Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Πέρασε η διάταξη για δημιουργία αποτεφρωτηρίων και από ιδιώτες


Παρά τις αντιδράσεις της Εκκλησίας και μεγάλου μέρους του κόσμου, η καύση νεκρών στη χώρα μας είναι πλέον γεγονός. Οι δήμοι που είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν αποτεφρωτήρια δεν το έκαναν, κι έτσι ο Π. Σκουρλέτης (φωτό) αποφάσισε να βάλει και τους ιδιώτες στο παιχνίδι.
Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Ποταμιού, ΔΗ.ΣΥ. και Ένωσης Κεντρώων υπερψηφίστηκε χθες η διάταξη που περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ και δίνει τη δυνατότητα σε δήμους και περιφέρειες (σε δικές τους εκτάσεις) αλλά και σε ιδιώτες (έπειτα από λήψη της σχετικής άδειας) να προχωρήσουν στην ίδρυση αποτεφρωτηρίων για την καύση των νεκρών. Ειδικότερα, τεχνικά ζητήματα για τα κέντρα αποτέφρωσης νεκρών θα ρυθμιστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Υγείας.
Η διάταξη για τη δημιουργία ιδιωτικών αποτεφρωτηρίων καταψηφίστηκε από τους ΑΝ.ΕΛ. «Η αποτέφρωση για μας είναι μια βίαιη πράξη. Η ιερότητα της ψυχής βρίσκεται σε συνάρτηση με την ιερότητα του σώματος κατά το χριστιανικό δόγμα» είπε ο εισηγητής του κόμματος Κώστας Κατσίκης. Τη διάταξη καταψήφισαν και η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, το οποίο διαφωνεί με την παροχή σε ιδιώτες άδειας λειτουργίας αποτεφρωτηρίου, και όχι με την ουσία της διάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.