Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Δείτε πως θα είναι οι νέες ελληνικές ταυτότητες ..

.
Σύμφωνα με ανακοίνωση έτσι θα είναι οι νέες ταυτότητες με την κυκλοφορία τους να τοποθετείται στους πρώτους μήνες του 2017.
Οι νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνουν μικροτσίπ, θα αποθηκεύουν βιομετρικά χαρακτηριστικά, που δεν αντιγράφονται και δεν πλαστογραφούνται, καθώς και στοιχεία όπως το ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κλπ που θα αντικαταστήσουν πιστοποιητικά και δημόσια έγγραφα.

«Η επιτροπή του ΥΠΕΣ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ολοκληρώνει το νομοθετικό πλαίσιο για τη νέα ταυτότητα. 11 εκατομμύρια έγγραφα και πιστοποιητικά του Δημοσίου θα αποτελούν παρελθόν», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς «από τον Οκτώβριο θα υπάρχει το μητρώο πολιτών και η χώρα θα έχει απαλλαγεί από όλο αυτό το μπέρδεμα. Έτσι, θα μπορούν να διασυνδεθούν όλες οι βάσεις δεδομένων του Δημοσίου».
Για να αποκτήσουμε τις νέες ταυτότητες εκτός από τα βασικά, που περιλαμβάνουν φωτογραφία κλπ θα πρέπει να πληρώσουμε και 10 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το αντίτιμο του παραβόλου. Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι εδώ και το δείχνει με κάθε τρόπο. Η πλήρης καταγραφή των στοιχείων των απλών πολιτών είναι πλέον γεγονός. Όλοι μας θα είμαστε πλέον ανίκανοι να κρατήσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα προσωπικά και το κράτος θα σπάσει κάθε κομμάτι της ιδιωτικής μας σφαίρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.