Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Αγόρι που μετείχε στην σκηνοθετημένη ψευδοεπίθεση στη Συρία: «Με δελεασαν με μπισκότα, με ψεκάσαν με νερό»


« Σήμερα στην πόλη της Douma, κατόρθωσα να μιλήσω μ΄ενα αγόρι που ονομάζεται Hasan Diab. Αυτό εμφανίζεται στα βίντεο των « White Helmets». Έτρεξαν άτομα με κάμερες, άρχισαν να χύνουν νερό στα παιδιά και όλα καταγράφηκαν στο βίντεο. Μετά από αυτό, το βίντεο διανεμήθηκε σε δίκτυα και αυτός ήταν ο λόγος για τις αμερικανικές επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας « , δήλωσε ο δημοσιογράφος στον αέρα του Radio Komsomolskaya Pravda.
Εντοπιστηκαν στη Douma παιδί και κατοίκοι που μετείχαν στο σκηνοθετημένο βίντεο περι χημικών των λευκόκρανων τζιχαντιστών2Ο νεαρός μάρτυρας ανέφερε ότι την ημέρα της υποτιθέμενης χημικής επίθεσης ήταν στο καταφύγιο στο υπόγειο, και κρύβονταν με άλλους κατοίκους της περιοχής μια και ήταν σ΄εξέλιξη εχθροπραξίες. Απροσδόκητα, τα λευκά κράνη κατέβηκαν στο υπόγειο και ζήτησαν από τους παρόντες να μετακινηθούν στο κτίριο του νοσοκομείου.
« Έτρεξαν στο νοσοκομείο, όπου, μόλις μπήκαν του έβγαλαν τα ρούχα και αμέσως άρχισαν να του ρίχνουν νερό από το σωλήναΔεν γνώριζε τότε γιατί συνέβαινε αυτό. Θυμάται μόνο ότι το νερό ήταν κρύο και πως ήταν φοβισμένος. Σύμφωνα με τον πατέρα του, η σύζυγός του και η κόρη του μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο, και όλα ήταν επίσης ποτισμένα, για να απολυμανθούν οι περιοχές που υπέστησαν ζημιές από τη χημεία. Ωστόσο, όπως είπαν και ο Ηasan και ο πατέρας του Omar, δεν είχαν προβλήματα με την αναπνοή, δεν είχαν προβλήματα με εγκαύματα.
Τελικά βρέθηκε από τον πατέρα του, ο οποίος δήλωσε ότι δεν άκουσε για χημική επίθεση εκείνη την ημέρα. «Πήγα στο νοσοκομείο, περπάτησα επάνω και βρήκα τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Τους ρώτησα τι συνέβη και είπαν ότι οι άνθρωποι έξω φώναζαν για κάποια μυρωδιά και τους είπαν να πάνε στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο έδωσαν μπισκότα στα παιδιά «, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.