Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Σουηδία: Είσαι φοιτητής και δεν έχεις λεφτά; Βγες με έναν Sugar Daddy


Σουηδία: Είσαι φοιτητής και δεν έχεις λεφτά; Βγες με έναν Sugar Daddy

Αλγεινή εντύπωση και αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει καμπάνια διαδικτυακού χώρου γνωριμιών στη Σουηδία.

Διαφημιστική καμπάνια στη Σουηδία site γνωριμιών καλεί φοιτητές να βγουν ραντεβού με έναν "Sugar Daddy", αν δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν φοιτητικό δάνειο για τις σπουδές τους.
Όπως γράφει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Πυλαίας Θεσσαλονίκης Πάνος Αλεπλιώτης, ο οποίος εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία:
"Περί…αναπτυγμένου καπιταλισμού Σουηδίας. Την Δευτέρα ξεκινούν οι φοιτητές το χειμερινό εξάμηνο. Το…. αναπτυγμένο Σουηδικό σύστημα χορηγεί φοιτητικά δάνεια κάθε εξάμηνο αρκεί να περάσεις το 75% των μαθημάτων. Αν δεν τα έχεις περάσει και άρα δεν θα πάρεις δάνειο η μεταφερόμενη γιγαντοαφίσα έχει την λύση στο κέντρο της Στοκχόλμης! "Γεια σας φοιτητές! Μηδέν δάνειο; Βγες ραντεβού με έναν Sugar Daddy". Έναν γέρο δηλαδή που θα σε πληρώνει έναντι των "υπηρεσιών" που θα του παρέχεις. Βάζει και την διεύθυνση της εταιρείας όπου θα απευθυνθείς, που πουλάει σεξ ! Αυτή την κοινωνία πρότυπο των ατομικών ελευθεριών μας προτείνουν".
Σουηδία: Είσαι φοιτητής και δεν έχεις λεφτά; Βγες με έναν Sugar Daddy
Η εν λόγω νορβηγική εταιρεία, αυτοπροσδιορίζεται ως εξής: "ένα online δίκτυο Sugar Dating για ενήλικους και ενήλικες άνω των 18 ετών που αναζητούν μια αμοιβαία επωφελή σχέση. Κάθε επιτυχημένη σχέση μετράται από το πόσο επιτυχημένα καλύπτουν οι σύντροφοι ο ένας τις συναισθηματικές ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου. Μια ζωή την έχουμε!".
Και τι είναι οι sugar daddies σύμφωνα με τον ίδιο διαφημιζόμενο ιστότοπο; "Επιτυχημένοι άντρες και γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν. Έχουν πάθος και απολαμβάνουν τις ωραίες παρουσίες στο πλευρό τους. Τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, οπότε είναι πάντα γενναιόδωροι με το Sugar Baby τους".
Το παραπάνω μπάνερ, ένα εκ των πολλών που κυκλοφορούν, προκάλεσε αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο. Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε και ο Νευροχειρουργός, Διευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας - Πειραιά Παναγιώτης Γ. Παπανικολάου, αναφέροντας πως ανάλογες "υπηρεσίες" λειτουργούν νόμιμα και σε ΗΠΑ-Βρετανία.
Ανάλογη καμπάνια είχε γίνει πέρυσι και στο Βέλγιο, ωστόσο η κυβέρνηση έλαβε μέτρα εναντίον της νορβηγικής εταιρείας η οποία αναγκάστηκε να περιοριστεί μόνο στη διαδικτυακή διαφήμισή της. Η Richmeetbeautiful πάντως αρνείται οποιαδήποτε σχέση της με προώθηση του πληρωμένου έρωτα και της μαστροπείας. Ο εκπρόσωπός της Sigurd Vedal, έλεγε πέρυσι απαντώντας στις βελγικές αρχές: "Δεν προωθούμε την πορνεία σε καμία περίπτωση. Η χρηματική συναλλαγή μπορεί να υπάρχει σε οποιαδήποτε σχέση και αποτελεί συμφωνία ανάμεσα στα δύο συμβαλλόμενα μέρη της. Εμείς δεν καθορίζουμε τη μορφή της σχέσης, λειτουργούμε μόνο ως σύνδεσμοι".
.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.