Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Στο Αγρίνιο προσκύνησαν ένα κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος πριν 27 χρόνια!!!!

Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΥΧΟΚΟΠΤΗ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ !!!

ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΣΤΑΝΑ .....Ε ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ.
Σε ένα κάστανο, που είχε βράσει ο Παΐσιος πριν από 27 χρόνια προσκύνησαν πιστοί κατά την αγρυπνία που τελέστηκε στην πόλη, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου, ο οποίος είχε περάσει από το Αγρίνιο ως στρατιώτης.
Το που εναποθέτει καθένας την πίστη του είναι ασφαλώς δικαίωμά του, όπως και το να προσκυνάει ένα… ευλογημένο κάστανο, το οποίο, σύμφωνα με τον Ιερό Ναό, είχε δώσει ο Παΐσιος σε πιστό που λειτουργεί στην εκκλησία…
Σε ανακοίνωσή του ο Ιερός Ναός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «κατά την Αγρυπνία, εκτέθηκαν για προσκύνηση η εικόνα του Παϊσίου, λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη και του Οσίου Παϊσίου, καθώς και ένα αντικείμενο, δοσμένο από τον γ. Παΐσιο».
Αναφέρει επίσης η εκκλησία ότι «τον Οκτώβριο του 1990, ο γ. Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, 27 χρόνια μετά, παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό».
Το κάστανο «εκτέθηκε» μαζί με εικόνα και τα λείψανα του Αγίου και οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να προσκυνήσουν.
Οι φωτογραφίες είναι από το agrinioreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.