Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.


σχολιο ιστολογιου μας : στον τοπο μας λενε "φωναζει ο κλεφτης να φοβηθει ο νοικοκυρης " να και ο Βαρθολομαιος τωρα το ιδο κανει !!!
“Βαρθολομαίος, "Τα όρια μεταξύ αιρέσεως και Ορθοδοξίας καθορίζονται συνοδικώς και μόνον" 

Στην εναρκτήρια της Μεγάλης Συνόδου ομιλία του ο Βαρθολομαίος  ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η πίστις ημών εκφράζεται αλαθήτως μόνο υπό της Εκκλησίας συνοδικώς. Ατυχώς κατά τας ημέρας μας επιπολάζει το φαινόμενο ομάδων ή ατόμων διεκδικούντων διεκδικούντων υπέρ εαυτών το αλάθητον εν τη ερμηνεία των Πατέρων και της Ορθοδόξου Πίστεως, κηρυττόντων αιρετικούς πάντας τους προς αυτών διαφωνούντας και εξεγειρόντων τον πιστόν λαόν ενίοτε και εναντίον των κανονικών αυτού ποιμένων.
Εντός του κλίματος τούτου το οποίον δύναται να αποβή άκρως επικίνδυνον διά την ενότητα της Εκκλησίας τείνει να λησονηθεί ότι τα όρια μεταξύ αιρέσεως και Ορθοδοξίας καθορίζονται συνοδικώς και μόνον είτε αναφέρονται ταύτα εις παλαιάς είτε εις νεωτέρας δοξασίας. Ουδείς πλην των ιερών Συνόδων δύναται να ανακηρρύτει απόψεις ή θέσεις ως αιρετικάς διεκδικών ούτως υπέρ εαυτού το αλάθητον. Αυτό είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος. Συναφώς καταδικάζομεν και τον υπό τινών χαρακτηρισμόν της παρούσης Συνόδου μας ως δήθεν ληστρικής προτού ακόμη αύτη συνέλθει και προτού λάβη τας εν Αγίω Πνεύματι αποφάσεις της».

Με άλλα λόγια,ισχυρίζεται ότι κακώς αντιδρούσε στις αποφάσεις των ψευδοσυνόδων της εποχής του ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής επειδή ήταν ένας απλός μοναχός. Με τη λογική του Βαρθολομαίου  κακώς αντέδρασε στις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου της Φερράρας - Φλωρεντίας ο Άγιος Μάρκος Εφέσου ο Ευγενικός. Αυτές όμως είναι οι κακόδοξες θέσεις του  Βαρθολομαίου.

