Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ ! Ο Μητσοτάκης βάζει τα ΜΑΤ στο Άγιον Όρος για να διώξει τους αντιρρησίες μοναχούς

 



Το αποκλειστικό έγγραφο που έφτασε στα γραφεία του Voicenews.gr είναι γροθιά στο στομάχι.
Είναι η απόδειξη του πώς βλέπει η Πολιτεία (ή μάλλον η Νέα Δημοκρατία) την Ορθοδοξία και την ιερότητα του Αγίου Όρους.
Όπως διαβάζετε στο διαβιβαστικό, η ΕΛ.ΑΣ ζητά (απαιτεί 😉 την στήριξη για την είσοδο, φιλοξενία και κίνηση αστυνομικών σε όλη την Αθωνική Χερσόνησο και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μάλιστα τονίζεται πως εκτός από τον μεγάλο αριθμό αστυνομικών θα υπάρχει και παρουσία βαρέων οχημάτων!
ΑΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΤ ;!
Όλα αυτά καθώς θα εκτελεστούν εξώσεις σε χώρους της Αγιορείτικης Πολιτείας.
Κατά πώς φαίνεται η εισβολή αφορά τη Μονή Εσφιγμένου.
Μήπως είναι μια συναλλαγή μεταξύ Μητσοτάκη και Βαρθολομαίου ; Ας δούμε τι λένε οι πληροφορίες.
Φαίνεται πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ζήτησε την έξωση των μοναχών από τη Μονή Εσφιγμένου ως αντάλλαγμα για τη στήριξη Μητσοτάκη κατά του Ελπιδοφόρου.
Ελπιδοφόρος και Μητσοτάκης δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων.
Το παρασκήνιο φέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ζητήσει από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να προχωρήσει στην αποπομπή του Ελπιδοφόρου.
Οι δε φήμες ήρθαν και φούντωσαν, μάλιστα, μετά την απουσία του Μητσοτάκη από το πρόσφατο συνέδριο των Αρχόντων του Πατριαρχείου που διεξήχθη πρόσφατα σχετικά στην Αθήνα.
Τι ζήτησε ο Βαρθολομαίος από τον Μητσοτάκη; Nα «ξηλωθεί» η Μονή Εσφιγμένου.
Μονή Εσφιγμένου… Οι εν «ειρήνη» διωκόμενοι!
Θέλουν λοιπόν να διώξει ο Βαρθολομαίος τους μοναχούς από τη Μονή Εσφιγμένου.
Μια μονή της οποίας οι μοναχοί είναι έγκλειστοι και ζητούν να σταματήσουν οι διωγμοί εναντίον τους. Είναι οι ζηλωτές ορθόδοξοι που δεν έχουν «νοθεύσει» την πίστη τους και δεν έχουν αλλοιωθεί με τον πακτωλό χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης… απλά γιατί δεν δέχτηκαν να πάρουν αυτά τα χρήματα!
Δεν μνημονεύουν τον Πατριάρχη γιατί θεωρούν ότι έχει «νοθεύσει» την ορθοδοξία με την αίρεση του Παπισμού και τονίζουν πως οι διαφορές τους βρίσκονται καθαρά σε θέματα πίστεως.
Ο ηγούμενος αρχιμανδρίτης Μεθόδιος δεν μασάει τα λόγια του, λέει πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι τριακοστού τρίτου βαθμού μασόνος, ο Ιερώνυμος τριακοστού δευτέρου βαθμού και πολλοί μητροπολίτες βρίσκονται στη μασονία!
Ξεκαθαρίζουν με απόλυτο λόγο πως δεν κάνουν καμία υποχώρηση σε θέματα πίστεως, διότι δεν μπορούν να δεχτούν τις πνευματικές υποχωρήσεις που τους ζητούνται!
Το έμβλημα της μονής που κυματίζει στη σημαία τους είναι ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ και οι μοναχοί ζουν σαν ζηλωτές, πιστεύοντας πως φτάνει η στιγμή εκπλήρωσης των προφητειών!
