Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ως και 1.000 παιδιά ναρκωμένα και κακοποιημένα στο ‘χειρότερο’ σκάνδαλο παιδοφιλίας που αποκαλύφθηκε στο Τέλφορντ της Βρετανίας

Περίπου 1.000 παιδιά φέρεται ότι έχουν ναρκωθεί και κακοποιηθεί από διεστραμμένους στο Τέλφορντ της Βρετανίας από τη δεκαετία του 1980 – αλλά η κόλασή τους συνεχίστηκε εδώ και δεκαετίες, καθώς οι αρχές επανειλημμένα απέτυχαν να σταματήσουν ένα δίκτυο παιδεραστών στην πόλη.
Η Lucy Lowe, 16 ετών, σκοτώθηκε το 2000 μαζί με την μαμά και την αδελφή της, αφού ο δράστης έβαλε φωτιά στο σπίτι τους.
Ο αριθμός των θυμάτων που εκτιμήθηκε από εμπειρογνώμονες στην κακοποίηση παιδιών σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος σε κατά κεφαλή πληθυσμό απ ‘ό, τι στα σκάνδαλα που έπληξαν το Ρόχντεϊλ και το Ρόθερχαμ τα τελευταία χρόνια. Οι κοινωνικοί λειτουργοί λέγεται ότι γνώριζαν για το αδίκημα ήδη από τη δεκαετία του ’90, αλλά χρειάστηκε μια δεκαετία ώστε οι αστυνομικοί να ξεκινήσουν έρευνα.
Και υποστηρίζεται ότι τα αρχεία δείχνουν ότι το προσωπικό των συμβουλίων θεωρούσε τα παιδιά που κακοποιήθηκαν και διακινούνταν ως πόρνες παρά ως θύματα.
Η ευάλωτη Lucy Lowe ήταν 16 ετών όταν ο κακοποιός Azhar Ali Mehmood, 26 ετών, έβαλε φωτιά στο σπίτι της σκοτώνοντας την ίδια, τη μαμά της Eileen και την αδελφή της Sarah, ηλικίας 17 ετών, το 2000.
Ο δράστης που ήταν ταξιτζής την στοχοποίησε για πρώτη φορά το 1997. Η κοπέλα ήταν 14 όταν γέννησε την κόρη του.
Ο Mubarek Ali, 34 ετών, ήταν ένας από τους επτά άνδρες που φυλακίστηκαν μετά από μια αστυνομική επιχείρηση του 2013.
Είχε φυλακιστεί για τη δολοφονία της έφηβης, της μαμάς της και της αδελφής της – αλλά ποτέ δεν συνελήφθη ή κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση.

Ένα άλλο θύμα, το οποίο ναρκώθηκε και βιάστηκε ομαδικά, δήλωσε ότι η δολοφονία της Lucy ήταν προειδοποίηση σε άλλους που θα μπορούσαν να μιλήσουν.
Η μαθήτρια, η οποία παραμένει ανώνυμη, δήλωσε ότι εξωθήθηκε στην αυτοκτονία.
Είπε στην Βρετανική Mirror: «Φοβόμουν ότι η οικογένειά μου θα πεθάνει όπως η Λούσι – νόμιζα ότι θα ήταν ασφαλείς μόνο αν αυτοκτονούσα».
Το 2002 μια άλλη μαθήτρια – η Becky Watson, 13 ετών – σκοτώθηκε σε ένα ανεξήγητο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην πόλη Shropshire.
Παρά την σύγκρουση που καταγράφηκε την εποχή εκείνη ως μια “φάρσα” που πήγε στραβά, αργότερα ανακαλύφθηκε ότι σύμφωνα με πληροφορίες είχε κακοποιηθεί από μια ασιατική συμμορία από την ηλικία των 11 ετών.
Η Becky Watson, 13 ετών, πέθανε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα που καταγράφηκε ως «φάρσα» που πήγε στραβά πριν αποκαλυφθεί ότι ήταν και θύμα της συμμορίας.
Ο Ahdel Ali, 27 ετών, φυλακίστηκε για κακοποίηση και εμπορία παιδιών στο Τέλφορντ.
Σε τραγικές καταχωρήσεις ημερολογίου λέγεται ότι είχε πει για το πώς αναγκαζόταν να “κοιμάται με οποιονδήποτε”.
Η μαμά της δήλωσε ότι πήγε σε αστυνομικούς αλλά ισχυρίστηκε ότι η κόρη της αντιμετωπίστηκε “σαν εγκληματίας”.
