Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Παραλήρημα Μπαχτσελί: Ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος από τους παππούδες σας

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΙΛΙΕΣ .

  • Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί σχηματίζει το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» (φωτ. αρχείου: EPA / Sasa Stankovic)
Προκλητικές δηλώσεις έκανε ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο σύμμαχος του Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του MHP, έριξε λεκτικά πυρά εκτός ορίων, με αφορμή μια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πριν από λίγες ημέρες.
«Ο Τσίπρας νομίζει πως το τέρμα είναι άδειο. Αυτό το άτομο, είπε στις Βρυξέλλες, χωρίς να κοκκινίσει το πρόσωπό του, ότι η Τουρκία θέλει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ότι η Τουρκία θα πυροβολήσει το πόδι της αν κάνει κάτι τέτοιο», τόνισε αρχικά στο παραλήρημά του. Και συνέχισε λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε θράσος που είπε κάτι τέτοιο και πρόσθεσε, αναφερόμενος εμμέσως στην Μικρασιατική Καταστροφή, ότι «όλος ο κόσμος ξέρει ποιοι έριξαν σφαίρες εθνικής υπερηφάνειας, και ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος από τους παππούδες όσων μιλούν με τέτοια κενά λόγια».
Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, είχε δηλώσει: «δεν φοβόμαστε και δεν πρέπει και ο ελληνικός λαός να έχει την αίσθηση του φόβου, γιατί έχουμε την αποτρεπτική ικανότητα και είναι σαφές ότι όποιος την προκαλούσε θα ήταν σαν να πυροβολεί τα δικά του πόδια».
pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.