Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

”Θάνατος στον 20ο αιώνα”: Νικητής ο Κομμουνισμός με 94 εκ. θύματα

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.

Communism
Σύμφωνα με ένα γράφημα από το Information is Beautiful, με τίτλο απλά ”Θάνατος στον 20ο αιώνα”, ο κομμουνισμός ήταν η κύρια ιδεολογική αιτία θανάτου μεταξύ του 1900 και του 2000. Τα 94 εκατομμύρια που χάθηκαν στην Κίνα, τη Σοβιετική Ένωση, τη Βόρεια Κορέα, το Αφγανιστάν, και την Ανατολική Ευρώπη, εύκολα (και τραγικά) έχουν ατού έναντι στα 28 εκατομμύρια που πέθαναν κάτω από φασιστικά καθεστώτα κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.
Κατά τη διάρκεια του αιώνα που μετράται, περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα του κομμουνισμού παρά από ανθρωποκτονία (58 εκατομμύρια) και γενοκτονία (30 εκατομμύρια) μαζί. Οι συνδυασμένοι απολογισμοί θανάτου του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου (37 εκατομμύρια) και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (66 εκατομμύρια) υπερβαίνουν τον συνολικό του κομμουνισμού με μόνο 9 εκατ.
Η κατάσταση χειροτερεύει όταν κοιτάς στην κάτω δεξιά γωνία του γραφήματος – Ο Φυσικός Κόσμος, το οποίο περιλαμβάνει ζώα (7.000.000), φυσικές καταστροφές (24 εκατομμύρια), και πείνα (101 εκατομμύρια). Περιέργως, το σύνολο των χειρότερων λιμών του κόσμου κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα ήταν σε κομμουνιστικές χώρες: Κίνα (δύο φορές!), Σοβιετική Ένωση, και Βόρεια Κορέα.
Βέβαια, κάποιοι εξακολουθούν να λένε ότι υποστηρίζουν την ιδέα: Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του 2011 του Rasmussen, το 11% των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο κομμουνισμός θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες αυτής της χώρας από το τρέχον σύστημα μας.
Πηγή:
https://reason.com/blog/2013/03/13/communism-killed-94m-in-20th-century
 http://offtherecord.net.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.