Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ


πουτινΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωνε την σύνθεση της νέας τουρκικής κυβέρνησης, ο τουρκικός τύπος ανακοινώσε με πηχυαίους τίτλους ότι ο Ρώσος πρόεδρος συγκαλεί εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο της Ρωσίας, ενώ οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών συγκεντρώνουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφτηκε από πύραυλο εδάφους αέρος στον συριακό εναέριο χώρο, από τους Τουρκομάνους της Συρίας.
φοτοΣημαντικό είναι να παρατηρήσουμε ότι ο Νταβούτογλου απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στο επεισόδιο με το ρωσικό αεροσκάφος. Κύκλοι της τουρκικής κυβέρνησης κάνουν λόγο για προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.
Παρ’ όλα αυτά δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα κάνουν λόγο για μη ανατρέψιμη έκρηξη μεγάλης κρίσης στις σχέσεις των δυο χωρών, καθώς η Άγκυρα δεν ήταν δυνατόν να αποδεχτεί την ρωσική επέμβαση στην Συρία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το επεισόδιο αυτό είναι πολύ σοβαρό και όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, αναμένονται έντονες ρωσικές αντιδράσεις.
Πρόβλημα θα ανακύψει και με την διέλευση των ρωσικών πολεμικών πλοίων από τα Στενά, καθώς μία νέα πιθανή τουρκική πρόκληση θα είναι σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι και οι ρωσικές αντιδράσει θα είναι έντονες.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.