Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


φοτο
Σε μεγάλη οικονομική καταστροφή για την Τουρκία εξελίσσεται η υπόθεση της κατάρριψης του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τους Τουρκομάνους στον συριακό εναέριο χώρο.
φοτο1Μετά από την ανακοίνωση της ρωσικής Δούμας που καλούσε εσπευσμένα τους Ρώσους τουρίστες που βρίσκονται στην Τουρκία να αποχωρήσουν από την χώρα αυτή, έχουν ήδη παρατηρηθεί στα τουρκικά αεροδρόμια εικόνες αποχώρησης των Ρώσων τουριστών που ανήσυχοι φεύγουν από τα τουρκικά τουριστικά θέρετρα καθώς και από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Πόλης και της Αττάλειας, κάτι ανάλογο που είχε γίνει με την Αίγυπτο μετά την κατάρριψη του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους.
Δεδομένου οι Ρώσοι τουρίστες είναι οι μεγαλύτεροι πελάτες του τουρκικού τουρισμού που φέτος ένεκα των γεγονότων με τους Τζιχαντιστές και το κουρδικό ΡΚΚ έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, τώρα ουσιαστικά καταρρέει με όλες τις σοβαρές συνέπειες στην τουρκική οικονομία που έχει ήδη παρουσιάσει μεγάλα και σοβαρά σημεία ύφεσης.
Παράλληλα αυτές τις μέρες υπάρχουν μεγάλες επιστροφές τουρκικών αγροτικών προϊόντων πίσω στην Τουρκία από την Ρωσία, γιατί οι Ρώσοι έχουν αποφανθεί ότι πρόκειται για ληγμένα τρόφιμα που ήθελαν οι Τούρκοι με πονηρό τρόπο να τα διοχετευόσουν στην ρωσική αγορά.
Το θέμα έχει και συνέχεια!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Σύμβουλος-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.