Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ρωσία: Να αναγνωριστούν ως «εξτρεμιστική οργάνωση» οι Μάρτυρες του Ιεχωβά


Ρωσία: Να αναγνωριστούν ως «εξτρεμιστική οργάνωση» οι Μάρτυρες του Ιεχωβά
ΠΗΓΗ
Με υπόμνημα του Υπ. Δικαιοσύνης.
Υπόμνημα για την απαγόρευση της λειτουργίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη χώρα κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Οι αρχές μάλιστα ζητούν να αναγνωριστεί η θρησκευτική αίρεση ως «εξτρεμιστική οργάνωση».
Οκτώ περιφέρειες της Ρωσίας ήδη έχουν απαγορεύσει σε μέλη της αίρεσης να λειτουργούν ενώ έχει επίσης απαγορευθεί και η κυκλοφορία 80 βιβλίων σχετικών με την αίρεση.
Ωστόσο, η τελευταία αυτή απόφαση του υπουργείου έχει στόχο να περιορίσει τη δράση του κεντρικού πυρήνα των Μαρτύρων του Ιεχωβά που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη, τον οποίο από τις αρχές του 2016 οι αρχές είχαν προειδοποιήσει να σταματήσει την όποια «εξτρεμιστική δραστηριότητα».
Η αίρεση άσκησε έφεση στην απόφαση, η οποία απορρίφθηκε τον Ιανουάριο του 2017.
Οι ρωσικές αρχές εστιάζουν τη δράση τους στη λογοτεχνία και τα βιβλία της αίρεσης, αφού, όπως αναφέρουν, παραβιάζει το ρωσικό νόμο καθώς «απεικονίζει τις άλλες θρησκείες με αρνητική χροιά» ή επιχειρεί να πείσει τους άνδρες της χώρας να αποφύγουν τη στρατιωτική τους θητεία.
Η απαγόρευση αυτή, εφόσον τεθεί σε ισχύ, θα εμποδίσει 175.000 Μάρτυρες του Ιεχωβά να συναντώνται και να διανέμουν τα βιβλία τους νόμιμα. (iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.