Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

«Κράξιμο» φιλόζωων στους συριζαίους για την νομιμοποίηση του βασανισμού των ζώων (χαλάλ) προς χάρη των λαθρομεταναστών


«Κράξιμο» φιλόζωων στους συριζαίους για την νομιμοποίηση του βασανισμού των ζώων (χαλάλ) προς χάρη των λαθρομεταναστών
Στα δικαστήρια πρόκειται να προσφύγουν φιλοζωϊκοί οργανισμοί για την προκλητική και απάνθρωπη νομιμοποίηση του βασανισμού των ζώων από την κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ, η οποία έγινε κάτω από «αντιρατσιστικό μανδύα».
Συγκεκριμένα, οι συριζαίοι εξέδωσαν Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία νομιμοποιείται η σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση των ζώων, προκειμένου αυτά να λάβουν την σφραγίδα «Χαλάλ» για τους μουσουλμάνους και «Κοσέρ» για τους εβραίους.
Όπως τονίζουν οι φιλόζωοι, αυτή η απόφαση, πέρα από ανθρωπίνως απαράδεκτη, είναι και παράνομη, αφού αντιβαίνει τον νόμο 1197/1981, που στο άρθρο 2 αναφέρει ρητά ότι: «Απαγορεύεται η θανάτωσης θηλαστικών εις τα σφαγεία εφ' όσον δεν προηγηθή της αφαιμάξεως αναισθητοποίησις επενεργούσα ακαριαίως».
Και όλα αυτά κάτω από το μανδύα του «αντιρατσισμού» και του «ανθρωπισμού», αφού όπως αναφέρει η νομική γνωμοδότηση του «Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», μπορεί να παρακαμφθεί ο νόμος και η συνείδησή μας «για λόγους θρησκευτικής ελευθερίας καθώς είναι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου».

Τι είναι ουσιαστικά η τελετουργική - θρησκευτική σφαγή "Χαλάλ - Κοσέρ";
Η λέξη Halal (Χαλάλ) είναι αραβική και σημαίνει κάτι το αποδεκτό σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, είτε είναι αντικείμενο, είτε είναι προϊόν ή πράξη. Αυτή η μέθοδος σφαγής ζώων βασίζεται στα όσα ορίζει ο Ισλαμισμός και η Σαρία και εφαρμόζεται στα μουσουλμανικά σφαγεία καθώς και κάτι αντίστοιχο ισχύει και στα εβραϊκά σφαγεία (με την μέθοδο σφαγής Κοσέρ).
Ο τρόπος σφαγής του ζώου πρέπει να πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένη διαδικασία και επίκληση του θεού (προσευχή) από ιερωμένους (ιμάμηδες και ραββίνους αντίστοιχα) της κάθε θρησκείας. Η σφαγή γίνεται με κοφτερό μαχαίρι στο λαιμό και το αίμα από τις φλέβες πρέπει να αποστραγγίζεται.
Επειδή τα ζώα σύμφωνα με τους μουσουλμάνους δεν πρέπει να σφάζονται αν δεν στέκονται στα πόδια τους και αν δεν έχουν πλήρως τις αισθήσεις τους γι’ αυτό και δεν προηγείται η αναισθητοποίηση μέσω ηλεκτρικού πιστολιού με αποτέλεσμα η σφαγή να είναι ιδιαιτέρως πιο οδυνηρή αφού δεν μιλάμε για ακαριαίο θάνατο του ζώου, το οποίο τελικά πεθαίνει από την αφαίμαξη είτε κρεμασμένο ανάποδα (Κοσέρ) είτε ενώ κείτεται στο έδαφος (Χαλάλ)…
Μετά από αυτό και βλέποντας την νομική γνωμοδότηση περί «θρησκευτικών ελευθεριών» δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε το ποιες θα είναι οι συνέπειες αν οι πάσης αιρέσεως τζιχαντιστές απαιτήσουν τις «θρησκευτικές ελευθερίες» τους σε διάφορα ζητήματα, που έχουν βγει στην δημοσιότητα, όπως η «θρησκευτική ελευθερία» τους να πετάνε ανθρώπους από ταράτσες, να λιθοβολούν γυναίκες, να φοράνε μπούρκες στις συζύγους τους και άλλα τέτοια «έθιμα». Πάντως, ένα από τα πιο ειδεχθή έθιμά τους, αυτό της κλειτοριδεκτομής ήρθε στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.