Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Λέσβος: Από την Κυριακη σταμάτησε η ροή προσφύγων-λαθρομεταναστών στο νησί

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;;;

Πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν με φουσκωτή βάρκα σε ακτή της Λέσβου. Από χθες, για πρώτη φορά, δεν αποβιβάστηκαν πρόσφυγες στο νησί. Φωτογραφία αρχείου.  ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΠρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν με φουσκωτή βάρκα σε ακτή της Λέσβου. Από την Κυριακη, για πρώτη φορά, δεν αποβιβάστηκαν πρόσφυγες στο νησί. Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Για ένα θαύμα που ζητά ερμηνεία μιλάνε οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών αρχών της Λέσβου προσπαθώντας να ερμηνεύουν το φαινόμενο των μηδενικών ροών μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο.
«Από προχθες Κυριακή το βράδυ έλεγε ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, για πρώτη φορά στη Λέσβο δεν έχει αναφερθεί άφιξη μεταναστών».
Βέβαια οι ροές από τις απέναντι Μικρασιατικές ακτές στο νησί είχαν μια τάση μείωσης αυξανόμενη βέβαια τις τελευταίες μέρες, αλλά «σήμερα είναι σα να έκλεισε κάποιος τη βρύση» λέχθηκε χαρακτηριστικά από το στέλεχος της ΕΛΑΣ.
Πάντως οι νοτιάδες έντασης έξη μποφόρ που φυσάν τις τελευταίες μέρες δεν είναι η αιτία της μείωσης των ροών. Με ανάλογης έντασης ανέμους και μερικές φορές ισχυρότερους, μέσα στον Οκτώβριο υπήρχαν ροές μεταναστών της τάξης των έως και 5.000 ατόμων τη μέρα.
Το Κέντρο καταγραφής και Ταυτοποίησης Μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια όπως και ο καταυλισμός στον καρά Τεπέ είναι άδειοι. Άδειο είναι και το λιμάνι της Μυτιλήνης ενώ θεωρείται βέβαια ότι με δεδομένη αυτή την κατάσταση με τα βράδυνα πλοία προς Πειραιά θα αδειάσει εντελώς το νησί από μετανάστες και πρόσφυγες.
Σ. Μπαλάσκας, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Λέσβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.