Η φίλη της Becky, η Vicky Round, είχε κακοποιηθεί από την ίδια συμμορία, η οποία την πήρε μέσω εθισμού στην κοκαΐνη όταν ήταν 12 ετών και σε ηρωίνη στα 14. Ο θάνατός της στα 20 αφορούσε τα ναρκωτικά. Η αδελφή της Emma είπε: “Η Vicky θα ήταν ακόμα εδώ αν δεν είχε κακοποιηθεί τόσο άσχημα – όμως, οι άνθρωποι που έκαναν τη ζωή της κόλαση ακόμα περπατούν στους δρόμους”.
Η Vicky Round πέθανε στα 20 αφότου εθίστηκε στο κρακ στα 12 και στην ηρωίνη στα 14 από τη συμμορία.
Μερικοί από αυτούς που τελικά οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη περιλαμβάνουν επτά άνδρες που φυλακίστηκαν το 2013 μετά από την επιχείρηση Chalice, αστυνομική έρευνα για την παιδική πορνεία στην περιοχή του Τέλφορντ.
Ο Mubarek Ali, 34 ετών, και ο αδελφός του Ahdel Ali, 27 ετών, φυλακίστηκαν για σεξουαλική κακοποίηση, σωματεμπορία και προώθηση εφήβων στην πορνεία.
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί γνώριζαν την κακοποίηση τη δεκαετία του 1990, αλλά στην αστυνομία πήρε μια δεκαετία για να ξεκινήσει έρευνα, ενώ το προσωπικό του συμβουλίου θεωρούσε τα θύματα ως «πόρνες» και οι αρχές δεν κατάφεραν να κρατήσουν λεπτομέρειες για τους κακοποιούς από τις ασιατικές κοινότητες από φόβο ”ρατσισμού”.
Υποστηρίζεται ότι τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν και δύο άλλοι πέθαναν σε τραγωδίες που συνδέονταν με το σκάνδαλο, ενώ δυο πληροφοριοδότες είχαν σιγήσει.
Ένα κορίτσι, το οποίο κακοποιήθηκε αφότου το τηλέφωνο της πουλήθηκε σε παιδόφιλους, είπε στην εφημερίδα: “Μισούσα ό, τι συνέβαινε και αυτοί που με κακοποίησαν έκαναν το δέρμα μου να ανατριχιάζει, αλλά μου είπαν ότι αν έλεγα μια λέξη σε οποιονδήποτε θα ερχόντουσαν για τις μικρές αδερφές μου και θα έλεγαν στη μαμά μου ότι ήμουν πόρνη.”
“Νύχτα με νύχτα, αναγκάστηκα να έχω σεξουαλική επαφή με πολλούς άνδρες σε αηδιαστικές βόλτες και βρώμικα σπίτια.”
“Πρέπει να έπαιρνα το χάπι από μια τοπική κλινική τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, αλλά κανείς δεν ρώτησε τίποτα”.
Η έφηβη δήλωσε επίσης ότι η “χειρότερη στιγμή” ήρθε μετά τα 16α γενέθλιά της, όταν “ναρκώθηκε και βιάστηκε ομαδικά” από πέντε άνδρες, και μέρες αργότερα ο αρχηγός ήρθε στο σπίτι της και είπε ότι θα το κάψει αν το πει σε κανέναν.
Μια αστυνομική έρευνα με την ονομασία Operation Chalice εντόπισε περισσότερα από 100 πιθανά θύματα κακοποίησης μεταξύ του 2007 και του 2009.
Μια έρευνα της Sunday Mirror βρήκε στοιχεία για παιδόφιλους που στόχευαν σπίτια παιδιών στο Τέλφορντ ήδη από το 1981 και μίλησε σε θύματα που λένε ότι βιασμοί έχουν συμβεί και τους τελευταίους μήνες.
Μια έκθεση που ανατέθηκε από το τοπικό Συμβούλιο του Τέλφορντ και του Ρέκιν το 2013 παραδέχθηκε ότι από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 οι επαγγελματίες “είχαν ανησυχίες για τη φύση ορισμένων από τις υποθέσεις παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που τους παρουσιάστηκαν”.
Αλλά κατηγόρησαν την αποτυχία να δράσουν στην ”κατανόηση και εκμάθηση εκείνης της εποχής και στις υφιστάμενες διαδικασίες”.
Πηγή: 
https://www.thesun.co.uk/news/5777071/telford-abuse-grooming-sex-gangs-victims/
 Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.