Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ] .


Σεβασμιώτατοι, Θεοφιλέστατοι...
Ἀδελφοί Ἱερεῖς καί Διάκονοι, Ὁσιώτατοι Μοναχές καί Μοναχοί, Εὐλογημένοι ἄνθρωποι τῆς αγίας Ορθοδόξου Ἐκκλησίας πού συνήλθατε απόψε σε αυτήν ἐδῶ την ομολογιακή εκδήλωση εκφράζοντας τήν ἀγάπη και την τιμή προς το πρόσωπο του Σεβαστού Πνευματικού μας Πατέρα, Πανοσιολογιωτάτου +Αρχιμανδρίτου κ.κ. Μεθοδίου, Καθηγουμένου της παλαιφάτου Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Άθω.
Ἐπί τῇ λαµπροφόρῳ ἡµέρᾳ τῆς Ἐνδόξου Ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου καί Θεοῦ καί Σωτῆρος ἡµῶν Ἰησοῦ
Χριστοῦ, ἡ καθ’ ἡµᾶς Γνησία καί Πατροπαράδοτος Ἱερά Μονή τοῦ Ἐσφιγµένου, εὔχεται ὁλοψύχως
ὅπως ὁ ὄντως ἀναστάς τριήµερος ἐκ νεκρῶν Κύριος, διά Σεπτῶν Πρεσβειῶν τῆς Παναχράντου Αὐτοῦ Μητρός και Εφόρου του Αγιωνύμου Όρους Άθω,
Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί Ἀειπαρθένου Μαρίας, όπως χαρίζηται ὑγιείαν τήν κατ’ ἄµφω, µακρότητα ἡµερῶν, εἰρήνην, γαλήνην, πρόοδον εἰς τήν πνευµατικήν ζωήν ἑνός ἑκάστου, ενδυνάμωσιν εις τον ομολογιακόν αγώνα και δη κατά της συγχρόνου Εβραιοκινήτου παναιρέσεως του οικουμενισμού, ως επίσης και κατά της Αντιχρίστου παγκοσμιοποιήσεως και της Νέας Τάξης Πραγμάτων ὥστε κατηγλαϊσµένοι καί ἡµεῖς ἀπό τό φῶς καί τήν χαράν τῆς Ἀναστάσεως δοξάζομεν το Πανάγιο Όνομα Αυτού και τον θρίαμβον της Ορθοδόξου Χριστιανικής ημών Πίστεως.
Ἀµήν.
Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
Χριστός Ανέστη!
Αληθώς Ανέστη!
Δόξα τη αγία Αυτού τριήμερο έγερση !
Εὐχαριστοῦμε ἰδιαίτερα τόν Ερευνητικό Οργανισμό Ελλήνων και τον Πρόεδρο αυτού τον κ. Κοφσανίδη Πρόδρομο, όλα τα υπόλοιπα μέλη του Οργανισμού, τους φιλικά προσκείμενους Συλλόγους και Σωματεία προς την Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους Άθω καθώς επίσης και όλους όσους συνετέλεσαν στην διεξαγωγή της αποψινής εκδηλώσεως με κέντρο την παρουσίαση του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ “Οι αγωνιστές του Αγίου Όρους Ιερά Μονή Εσφιγμένου” και στην ανάλυση των θεμάτων του.
Χαιρετίζουμε επίσης με τιμή και αγάπη, όλους όσους παρευρίσκονται απόψε τιμητικά εδώ στην Θεσσαλονίκη μας καθώς και την έδρα της Ιεράς και Ιστορικής Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Ευχαριστούμε όλους τους εδώ παρισταμένους που ανταποκριθηκαν στην πρόσκληση, προσπερνόντας τις τυχόν δυσκολίες και αντίξοες συνθήκες και περιστάσεις, δίνοντας το ομολογιακό παρόν από όλη την Ελλάδα, το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας γεμίζει με δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα.
ΜΗΝΥΜΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ
Αγαπητοι εν Χριστω αδελφοι,

Όταν το 1990 αμέσως μετά την διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας έγινε απο τον Τζώρτζ Μπους στο αμερικανικο κογκρεσσο η διακήρυξη της Νέας Τάξης Πραγμάτων, συνδέθηκε με την ψευδή ελπίδα για μία παγκόσμια διακυβέρνηση που θα επιτύχει την επίλυση των προβλημάτων που ονομάσαμε πλέον πλανητικά, όπως τους τοπικούς πολέμους, τον υπερπληθυσμό, την μόλυνση του περιβάλλοντος, την πείνα, το ενεργειακό και όσα προβλήματα στην πορεία μέχρι σήμερα κατασκευάστηκαν, με αποκορύφωμα, το τελευταίο περί εισβολής εξωγήινων. Μία ολόκληρη γενιά έχει ανατραφεί μέσα σ' αυτήν την τόσο εκτεταμένη και ισχυρή προπαγάνδα, ώστε πλέον να πιστεύη ότι η παγκοσμιοποίηση και η παγκόσμια κυβέρνηση θα υπηρετήσουν τον άνθρωπο για ξεκινήσει μία "Νέα Εποχή" ειρήνης και ενότητος στην ανθρώπινη ιστορία.
