Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Μήπως καλύτερα παλαιοημερολογίτης και Ορθόδοξος παρά Νεοημερολογίτης και Οικουμενιστής;




Αγαπητό ιστολόγιο ,μετά από πρόσκλησή για κατάθεση προβληματισμού στα περί Οικουμενισμού σας μεταφέρω  την άποψή μου:



Τώρα και επειδή το πρόβλημα του Οικουμενισμού και της συνόδου της Κρήτης  είναι Εκκλησιαστικό πρέπει αναλόγως  και η λύση να είναι Εκκλησιαστική και συνολική και όχι μεμονωμένη και προσωπική.

Πιστεύετε όμως πως θα υπάρξει Εκκλησιαστική γενικευμένη αντίδραση από μέρους μας;
Από τους Αρχιερείς  της Συνόδου δεν νομίζω ούτε μισός Μητροπολίτης να βγει να μιλήσει και να αντιδράσει ομολογιακά.

Για δε τους Ιερείς άστα! Έχουν δεθεί χειροπόδαρα.Και δεν πιστεύω να υπάρξει  ποτέ κανένας λογικός Ιερέας που να καθίσει στα καλά καθούμενα να βγάλει την οικογένειά και την Ιερωσύνη του στο άγνωστο και στο σφυρί προκειμένου να κάνει τον μοναχικό καβαλάρη μέσα σε αχαρτογράφητα νερά δίχως ούτε ένα έστω  επίσκοπο μαζί  του!

Για δε τους πιστούς  λαϊκούς που έγιναν ήδη τόσο νωθροί δεν νομίζω ότι έχει κανένας την διάθεση να ξεβολευτεί και να ακολουθήσει τον ομολογιακό δρόμο .

Για την Σύναξη πάλι της Γατζέας επιτρέψτε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου αφού δεν φαίνεται να έχουν το θάρρος και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουν ξεκάθαρα  τον δεσποτισμό και τον Οικουμενισμό .




Μετά από όλα αυτά  λοιπόν ποια είναι η θέση μας;

Μήπως ως νεοημερολογίτες χρεοκοπήσαμε πνευματικά μετά από τόσα και τόσα ξεχειλώματα και συμβιβασμούς εδώ και  92 χρόνια πορευόμενοι ως Κρατική Εκκλησία με όλη την ανοχή μας στην ανομία;(εκτρώσεις –πολιτικοί γάμοι-σύμφωνα ομοφυλοφίλων κ.α.)

Έως πότε θα  καθόμαστε   να επικοινωνούμε  και να κοινωνούμε μοιραία  με τον Παναιρετικό Οικουμενισμό ;

Μήπως πνευματικά η καλύτερη λύση είναι η επιστροφή στο παλαιό ημερολόγιο;(αρκετά τους ειρωνεύομασταν τόσα χρόνια όταν εκείνοι περνούσαν τον Γολγοθά τους).

Μήπως ο Θεός επέτρεψε από το 1924 όλη αυτήν την κατάσταση για να μπορούν να υπάρχουνε σήμερα έτοιμες κατακόμβες και μία οργανωμένη Εκκλησία(Γ.Ο.Χ.)που να μπορεί να δεχτεί στους κόλπους της τους σημερινούς Ορθοδόξους αντιοικουμενιστές;
Άλλωστε έχουν και την αποστολική διαδοχή από τους Ρώσσους της διασποράς (στους οποίους ανήκαν και οι Άγιοι: ωάννη Μαξίμοβιτς (+ 1966), μ τ φθαρτο Σκήνωμά του,   γιος Μητροπολίτης Φιλάρετος (+1985), ποος κατέλιπε πίσης φθαρτο Σκήνωμα κ.α.)


Μήπως στην δική τους ανίερη Οικουμενιστική ΕΝΩΣΗ πρέπει να απαντήσουμε με την δική μας ΕΝΩΣΗ όσων Ορθοδόξων αγαπούνε την αλήθεια Του Κυρίου μας πέρα από εγωισμούς , φατρίες και φιλοδοξίες;


ΕΝΑΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ
ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ
 http://proskinitesargolidas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.