Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σάλος στην Κύπρο: Ελληνικής έκδοσης βιβλίο δημοτικού παρέπεμπε σε ιστοσελίδα που αντί για ζώα διαφήμιζε σεξουαλικό περιεχόμενο!


Αναστάτωση επικρατεί σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στην Κύπρο, καθώς όπως διαπιστώθηκε (από τον Μάιο έγινε η πρώτη κρούση προς το κυπριακό Υπουργείο Παιδείας), το βιβλίο γλώσσας της Ε’ δημοτικού («Της γλώσσας ρόδι και ροδάνι») περιέχει παραπομπή σε ιστοσελίδα με σεξουαλικό περιεχόμενο, στο κεφάλαιο που αφορά τα ζώα και τα χαρακτηριστικά τους!

Σε κάποια από τις παραπομπές που υπάρχουν στο συγκεκριμένο κεφάλαιο στη σελίδα 50, γίνεται αναφορά σε ιστοσελίδα, η οποία υποτίθεται θα είχε αναφορά στην ευημερία των ζώων (www.zoofilia.gr).

Ωστόσο, μέχρι πρότινος (γιατί τώρα στο σάιτ αναφέρει ότι το domain είναι για πώληση) αυτό που έβλεπε όποιος έμπαινε, ήταν μια σελίδα με εντελώς ακατάλληλο περιεχόμενο για ανηλίκους!

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στο AlphaNews Live της Κύπρου το Υπουργείο Παιδείας του μαρτυρικού νησιού, ένας Κύπριος εκπαιδευτικός ήταν αυτός που εντόπισε τον Μάιο ότι η ιστοσελίδα στην οποία παρέπεμπε το βιβλίο δεν είχε περιεχόμενο για ζώα, αλλά περιεχόμενο σεξουαλικής φύσεως.

Αυτό έβλεπαν όσοι έμπαιναν στην ιστοσελίδα στην οποία εμφανιζόταν ως παραπομπή στο βιβλίο της γλώσσας

Κατόπιν επικοινωνίας του με το κυπριακό Υπουργείο, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προς τον ελληνικό εκδοτικό οίκο στον οποίο ανήκει το βιβλίο και έτσι, από το ηλεκτρονικό βιβλίο της γλώσσας αφαιρέθηκε η παραπομπή, ωστόσο, στα έντυπα παραμένει εκεί, αφού δεν μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια μιας και είχαν ήδη τυπωθεί και αποσταλεί.

Την επόμενη σχολική χρονιά, στην επόμενη έκδοσή του, θα αφαιρεθεί όπως δεσμεύτηκε ο εκδοτικός οίκος η συγκεκριμένη παραπομπή, ενώ υπό εξέταση είναι στην Κύπρο και το ενδεχόμενο να αφαιρεθούν όλες οι παραπομπές σε ιστοσελίδες για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

newsbreak.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.