Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Τέλος η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας και ο Εθνικός Ύμνος στα Δημοτικά Σχολεία.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινής, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ....
ότι στα δημοτικά σχολεία θα ακολουθείται πλέον το τελετουργικό της έπαρσης που τηρείται σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας και όχι αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μαθητές δεν θα λένε κάθε πρωί τον εθνικό ύμνο, καθώς δεν θα γίνεται έπαρση της σημαίας, αφού αυτή θα είναι μόνιμα αναρτημένη στον ιστό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου», το προεδρικό διάταγμα, που εστάλη προ ημερών στην Προεδρία, προέβλεπε την κατάργηση της προσευχής, αλλά υπήρχαν παρατηρήσεις για την αντισυνταγματικότητά του από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ετσι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος το έστειλε πίσω και στην επαναφορά του έμεινε η κατάργηση της αριστείας για τη σημαία, όπου δεν υπήρχε τέτοιο κώλυμα.



Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «το κουμπί σε αυτό το προεδρικό διάταγμα δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο προεδρικό διάταγμα ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Αλλά στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας, πάνω στις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, πάτησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι». Σύμφωνα με τον έμπειρο βουλευτή, τα μέλη της κυβέρνησης «εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει».

Από: ka-business.gr
το είδαμε εδώ
Διαβάστε σχετικά και εδώ.

Σχόλιο:
ΟΧΙ, δεν φταίει ο Τσίπρας, ο δηλωμένος άθεος, ο αστεφάνωτος, που δεν βάπτισε τα παιδιά του.
ΕΣΥ φταις. Που δεν βγήκες ποτέ στον δρόμο να αντιδράσεις. 
Που ενώ είσαι δάσκαλος-α ή καθηγητής -τρια, δεν άνοιξες ΠΟΤΕ το στόμα σου να υπερασπίσεις την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

Γεμίσαμε στα σχολεία πολύτεκνους κι όμως στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ξεχάσει την ελληνορθόδοξη ταυτότητα τους ΕΞΩ από το σχολείο. Μην τους περάσουν ότι είναι "της εκκλησίας". 

Για ρωτήστε το παιδί σας, πόσες φορές πήγαν εκκλησιασμό πέρσι. Προβλέπεται μία φορά κάθε μήνα. Όμως αρκετοί δάσκαλοι-ες τους πάνε μόλις 2 φορές το χρόνο (μία τα Χριστούγεννα και μία το Πάσχα) ... Θα τολμούσαν άραγε να παραβιάσουν τον νόμο και να μην εορτάσουν το Πολυτεχνείο; Όχι φυσικά. Γιατί λοιπόν παράνομα και μεροληπτικά παραβιάζουν τον νόμο;

Όπως βαρύτατη ευθύνη φέρουν και οι γονείς. 
Που δεν συμμετέχουν στους Συλλόγους Γονέων, οπότε, λόγω μη συμμετοχής των πολλών, συνήθως αριστεροκρατούνται (οι αριστεριστές είναι "μάνα" στο καπέλωμα συλλόγων).

Εμπρός λοιπόν, ας βγούνε οι γονείς με τους μαθητές να αρχίσουν να ψάλουν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο κάθε Δευτέρα αμέσως μετά την πρωινή προσευχή (και όχι μία φορά τον μήνα όπως τυπικά προβλεπόταν μέχρι πέρσι, αλλά ακόμη και αυτό ελάχιστα εφαρμοζόταν). 
Ας κάνουν οι γονείς αναφορές εναντίον όσων εκπαιδευτικών δεν εφάρμοζαν τον νόμο και δεν πήγαιναν τα παιδιά τους στην εκκλησία (σε κάποιες περιπτώσεις δάσκαλοι βρίσκουν προφάσεις για να μην διδάξουν τα Θρησκευτικά και να κάνουν άλλο μάθημα).

Βέβαια με τόσο "άχρωμο" σχολείο, με την ΠΕΘ (υποτίθεται οι "θεοσεβούμενοι" θεολόγοι...) να μην έχει εκδώσει ακόμη ανακοίνωση καταδίκης της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης, ΕΝΑ ολόκληρο χρόνο μετά, τι να περιμένει κανείς. Συνδιαλλαγή παντού. Οι χειρότεροι ΠΡΟΔΟΤΕΣ δεν είναι οι αριστεριστές. Είναι όσοι παριστάνουν τους "καλούς" και τους "θρησκευόμενους". ΑΥΤΟΙ προδίδουν κάθε αγώνα κάτω από το τραπέζι.

Αντί λοιπόν να μιξοκλαίμε με κάθε νέα επιτυχία του εχθρού, ήρθε η ώρα να δώσουμε την δική μας μάχη. Όποιος βγει μπροστά να πολεμήσει, σύντομα κάποιοι θα τον πλησιάσουν και θα τον στηρίξουν. 

Αλλά ακόμη και μόνοι, οφείλουμε να υπερασπίσουμε την πατρίδα και την ορθοδοξία από κάθε είδους προδότες.

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.