Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Δεν δύνασθε να δουλεύετε Θεό και Μαμωνά αγιορειτες πατερες.

σχολιο ιστολογιου μας: Η στάση του Χριστού απέναντι της οικονομικής εξουσίας ορίζεται σε δύο επίπεδα: τη σαφή διάκριση μεταξύ Θεού και μαμωνά και την αυστηρή κριτική απέναντι των πλουσίων. Μέσα από το πρώτο υπογραμμίζεται το ασυμβίβαστο στη σχέση Θεού και χρήματος και μέσα από το δεύτερο το ασυμβίβαστο μεταξύ της κατοχής του πλούτου και της δυνατότητας πρόσβασης στη βασιλεία του Θεού.
Το  ζητούμενο στη Χριστιανική ηθική είναι η άρνηση υποδούλωσης των ανθρώπων στίς κοσμικές φροντίδες, τήν πολυτέλεια, τη δόξα, τα χρήματα.....Γι αυτό τό λόγο ο Αγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας χαρακτηρίζει ο χρήμα «αθεότητα» και όσοι το λατρεύουν και το κρατούν για τον εαυτό τους το βάζουν στην ίδια μοίρα με το Θεό.
Τωρα εσεις αγιορειτες πατερες μετα και απο τον πακτωλο των εβρ(αι)ωπαικων χρηματων που εχετε παρει πειτε μας και εμας με ποιον τροπο θα αντιδρασετε στα οικουμενιστικα και σχισματικα  ανοιγματα του κυριου Β.Αρχοντωνη ο οποιος μερα με την ημερα καταστρεφει την Ορθοδοξια ;
Οταν σας ελεγε ο γεροντας Μεθοδιος ο ηγουμενος της Ι.Μ.Εσφιγμενου οτι δεν θελουμε αυτα τα λεφτα διοτι θα γινουμε υποχειρια τον λοιδωρουσατε.
σημ...οπου βλεπετε στην λιστα εσφιγμενου δεν εχει καμμια σχεση με την γνησια αδελφοτητα παρα με τους εγκαθετους ψευδο ρασοφορους του Βαρθολομαιου.
Στα 1.240.000 ευρώ ανέρχεται η επιχορήγηση των Ιερών Ναών Αγίου Όρους για το 2018.
Με  απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου κατανέμονται οι οικονομικές χορηγίες στα 22 Ιερά Καθιδρύματα βάσει του εγγράφου της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους με το οποίο προσδιορίζονται οι συντελεστές ανά Μονή.
Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα στην πρώτη θέση αναφορικά με το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης βρίσκεται η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας με 144.088 ευρώ. Ακολουθεί η Ιερά Μονή Ιβήρων με 112.877,20 ευρώ και η Ιερά Μονή Διονυσίου, η οποία επιχορηγείται με το ποσό των 104.197,20 ευρώ. Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Ιερά Σκήτη Αγίου Ανδρέου με 24.428 ευρώ και Ιερά Σκήτη Τιμίου Προδρόμου με 8.965,20 ευρώ.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.