Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΕΧΘΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ! Ο τουρκόδουλος υπερασπιστής στα… τέσσερα «Θα γλείψω και κατουρημένες ποδιές για να τελειώσει….»

Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
«Θα γλείψω και κατουρημένες ποδιές για να τελειώσει το αποτεφρωτήριο», δήλωσε επί λέξει, ο δήμαρχος. Μία νέα μέθοδος μάλιστα, επροτάθη που στον κ.Μπουτάρη, απο σουηδική εταιρεία…(ΑΥΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ; ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ …ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΛΕΟΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ;)
Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των υπουργικών γραφείων παραμένει κολλημένο το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου στον δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναμένει μια πολεοδομική ρύθμιση για τις χρήσεις γης.

Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ζητά επίσπευση των διαδικασιών, εξετάζει μια νέα μέθοδο αποτέφρωσης νεκρών, περιβαλλοντικά φιλική και εναλλακτική στην καύση νεκρών…
Ήδη για το θέμα δέχθηκε επίσκεψη στο γραφείο του από σουηδική εταιρεία, η οποία τον ενημέρωσε για τη νέα μέθοδο με τη χρήση υγρού αζώτου…
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα μέθοδο, η σορός καταψύχεται σε υγρό άζωτο υπό συνθήκες θερμοκρασίας -157 βαθμών Κελσίου. Στην συνέχεια, σε έναν άλλο χώρο και με την άνοδο της θερμοκρασίας, η σορός διαλύεται σε σκόνη…
Όπως εξήγησε ο δήμαρχος με τη συγκεκριμένη μέθοδο, «δεν υπάρχει καύση νεκρών». «Η εταιρεία ήρθε και μας έκανε μια παρουσίαση για αυτή την μέθοδο. Θα δούμε πόσο κοστίζει και τις λεπτομέρειες», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.
Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.Ο ίδιος, πάντως, παραδέχθηκε ότι, δεν προχωρά καθόλου γρήγορα η δημιουργία του αποτεφρωτηρίου, ενώ και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που γίνονται κατά διαστήματα, ήταν βήμα – βήμα.
«Θα γλείψω και κατουρημένες ποδιές για να τελειώσει το αποτεφρωτήριο», τόνισε ο δήμαρχος, θέλοντας με αυτή τη φράση να περιγράψει τη θέληση της δημοτικής αρχής, για την δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έχει ζητήσει κατά καιρούς από υπουργούς, που εμπλέκονται στο θέμα – Εσωτερικών και Περιβάλλοντος – νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να προχωρήσει η χωροθέτηση του αποτεφρωτηρίου, σε χώρο των κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου.
Συγκεκριμένα, έως σήμερα παραμένει σε εκκρεμότητα η τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και το διάταγμα, όπου εκεί θα προβλέπεται η ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε σχέση με την νομιμοποίηση των Κοιμητηρίων και την χωροθέτηση του αποτεφρωτηρίου…
Η δημοτική αρχή, όπως εξήγησε, πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, ζητά μέσα από νομοθετική ρύθμιση ειδική χωροθέτηση για το αποτεφρωτήριο.
[Πηγή: voria.gr/ «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ»]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.