Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

231 αγόρια κακοποιήθηκαν σε Καθολικό σχολείο υπό τη διεύθυνση του αδελφού του Πάπα Βενέδικτου

ME ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΕΧΕΤΕ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΚΑΙ "ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ!!!
3637
 Ο δικηγόρος Ulrich Weber.
Τουλάχιστον 231 παιδιά σε ένα διάσημο σχολείο χορωδίας αγοριών στη Γερμανία ήταν θύματα σωματικής κακοποίησης, σύμφωνα με έναν δικηγόρο που ανέθεσε το Καθολικό ίδρυμα για διερεύνηση ισχυρισμών, δίνοντας ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό απ’ ότι νόμιζαν για το σκάνδαλο, το οποίο χρονολογείται από δεκαετίες.
Η Regensburger Domspatzen, μια χορωδία 1.000 ετών στο Ρέγκενσμπουργκ, στη Βαυαρία, σύρθηκε στο τεράστιο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης που μαστίζει την Καθολική εκκλησία από το 2010, όταν οι ισχυρισμοί των επιθέσεων που έλαβαν χώρα πριν από αρκετές δεκαετίες είδαν τη δημοσιότητα.
Η χορωδία διευθυνόταν από τον μεγαλύτερο αδελφό του Πάπα Βενέδικτου, Georg Ratzinger, 1964 – 1994, όταν οι περισσότερες από τις κακοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν.
Ο Ράτζινγκερ δήλωσε ότι η φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση «ποτέ δεν συζητήθηκε» στο διάστημα που διηύθυνε τη χορωδία στο οικοτροφείο.
1286
Μια γέφυρα κατά μήκος του Δούναβη, μπροστά από τον Καθολικό στο Regensburg. Φωτογραφία: Diether Endlicher/AP
Ο δικηγόρος Ulrich Weber, ο οποίος είχε ανατεθεί από την μητρόπολη να εξετάσει τις περιπτώσεις, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ότι η έρευνά του, η οποία περιελάμβανε 70 συνεντεύξεις με τα θύματα, αποκάλυψε κακοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το 1945 έως τις αρχές του 1990.
«Έχω εδώ 231 αναφορές για σωματική κακοποίηση», είπε.

Αυτές κυμαίνονται από σεξουαλική επίθεση μέχρι βιασμούς, ξυλοδαρμούς και σοβαρή στέρηση τροφής, δήλωσε ο Weber.
«Τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης στο Regensburg συγκεντρώθηκαν κυρίως κατά την περίοδο από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1970», είπε, προσθέτοντας ότι 50 θύματα μίλησαν για 10 δράστες.
Ο σκηνοθέτης και συνθέτης Franz Wittenbrink, ένας πρώην μαθητής του οικοτροφείου, είχε πει στο περιοδικό Spiegel το 2010 ότι υπήρχε ένα ”σαδιστικό σύστημα ποινών που συνδέονται με τη σεξουαλική ευχαρίστηση”.
Το Γερμανικό σκάνδαλο είναι ένα από τα πολλά που έχουν συγκλονίσει την Καθολική Εκκλησία τα τελευταία χρόνια, ιδίως στην Ιρλανδία, όπου ένας ιερέας παραδέχθηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά περισσότερα από 100 παιδιά.
Αρκετά Γερμανικά ιδρύματα έχουν επίσης καταβροχθιστεί από το σκάνδαλο, συμπεριλαμβανομένης ενός ελίτ σχολείου Ιησουιτών στο Βερολίνο, το οποίο παραδέχθηκε τη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση μαθητών από δύο ιερείς στις δεκαετίες του 1970 και του 1980.
Οι περισσότεροι από τους εν λόγω ιερείς δεν αναμένεται ωστόσο να διωχθούν ποινικά, επειδή τα καταγγελλόμενα εγκλήματα έλαβαν χώρα πολύ καιρό πριν.
Όμως, υπήρξαν εκκλήσεις για αλλαγή του νόμου και για την εκκλησία να πληρώσει την αποζημίωση των θυμάτων.
Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η μητρόπολη Regensburg δήλωσε ότι υπήρξαν 72 θύματα κακοποίησης, και προσέφερε αποζημίωση ύψους 2.500 δολαρίων στο καθένα.
Πηγή:
http://www.theguardian.com
 http://offtherecord.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.