Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Οι αποφάσεις της επικείμενης "Πανορθόδοξης " Συνόδου θα είναι δεσμευτικές για όλες τις τοπικές εκκλησίες

Καημένε Διάκο ,ξεχνάς πως έτσι προσπάθησαν να επιβληθούν οι κακοδοξίες και οι αιρέσεις στην εκκλησία;
π. Ιωάννης Χρυσαυγής, αρχιδιάκονος ,σύμβουλος Βαρθολομαίου: Οι αποφάσεις της Πανορθόδοξης θα δεσμεύουν και όσους δεν συμμετάσχουν!
Οι αποφάσεις της επικείμενης "Πανορθόδοξης " Συνόδου, η οποία θα πρέπει να λάβει χώρα στην Κρήτη στα τέλη του Ιουνίου, θα είναι δεσμευτικές για όλες τις τοπικές εκκλησίες - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν θα συμμετάσχουν σε αυτήν...
Αυτό δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξή του στην αμερικανική Καθολική ιστοσελίδα Crux ο θεολογικός σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Αρχιδιακόνος Ιωάννης Χρυσαυγης.
Ακούγοντας τον δημοσιογράφο να αναρωτιέται αν η Πανορθόδοξη θα πραγματοποιηθεί τελικά, ο αρχιδιάκονος εξέφρασε την έκπληξή του, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν καταλαβαίνει μια τέτοια ερώτηση.
Υπενθύμισε την τελευταία φάση της προσυνοδικής διαδικασίας -η οποία ξεκίνησε το 1992-, όταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε τους 14 Προκαθημένους των αυτοκέφαλων τοπικών Εκκλησιών τον Ιανουάριο του 2016, οπότε και εγκρίθηκαν τα βασικά έγγραφα της Συνόδου.
Όσον αφορά το ζήτημα του αν πρέπει να αλλάξει το θεολογικό ή εκκλησιολογικό καθεστώς της Πανορθόδοξης στην περίπτωση της μη συμμετοχής σε αυτην μιας ή περισσοτέρων τοπικών Εκκλησιών, ο Αρχιδιάκονος της Κωνσταντινούπολης κατηγορηματικά απάντησε: "Όχι".
"Αν μία ή περισσότερες εκκλησίες δεν θα είναι παρούσες, ή αρνηθούν να συμμετάσχουν, ή δεν ψηφίσουν - όλες οι αποφάσεις θα εξακολουθούν να ισχύουν και θα είναι υποχρεωτικές για όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Η Αγία & Μεγάλη Σύνοδος είναι πάνω από την Σύνοδο της κάθε συγκεκριμένης εκκλησίας, ... και θα παραμείνει έτσι ακόμα και με την απουσία μιας ή περισσοτέρων εκκλησιών " τόνισε ρίχνοντας λάδι στη φωτιά!
Σημείωσε ακόμη πως εάν μια εκκλησία επιλέξει να μην παραστεί η ίδια περιθωριοποιείται.
Δεν υποτιμάμε τα όσα λέει αυτός ο τραγικός τύπος , διότι λέει κατάμουτρα αυτά που πρόκειται να συμβούν σε λίγες ημέρες. Τα Αντορθόδοξα ποτέ στην Ιστορία δεν επεβλήθηκαν με κανονικό και Δημοκρατικό τρόπο, αλλά με Εκκλησιαστικά Πραξικοπήματα και κατόπιν η Ορθόδοξη Εκκλησία με αγώνες τα απέβαλε και τα κατεδίκαζε. Έτσι θα γίνει και τώρα, σιγά μη συμφωνήσουν όλοι στα φιλοοικουμενιστικά φρονήματα πολλών διοικητικών ταγών της Εκκλησίας. Μένει όμως να δούμε ποίοι αληθινά θα αντιπαλέψουν τις Αντορθόδοξες αποφάσεις που έρχονται, ποίοι θα τις δεχθούν και ποίοι θα τις ανεχθούν. Όσοι τις δεχθούν ή ανεχθούν, πρόσωπα και Τοπικές Εκκλησίες, παρούσες ή απούσες στην Σύνοδο του Κολυμπαρίου θα είναι στο αυτό κρίμα. Μόνο όσοι θα τις καταδικάσουν Εκκλησιαστικά με όλες τις συνέπειες, δηλαδή διακοπή Εκκλησιαστικής Κοινωνίας θα παραμείνουν Ορθόδοξοι. Οψόμεθα !!!
Υ.Σ.
Θυμίζουμε στο Διάκο πως η Β΄ Βατικανή Σύνοδος είναι αυτή
που εκπροτεστάντισε τον Ρωμαιοκαθολικισμό και έκανε πολλούς σοβαρούς συντηρητικούς Ρωμαιοκαθολικούς να τον εγκαταλείψουν.
Ο πατήρ Πλακίδας Deseille είναι ένα τέτοιο παράδειγμα και τα αφηγείται λεπτομερώς σε σχετικό βιβλίο του, μεταφρασμένο στην ελληνική. Οι Φαναριώτες δεν εννοούν να καταλάβουν, πάσχουν από χρόνια παπολατρική τύφλωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.