Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΤΗΣ Ι. Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Έπειτα από πληροφορίες που έχουμε δεχθεί, ενημερωθήκαμε πως ήδη κάποιοι ύποπτοι επικαλούμενοι ότι είναι από την ασφάλεια της Θεσσαλονίκης προσεγγίζουν περιμετρικά την οικεία και παρακολουθούν.
Ήδη επισκέφθηκε το διαμέρισμα-Αντιπροσωπείο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου επί της οδού Βενιζέλου άνθρωπος με πολιτική περιβολή υποβάλλοντας ευγενικά ερωτήσεις και επικαλούμενος ότι είναι από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης χωρίς όμως να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα όταν του ζητήθηκε καθώς επίσης δεν απάντησε στην όποια ερώτηση του υποβλήθηκε από τον υπεύθυνο μοναχό ιδιαίτερα όταν του ζητήθηκε να αιτιολογήσει τον λόγο της επίσκεψής του και από ποιο αστυνομικό τμήμα έχει ενταλθεί.

Παρακαλούμε όλους τους ευσεβείς φίλικά προσκείμενους στην Ιερά Μονή, να προσευχήθούν 

ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ... προς ενημερώση.


Άρθρο από την Εφημερίδα “Δημοκρατία”

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

“Θα μας βγάλουν μόνο σηκωτούς”!

Η μυρωδιά από το θυμίαμα φέρνει στον νου το Άγιον Όρος.
Βρισκόμαστε όμως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου, που αποτελεί αφορμή για να ξεσπάσει νέα διαμάχη μεταξύ της παλαιάς και της νέας αδελφότητας του Μοναστηριού.
Με δικαστική εντολή ζητείται από τους ζηλωτές μοναχούς να εκκενώσουν το κονάκι και να το παραδώσουν στην νέα αδελφότητα.
Μας υποδέχεται ο πατέρας Μαρδάριος. Ζει μόνιμα στο κονάκι τους τελευταίους 6 μήνες. Ο χώρος απλός, λιτός, χωρίς περιττά έπιπλα θυμίζει αρκετά κελί Μοναστηριού, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα διαμέρισμα. Στο “σαλόνι” δεσπόζει μια μεγάλη εικόνα της Παναγίας “σε αυτήν προσευχόμαστε και εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες, μας προστατεύει” λέει ο πατέρας Μαρδάριος. Αυτός παρέλαβε στα χέρια του την δικαστική απόφαση, που ορίζει να εκκενωθεί ο χώρος.
“Δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση να παραδώσουμε το κονάκι. Εδώ είναι το αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου στην Θεσσαλονίκη, είναι το σπίτι μας, όπου μένουν όσοι μοναχοί χρειάζεται να επισκεφθούν γιατρούς, νοσοκομεία ή να μείνουν εκτός Μοναστηριού για να διεκπεραιώσουν διάφορες υποθέσεις τους” εξηγεί ο ζηλωτής Μοναχός. “Από εδώ θα μας πάρουν μόνο σηκωτούς, δεν σκοπεύουμε να παραδώσουμε σε μία ψεύτικη αδελφότητα την περιουσία της Μονής Εσφιγμένου” τονίζει.
Εκτός από το θυμίαμα μία “πικάντικη” μυρωδιά “ξεπηδά” από την κουζίνα του αντιπροσωπείου. Ο πατέρας Αζαρίας μαγειρεύει αρακά ακολουθώντας πιστά μια αγιορείτικη συνταγή.
Οι μοναχοί στο κονάκι ακολουθούν το αγιορείτικο τυπικό. Προσεύχονται, τρώνε όλοι μαζί και συζητούν τόσο για τα πνευματικά θέματα όσο και για τα ζητήματα της επικαιρότητας. Καθημερινά επισκέπτονται το κονάκι δεκάδες πιστοί για να συζητήσουν με τους μοναχούς. Πολλοί τονίζουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των ζηλωτών μοναχών και δεν θα αφήσουν να εκκενωθεί το κονάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.