Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Εισάγουν την γιόγκα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού




Διαβάζουμε σε αθλητικό site:
Μαθήματα γιόγκα έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τα τμήματα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού! Συγκεκριμένα, αφορά τις ομάδες Κ15, Κ16, Κ17 και Κ20. (Το Κ15, Κ16 κλπ σημαίνει ηλικίες κάτω των 15 κλπ).
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο γυμναστήριο της Ακαδημίας στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη και έχουν πολλαπλά οφέλη για τους νεαρούς παίκτες. Η γιόγκα είναι άκρως διαδεδομένη στο χώρο του ποδοσφαίρου και πολλές μεγάλες ομάδες αλλά και πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές την επιλέγουν για να τους βοηθήσει στην αύξηση της φυσικής αντοχής, στην καλύτερη λειτουργίας της καρδιάς και στην αντιμετώπιση του στρες.
Η γιόγκα έχει επίσης ως στόχο την πνευματική διαύγεια και την αυτοπειθαρχία.
Υπενθυμίζουμε ότι η γιόγκα για την Ορθοδοξία δεν είναι απλά κάποιο είδος «γυμναστικής». Ούτε κάποια απλή μέθοδος «χαλάρωσης». Η γιόγκα περιέχει όλη την ινδουιστική φιλοσοφία, το κάρμα και τη μετενσάρκωση και είναι μια πλήρης και οργανωμένη θρησκεία, η δε Ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τη γιόγκα, καθώς η γιόγκα «δεν λυτρώνει και δεν διαφωτίζει, αλλά σκλαβώνει και συσκοτίζει».
Υπάρχει αρκετή βιβλιογραφία για το θέμα αυτό, αρκετά άρθρα, αρκετές ανακοινώσεις και αρκετές ομιλίες.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα υπάρχει τώρα κάποια ανακοίνωση; Κάποια αντίδραση; Και βέβαια, οι γονείς (όσοι τουλάχιστον δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι) των παιδιών δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Σε λίγο θα βάλουν την γιόγκα στα σχολεία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.