Η Εκκλησία αλλιώς τα κανόνισε.  Μόνον οι Σύνοδοι καθορίζουν τελικά τι είναι δογματικό ορθό και τι είναι κακοδοξία. Αλλά οι ορθόδοξοι σύνοδοι. Όχι οι ληστρικές ψευδοσύνοδοι. Γι’ αυτό φροντίστε οι αποφάσεις της εν Κολυμπαρίω Μεγάλης Συνόδου να είναι ορθόδοξες για να γίνουν οι αποφάσεις της σεβαστές. Αλλιώς αν, παρά τις προσευχές και τις εκκλήσεις μας, προσδώσετε εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς, τότε θα πρόκειται για ληστρική ψευδοσύνοδο προς την οποία όχι μόνον θα δείξουμε ανυπακοή αλλά ρητά και κατηγορηματικά θα αποκηρύξουμε.
Δεν θεωρούν αίρεση την παπική εκκλησία. Και όμως είναι η πιο επικίνδυνη αίρεση.Η μεγαλύτερη επιτυχία του διαβόλου είναι να ακυρώσει τη θέωση του ανθρώπου. Δεν ανέχεται να βλέπει άλλα δημιουργήματα να δέχονται από τον Άγιο Θεό, αυτό που δεν μπόρεσε ο ίδιος να καταφέρει, να γίνει Θεός.
«Ἄνθρωπος γίνεται Θεός, ἵνα θεόν τόν Ἀδάμ ἀπεργάσηται».
Οι παπικοί κηρύττουν "έτερον ευαγγέλιον". Ένα Θεό ξένο προς τον κόσμο, που έλαβε όχι την δική μας ανθρώπινη φύση ώστε "να κενωθεί, να ομοιωθεί κατά πάντα με τους αδελφούς και να μπορεί να συμπαθήσει στις ασθένειές μας" σύμφωνα με τον Απ. Παύλο στην επ. προς Εβραίους, αλλά λένε ότι έλαβε " μόνο την ανθρώπινη φύση της Θεοτόκου η οποία δεν είχε κληρονομήσει το προπατορικό αμάρτημα, γιατί προερχόταν από άμωμη σύλληψη".Έτσι ο διάβολος τον αποκόβει από τους "κοινούς θνητούς". Όμως ο Κύριος ξέρουμε ότι πειράσθηκε στην έρημο με τους 3 πειρασμούς του Σατανά, αλλά τον νίκησε δίνοντας και σ΄εμάς τη δυνατότητα να τον νικήσουμε μέσω της πίστης. Με αυτή τη θεωρία του "ευσεβισμού" της άμωμης σύλληψης (δεν πρόκειται για ευσέβεια), ακυρώνει την πραγματική αξία της Παναγίας μας, αφού έμεινε χωρίς αμαρτίες παρόλο που ως άνθρωπος είχε κληρονομήσει το προπατορικό αμάρτημα δηλ. την μεταπτωτική ανθρώπινη φύση. Ο Κύριος θέωσε την καθαρή και φωτισμένη ανθρώπινη φύση που προσέλαβε (σύμφωνα με τα τρία στάδια που οφείλουμε όλοι να περάσουμε κάθαρση, φωτισμός του νου και θέωση).
Κηρύττουν "κτιστή θεία Χάρη" (τι νόημα έχει; μόνο συμβολικό..), δεν υπάρχει κοινωνία Σώματος και Αίματος Χριστού ούτε ένωση μαζί Του.
Αυτές οι κακοδοξίες (ανάμεσα στις άλλες), έφεραν νέες πολύ χειρότερες στον (παραγόμενο από τον παπισμό) προτεσταντσμό. Τι να πρωτοπούμε;!Για τις βλασφημίες, τα δαιμονικά "υπερφυσικά" και το χάος διαφορετικών "απόψεων";!!
Και έχουν την απαίτηση, επειδή θα αποφασίσουν συνοδικά (;) ότι οι Παπικοί είναι "σχισματική εκκλησία" και όχι αίρεση, εμείς να το δεχτούμε;
Οι μεγάλοι ένοχοι της προδοσίας της πατρώας Πίστεως προκαλούν αφόρητα ισχυριζόμενοι τα όσα ισχυρίζονται περί συνόδων και συμμορφώσεως προς τις αποφάσεις τους.
Οι υπόδικοι ενώπιον της αδιαφθόρου πανορθοδόξου εκκλησιαστικής συνειδήσεως, ένεκα της μειοδοτικής πολιτικής τους επί θεμάτων Δόγματος και Ήθους, δεν μπορούν και δεν δικαιούνται να παριστάνουν τον τιμητή.
Τα πρόσωπα αυτά, εάν λειτουργούσε στοιχειωδώς η εκκλησιαστική δικαιοσύνη, θα είχαν κληθεί καθηκόντως στα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα προκειμένου να λογοδοτήσουν για συγκεκριμένες δηλώσεις και εκδηλώσεις τους, ανατρεπτικές του Ορθοδόξου Δόγματος και καταλυτικές του Ορθοδόξου Ήθους και σε περίπτωση μη αποκηρύξεως των υπ αυτών διατυπωθεισών πλανών και ετεροδιδασκαλιών και εμμονής τους σε αυτές θα επιβάλλονταν σε βάρος τους τα υπό των Θείων και Ιερών Κανόνων διακελευόμενα!
Πάει πολύ, λοιπόν, να βγαίνουν και από πάνω και να ζητούν και τα ρέστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.