Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Γίναμε Ισπανία -Hδη εκπλειστηριάζονται κατοικίες για χρέη 500 ευρώ -Κίνημα οργής κατά των πλειστηριασμών σπιτιών από λαϊκές γειτονιές

σχολιο ιστολογιου μας:ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ "Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ" ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!!!

1a 

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδος – Στο σφυρί οικία από το Δημόσιο ακόμη και για 500 ευρώ – «Αφωνία» από τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη

Να καταρρέει δείχνει το αφήγημα της κυβέρνησης περί «πλειστηριασμών παραδειγματισμού» μονάχα σε έχοντες, δηλαδή σε κατοικίες στις ακριβές περιοχές της χώρας κι όχι σε λαϊκές περιοχές. Hδη εκπλειστηριάζονται κατοικίες για χρέη 500 ευρώ ενώ στόχος έχει γίνει και η α’ κατοικία. Κι όλα αυτά σε λαϊκές περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Νέας Ιωνίας, το Περιστέρι της Νίκαιας, του δοκιμαζόμενου από την ανεργία Λαυρίου κι άλλων περιοχών που κάθε άλλο παρά ως ακριβές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.
Χαρακτηριστική είναι η «αφωνία» του υπουργού Οικονομίας κι αρμόδιου για το άνοιγμα μαζί με αυτόν της Δικαιοσύνης, κυρίου Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος έχει αποφύγει να αναφερθεί στο «κύμα» πλειστηριασμών που εξελίσσεται. Σύμφωνα με πηγές ήδη το θέμα πλήττει εσωκομματικά τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ακόμα και μέλη του στη βόρεια Ελλάδα συμμετείχαν σε ακτιβιστικές ενέργειες. Σε μια περίοδο που οι αντιδράσεις κινούνται κυρίαρχα από το ΚΚΕ, τη ΛΑΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η κυβέρνηση χάνει δυνάμεις από τα αριστερά κυρίαρχα διότι καταρρέει η άποψη περί πλειστηριασμών των «στρατηγικά μπαταχτσήδων».

Όμως και από το κόμμα της ΝΔ εκφράζονται αρνητικά για τα φαινόμενα τύπου «Ισπανίας» που εξελίσσονται καθώς διαμηνύουν πως η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ουδέποτε συναίνεσε σε εκπλειστηριάσεις και πως αν αυτό ποτέ γινόταν όντως θα αφορούσαν τους «strategic defaulters» κι όχι τις λαϊκές συνοικίες.
Τα παραδείγματα είναι πλέον πολλά. Χθες, στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας -ενός διαμερίσματος 80 τ.μ.- μιας εξαμελούς οικογένειας.
Στη Μαγνησία υπήρξαν αντιδράσεις για πλειστηριασμό κατοικίας ανέργων. Το ίδιο και στην Αθήνα όπου μόνο την προηγούμενη Τετάρτη υπήρξαν 59 πλειστηριασμοί.
Ένταση, όμως, σημειώθηκε νωρίτερα και στα ειρηνοδικεία Αθηνών (στην οδό Λουκάρεως),   Περιστερίου και Ιλίου. Στο Περιστέρι ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 3 πλειστηριασμοί- μιας πρώτης κατοικίας και δύο καταστημάτων. Έξω από το Ειρηνοδικείο είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 25 άτομα που δεν επέτρεψαν την είσοδο των συμβολαιογράφων εντός του κτιρίου και έτσι η διαδικασία αναβλήθηκε.
Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας είχαν προγραμματισθεί να βγουν στο σφυρί τρία διαμερίσματα, και τα τρία είναι πρώτες κατοικίες. Και εκεί συγκεντρώθηκε κόσμος με αποτέλεσμα η διαδικασία να αναβληθεί.
Στο Ίλιον επρόκειτο να βγει στο σφυρί το σπίτι πολίτη, που όπως έλεγε χαρακτηριστικά «δεν έχει να φάει, όχι να πληρώσει το δάνειο».
Πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλα τα ειρηνοδικεία -πράγμα που συνέβη για πρώτη φορά- είχαν παραταχθεί από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με στόχο να διασφαλισθεί η ολοκλήρωση των πλειστηριασμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στο Κορωπί είχαν παραταχθεί περισσότεροι από δέκα αστυνομικοί.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.