Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Επώνυμη ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : " Tραυματική εμπειρία στο...σχολικό χώρο" (με αφορμή εισήγηση σε παιδιά Γυμνασίου στα πλαίσια της θεματικής "Έμφυλες ταυτότητες")


Είμαι καθηγήτρια σε γυμνάσιο του Χαλανδρίου.
Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας έγινε ενημέρωση στους μαθητές της Γ γυμνασίου για τα Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ομιλήτρια ήταν η κυρία Μηλιώνη, γιατρός στη Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας, Περιφέρειας Αττικής βορείου τομέα (Μεσογείων 448) 

Ως καθηγήτρια στη Γ γυμνασίου,συνόδευσα τους μαθητές στην αίθουσα προβολών όπου θα γινόταν η συγκεκριμένη παρουσίαση. Έτσι παρακολούθησα όλη την ''επιμόρφωση''

  1. Ο τρόπος που μιλούσε η κυρία Μηλιώνη ειχε μια ελευθεριότητα και μια άνεση. Το ακροατήριο της, όμως, ήταν παιδιά γυμνασίου. Μήπως το ξέχασε; Η παρουσίαση της είχε και φωτογραφίες , που σόκαραν τα παιδιά.
  2. Ενώ μιλούσε για τα νοσήματα αυτά έκανε αναλύσεις ακατάλληλες για ανήλικους. Μάλιστα ρωτούσε τα παιδιά, πράγματα που δεν τα γνώριζαν, και τα επιβράβευε όταν κάποια παρουσίαζαν τις ´´γνώσεις´´ τους στους συνομιλήκους τους.
  3. Μέσα από τα λεγόμενα της συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι προγαμιαιες σχέσεις είναι κάτι επιβεβλημένο και το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει πρόληψη για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
  4. Ο άλλος όμως είναι στ´αληθεια αντικείμενο προς χρήση για να '' χαρούν οι νέοι τη σεξουαλικότητα τους''; 
  5. Στο σχολικό χώρο επιτρέπεται να προπαγανδίζεται η ανηθικότητα και να παρουσιάζεται ως κάτι το φυσικό; 
  6. Ρωτήθηκαν οι γονείς των παιδιών αν επιτρέπουν να γίνει τόσο λεπτομερής διαφώτιση στα παιδιά τους; Γιατί ακόμα και να γνώριζαν κάποιοι το θέμα της παρουσίασης, σίγουρα δεν θα έφταναν στο σημείο να πιστέψουν ότι μια γιατρός θα ανέλυε στο σχολικό χώρο τη σεξουαλικη πράξη.

Εκείνο δε που αποσιωπήθηκε ήταν η πιθανότητα ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Μόνον μια φορά αναφέρθηκε η κυρία μα σε συνδυασμό με...τη χρήση του προφυλακτικού. Είναι στ´αλήθεια δευτερεύον το θέμα των εκτρώσεων; 

Υποτιμηθηκε λοιπον η ανθρώπινη ζωήη αξία του ανθρώπινου προσώπου αλλά και ο ιερός θεσμός του γάμου.

Η σεξουαλικότητα αυτονομήθηκε από το σκοπό της, δηλαδή την αληθινή έν Χριστώ συζυγική αγάπη και δευτερεύοντος την τεκνογονία.

Στο σχολικό χώρο, λοιπόν, διδάχθηκε η ηδονή ως αυτοσκοπός!

Και τα θύματα, τα παιδιά μας!πρεσβυτέρα Μαγδαληνή Κωτσαλίδη - Αθανασάκη

Σχόλιο:
ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ την πρεσβυτέρα για το θάρρος της να καταγγείλει επώνυμα όσα συνέβησαν. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν όλοι οι συνάδελφοι. Πρέπει να μάθουν οι γονείς ΤΙ διδάσκονται τα παιδιά τους.
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.