Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Από σήμερα που θα πρέπει να αγοράσετε Parmigiano Reggiano, θα το σκεφτείτε δύο φορές: εδώ προστίθεται το επιπλέον συστατικό

Τώρα ακόμη και το Parmigiano Reggia
no αλλάζει «πρόσωπο» και το κάνει με έναν εντελώς απροσδόκητο τρόπο: ποιος ξέρει αν τώρα θα το σκεφτείτε δύο φορές πριν το αγοράσετε;

Το Parmigiano Reggiano είναι ένα από τα τυπικά προϊόντα της χερσονήσου μας. Τώρα, όμως, όλες οι μορφές του θα έχουν ένα μικροτσίπ μέσα για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Ας μάθουμε λοιπόν όλους τους λόγους πίσω από την απόφαση της εταιρείας.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει το Parmigiano Reggiano, ένα από τα ιταλικά τυριά DOP και για πολλούς θεωρείται και «ο βασιλιάς των τυριών». Παράγεται κυρίως στις επαρχίες Πάρμα, Ρέτζιο Εμίλια και Μόντενα, με την παγκοσμιοποίηση αυτό το προϊόν έφτασε σε όλα τα έθνη του κόσμου. Για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται μόνο τρία συστατικά απόλυτης ποιότητας όπως: νωπό γάλα αγελάδων που τρέφονται με ντόπιο χόρτο και χορτονομή, φυσική πυτιά και αλάτι. Έχει μια μοναδική γεύση, η οποία συχνά αντιγράφεται από δευτερεύουσες μάρκες γύρω από το μπλοκ.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο καθίσταται επιτακτική η προστασία της γνησιότητας του Parmigiano Reggiano, ενός από τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται στην επικράτειά μας. Για να γίνει αυτό, για άλλη μια φορά, είναι χρήσιμο να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες. Αυτή είναι η τελευταία ιδέα που έλαβαν υπόψη οι παραγωγοί αυτού του τύπου τυριού. Τώρα λοιπόν ο στόχος είναι τοποθετήστε βρώσιμα μικροτσίπ μέσα στις φόρμες των 40 κιλών. Αυτό θα πρέπει να συνδέεται με το blockchain το οποίο με τη σειρά του θα πιστοποιεί την αυθεντικότητά του. Ας δούμε πώς λειτουργεί.

Το Parmigiano Reggiano θα έχει ένα βρώσιμο μικροτσίπ μέσα: θα χρησιμεύει για την προστασία της αυθεντικότητας !!!!!!!!!

Αυτές τις μέρες ο Parmigiano Reggiano θα είχε ήδη ξεκινήσει το πρώτες δοκιμές σε πάνω από 100 χιλιάδες σχήματα 40 κιλών. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απόφαση σχετικά με αυτό, δεδομένου ότι οι εν λόγω μάρκες πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις ωρίμανσης, οι οποίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από ένα έτος έως και να ξεπεράσουν τα τρία χρόνια. Αναλυτικά αυτές οι μάρκες πρέπει να πάρουν το όνομα του P-Chip και είναι σε θέση να αντισταθούν στη ζέστη και το κρύο. Μια επιλογή, αυτή της χρήσης αυτής της τεχνολογίας, που καλύπτει μια ανάγκη.

Στην πραγματικότητα, χάρη στα P-chips θα είναι δυνατή η ανάγνωση ακόμη και μέσα από τον πάγο με αυτά να μπορούν να αντιστέκονται για αρκετά χρόνια. Η ισχύς τους θα πρέπει να είναι ανώτερη από τα τσιπ RFID, τα οποία είναι μεγαλύτερα και δύσκολα προσαρτώνται στο προϊόν λόγω της ευθραυστότητάς τους. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα Οι κωδικοί QR χρησιμοποιούνται για την πιστοποίηση της γνησιότητας που δεν είναι εύκολο να αντιγραφούν, αλλά κυρίως κινδυνεύουν να καταστραφούν κατά την ωρίμανση. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε να στραφούμε στα πατατάκια.

Η ενσωμάτωση των P-Chips θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσω ενός ρομπότ ικανού να θερμάνει την ετικέτα καζεΐνης και στη συνέχεια να εισάγει το τσιπ μέσα. Επιπλέον, αυτή η ανάγνωση δεν μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως, αλλά μόνο με α φορητός αναγνώστης ικανός να λαμβάνει όλα τα δεδομένα. Στις τελευταίες δοκιμές τα τσιπ τοποθετήθηκαν σε μοντέλο οξέος στομάχου για τρεις εβδομάδες και παραδόξως δεν παρουσίασαν απώλεια υλικού. Επιπλέον, ο Bill Eibon, Chief Technology Officer της p-Chip, κατάποσε ένα χωρίς να αναφέρει παρενέργειες.

 https://kipos.firenews.video/apo-shmera-pou-tha-prepei-na-agorasete-parmigiano-reggiano-tha-to-skefteite-duo-fores-edo-prostithetai-to-epipleon-sustatiko/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.