σαν χορηγός η Εθνική Τράπεζα του Abu Dhabi. Η αεροπορική εταιρία Emirates είναι επίσης επίσημος χορηγός μαζί με το ταμείο επενδύσεων IPIC από το Abu Dhabi. Και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πρωτοσέλιδο το θέμα του σταυρού.
Ο κελτικής καταγωγής τερματοφύλακας Artur Boruc δέχτηκε παράπονα για την συμπεριφορά του στο στάδιο Ibrox στην Γλασκόβη μπροστά στους θαυμαστές της Ranger το 2006. Η αστυνομία ερεύνησε τους ισχυρισμούς ότι ο Boruc έκανε θρησκευτική χειρονομία στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Η ομάδα του δέχτηκε αυστηρή προειδοποίηση από την σκοτσέζικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Υπάρχουν συνεχώς προβλήματα με τις θρησκευτικές επιδείξεις των παικτών των ομάδων της Γλασκόβης, κι έτσι τους έχει ζητηθεί να τις περιορίζουν στα αποδυτήρια.
Credit: dailymail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.