Πρόκειται για πραγματικούς ασκητές. Δεν μιλάμε για ανέσεις, αυτές είναι ανύπαρκτες. Δεν υπάρχει καν ηλεκτρικό ρεύμα. Οι μοναχοί βρίσκονται σε κίνηση συνέχεια, εκτός των λίγων ωρών ξεκούρασης και ύπνου. Εκκλησίασμα και δουλειά σε γεωργικές εργασίες, μαγειρείο, ξυλουργείο, φιλοξενία επισκεπτών κλπ.
Όσοι βρίσκονται εκεί πιστεύουν ταπεινά στο Θεό, δέχονται επισκέπτες, φροντίζουν με αγάπη για την πνευματική τροφή των επισκεπτών και για την εν γένει καλή διαμονή τους!
Να επισημάνουμε πως το μοναστήρι δεν είναι απλά αποκλεισμένο και «επικηρυγμένο», αλλά τους έχουν κόψει και τα διαμονητήρια και οι επισκέπτες αναγκάζονται να βγάζουν διαμονητήρια εικονικά για άλλες μονές. ΔΙΑΜΟΝΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ θεωρούνται παράνομα. Τους έχουν κατάσχει ακόμα και τα λίγα περιουσιακά στοιχεία και νομίζουν ότι με την οικονομική ασφυξία θα τους γονατίσουν!
Οι ζηλωτές μοναχοί της μονής Εσφιγμένου έχουν πίστη και δύναμη να αντέξουν.
Δεν είναι τυχαίο πως στο κέντρο του μοναστηριού κυματίζει η Ελληνική Σημαία και στους διαδρόμους των κελιών μπορεί να μην υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά υπάρχουν, μαζί με τις εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, οι εικόνες αγωνιστών του 1821 και του Μακεδονικού Αγώνα!
Μια παλιά διαφορά, καθαρά θρησκευτική, κρατά την Ιερά Μονή Εσφιγμένου σε «κατάσταση παρανομίας». Μπορεί το Άγιον Όρος να υπάγεται στο Πατριαρχείο, αλλά οι προβληματισμοί είναι στο ότι το Πατριαρχείο δεν πρεσβεύει και τόσο ορθόδοξες θέσεις!
Για τις θέσεις τους το Πατριαρχείο τους τιμωρεί με σκληρές αποφάσεις και οι συνθήκες απομόνωσης συνεχίζονται για τους έγκλειστους Εσφιγμενίτες. Δεν στερούνται μόνον το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά δυσκολίες υπάρχουν και στον ανεφοδιασμό της μονής και στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα!
Τα αίτια της πνευματικής εξέγερσης εναντίον του Φαναρίου έχουν ρίζες στα μέσα της 10ετίας του 1960. Ήταν τότε με τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα και του Πάπα Παύλου του ΣΤ το 1965. Τότε έγινε η διάρρηξη των σχέσεων της Μονής Εσφιγμένου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο!
Οι ζηλωτές της Μονής Εσφιγμένου θεωρούν την προσέγγιση Πάπα-Πατριαρχείου υποταγή στον Πάπα και από το 1972 έπαψαν να μνημονεύουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Εκτός αυτού, αποχώρησαν και από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, δηλαδή το ανώτατο διοικητικό όργανο, την οποία έως και σήμερα κατηγορούν για συνοδοιπορία με τους Παπικούς!
Το Φανάρι τους κήρυξε «σχισματικούς», διόρισε (παράνομα) νέα αδελφότητα (το 2002) και διέκοψε την οικονομική επιχορήγηση στη μονή!
Παρ’ όλες τις δυσκολίες και την πολεμική ατμόσφαιρα γύρω τους, παρ’ όλο που είναι «επικηρυγμένοι» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχουν τη στήριξη των πιστών.
Το Πατριαρχείο, είναι γεγονός πως τις τελευταίες δεκαετίες επεμβαίνει στο Άγιον Όρος, παρά τις διεθνείς συνθήκες που απαγορεύουν τους πάντες να έχουν διοικητική αρμοδιότητα εκεί. Μόνον πνευματική εξουσία μπορούν να έχουν και αυτή κατόπιν κλήσεως από τα μοναστήρια!
Όπως και να έχει όμως, είναι αντιχριστιανικό να έχει αποκλειστεί το μοναστήρι, να έχουν κόψει τηλέφωνα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να κινδυνεύουν οι μοναχοί με σύλληψη έξω της μονής!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.