Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Επιστολή της Ι. Μονής Εσφιγμενου για την διαμαρτυρία στα προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών στις 22/10/23.


Η ομιλία του Ιερομονάχου Γρηγορίου της Ι.Μ. Εσφιγμένου στην Πανελλήνια κληρικολαϊκή συγκέντρωση στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδος.

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Το θέμα των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, αποτελεί μείζον θέμα πίστεως και ομολογίας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, διότι ο διάβολος και οι υπηρέτες του θα προσπαθήσουν ή να μας εκβιάσουν ή να μας δελεάσουν, για να μας κλέψουν αυτήν την ομολογία και να απολέσουμε την αιώνια σωτηρία.
Βλέπουμε, έτσι, το ψηφιακό πλέον κράτος, να έρχεται και μας υπόσχεται τα πάντα.
Μας υπόσχεται άνετη και γρήγορη πρόσβαση σε υπηρεσίες, σε νοσοκομεία, σε τράπεζες, σε εμπορικές συναλλαγές και αλλού, με μία όμως απαραίτητη προϋπόθεση: Να λάβουμε απαραίτητα την νέα ταυτότητα με τα δύο ενσωματωμένα τσιπ, να λάβουμε τον δωδεκαψήφιο ισόβιο προσωπικό αριθμό (που στην ουσία είναι αριθμός-χάραγμα), με λίγα λόγια να την λάβουμε αδιαμαρτύρητα και να υποταχθούμε εντελώς, στον αντιχριστιανικό τρόπο ταυτοποίησης, τον οποίο η Νέα Τάξη Πραγμάτων, επιβάλλει.
Γνωρίζουμε, όμως, ότι κάθε επιλογή έχει και το τίμημά της. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η αποδοχή της επάρατης ταυτότητος, έχει φοβερό τίμημα και αιώνιο αντάλλαγμα. Ποιο είναι αυτό; Είναι ο χωρισμός από τον Χριστό, ο θάνατος της ψυχής και η απώλεια της σωτηρίας.
Και τούτο διότι η αποδοχή της νέας ταυτότητος είναι άρνηση του Θεού σε κάθε επίπεδο. Είναι άρνηση της πίστης μας στον Ιησού Χριστό, άρνηση του Αγίου Βαπτίσματος, άρνηση της Θείας Πρόνοιας.
Όταν η ταυτότητα περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ορθόδοξη ομολογία μας και μείς από φόβο ή δειλία τα λάβουμε, θεωρούμαστε ως να έχουμε αρνηθεί τον Δεσπότη Χριστό. Συγκαταλεγόμαστε με εκείνους του μάρτυρας οι οποίοι ενώ άρχισαν καλά τον αγώνα, όμως στην συνέχεια, επειδή λόγω δειλίας ή ολιγοπιστίας αρνήθηκαν τον Χριστό, τελικά έμειναν έξω του νυμφώνος και κολάσθηκαν! Ξεκάθαρα πράγματα.
Αδέλφια, έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Χρειάζεται πνευματική εγρήγορση, πνευματική προετοιμασία. Ο Χριστός είναι ο μοναδικός αληθινός Θεός. Ως παντοδύναμος δύναται να μας λυτρώσει πολύ εύκολα από τις παγίδες των νοητών και αισθητών εχθρών μας. Όμως επιτρέπει να υπάρχει πόλεμος, επιτρέπει να υπάρχει πειρασμός, για να ξεχωρίσουν οι εκλεκτοί, από τους χλιαρούς. Για να φανούν οι γνήσιοι υιοί από τους νόθους, για να φανούν οι αγωνιστές από τους λιποτάκτες, για να φανούν τέλος πάντων, οι αγαπώντες το Αρνίο από τους αγαπώντας το θηρίο 666. Όσοι θέλουμε να κερδίσουμε τον γλυκύτατο Ιησού μας, θα κληθούμε να αγωνιστούμε, θα κληθούμε να αποδείξουμε την αγάπη μας και την αφοσίωσή μας στον Χριστό. Κάποιοι θα βιώσουν στερήσεις και κακουχίες, κάποιοι άλλοι απομόνωση και ειρωνείες, κάποιοι, οι πιο ευλογημένοι, ενδέχεται να γευθούν και το μαρτύριο για την προσήλωσή τους στα ορθόδοξα ιδανικά.
Όλοι αυτοί, και ειδικά οι τελευταίοι, θα είναι μακάριοι και τρισμακάριοι. Θα αξιωθούν να βρίσκονται μαζί με το εσφαγμένο Αρνίο αιωνίως και θλίψη δεν θα δύναται πια να τους πλησιάσει.
Αγαπητοί, είμαστε πια στην τελική ευθεία για να αντιπαραταχθούμε με τις δυνάμεις του σκότους. Μπορεί προς στιγμή να φαίνονται δυνατοί, να φαίνονται ότι είναι πολλοί κι εμείς λίγοι, όμως μπροστά στον Χριστό μας είναι ένα τίποτα, είναι το ουδέν.
Ένα πρέπει εμείς να προσέξουμε, να μείνουμε ανυποχώρητοι μέχρι τέλους. Να μείνουμε στερεοί στην ομολογία μας και στον καλό αγώνα που αρχίσαμε. Μόνο τότε θα νικήσουμε. Τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε. Η Παναγία και ο Υιός της είναι δίπλα μας, μας εμψυχώνουν, μας παρακολουθούν, μας ευλογούν και θα νικήσουμε!
Ο υπομείνας εις τέλος ούτως σωθήσεται.
Αυτό εύχομαι για όσους είναι σήμερα συγκεντρωμένοι εδώ, αλλά και για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.
Καλή δύναμη! Καλή νίκη! Ο Χριστός εξήλθε νικών και ίνα νικήσει!
Ευχέτης προς Κύριον,
Ο Κ Α Θ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
₊ Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος και οι συν εμοί εν Χριστώ Αδελφοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.