Δεν υπάρχει πιο διεσταμμένο και νοσηρό ψέμμα από το παραπάνω.
Και την ίδια ώρα που πολλοί στοχαστές και διαννοούμενοι του κόσμου αυτού συμπνευματίζονται με τον συρμό που επικρατεί, την ίδια ώρα που οι πολιτικοί υποτάσσονται στους μηχανισμούς της παγκόσμιας διακυβέρνησης και την διαφημίζουν, την ίδια ώρα που και οι κληρικοί συντονίζονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσω της Οικουμενικής Κίνησης, την ίδια ώρα, λοιπόν, που όλοι ετοιμάζουν τον δρόμο για την ίδρυση της Αυτοκρατορίας και του θεομάχου Ηγεμόνος της, στις πνευματικές αποθήκες της Εκκλησίας είναι αποθησαυρισμένη όλη η γνώση για την παγκοσμιοποίηση αυτή. Δεν έχομε μόνο γνώσεις για να την κρίνουμε, μα την έχουμε ενώπιόν μας ως γεγονός ολοκληρωμένη. Μπορούμε και θεωρούμε μέσα από τις γραφές την αρχή, την ακμή, την παρακμή, μέχρι κι αυτό το τέλος της, όταν καταργείται και κρινεται από τον Θεό των πατέρων μας!
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Η παγκοσμιοποίηση θα ολοκληρωθεί, και η Παγκόσμια Κυβέρνηση θα έλθει. Έχομε μαζί της ιστορικό ραντεβού. Ξέρουμε τα πάντα γι' αυτήν. Είναι μία και μοναδική και δεν θα επαναληφθή. Ξέρουμε ότι σαν γεγονός είναι τόσο φοβερή και τυραννική, είναι τόσο απατηλή και δολία ώστε αποκαλύφθηκε για χάρη μας στον Απόστολο Ιωάννη, για να μην πλανηθούμε απ' αυτήν. Ξέρουμε ότι η Αποκάλυψη δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πνευματική περιγραφή και διάσταση του πολιτικοκοινωνικού αυτού φαινομένου που θα επεκταθεί "επι πάσαν φυλήν και λαόν και γλώσσαν και έθνος" (Αποκ.13,8) γι' αυτό και σήμερα το ονομάζουμε παγκοσμιοποίηση. Ξέρουμε ότι ο πρωθυπουργός της συγκεκριμμένης Κυβέρνησης θα είναι ο Μεσσίας για τον Εβραϊκό λαό που εδώ και αιώνες οδοποιεί την ηγεμονία του. Θα είναι όμως ο αντι- Μεσσίας, δηλαδή ο αντί - Χριστος για μας τους χριστιανούς που πιστεύομε στον αληθινό Μεσσία και Υιό του Θεού. Ξέρουμε και ότι την ολιγόχρονη πορεία του, τρισήμισυ ανοδικά χρόνια και τρισήμισυ καθοδικά, θα την παύση ο ίδιος ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός κλείνοντας την Ιστορία όπως την γνωρίζουμε, ανασταίνοντας και κρίνοντας τους πάντες. Μόλις ακούσουμε, λοιπόν, ότι η παγκοσμιοποίηση ολοκληρώνεται και ιδρύεται παγκόσμια Κυβέρνηση, θα ξέρουμε ότι ως ανθρωπότητα θα υποστούμε τον τελευταίο επταετή πειρασμό μας πριν από το κλείσιμο της Ιστορίας. Παγκοσμιοποίηση σημαίνει την τελική ευθεία της ανθρωπότητος και Παγκόσμια Κυβέρνηση σημαίνει την εκκοπή του νήματος, το τέλος της Ιστορίας όπως την γνωρίζουμε. Διότι Παγκόσμια Κυβέρνηση δεν θα υπάρξει άλλη, παρα μόνο αυτή του Αντιχρίστου. Γι' αυτό και δεν είναι φυσική κοινωνιολογική εξέλιξη, όπως νομίζουν πολλοί, αλλά βίαιη, αφύσικη τυραννική και εξωθημένη.
Η γνώση όμως που είναι πολύ χρήσιμη για εμάς την χρονική αυτή στιγμή της προετοιμασίας είναι ότι η μονοκρατορία του θα επιτευχθεί μέσα από κάποιες στρατηγικές κινήσεις που με πολύ συντομία θα αναφέρουμε διότι κάθε μία από αυτές μπορεί να γίνει τίτλος ξεχωριστού βιβλίου.
1ον. Η Εταιρειοκρατία, δηλαδή τα πανίσχυρα μονοπώλια των πολυεθνικών εταιρειών που θα παραγκωνίσουν τις εξουσίες των εθνικών κυβερνήσεων. Κεντρικός τους στόχος είναι να ελέγξουν την παραγωγή και την διακίνηση όλων των αγαθών, ούτως ώστε ο μοναδικός πάροχος να είναι τελικά ο Άνομος. Το Σύστημα της "παγκόσμιας διακυβέρνησης" που προωθεί την παγκοσμιοποίηση (και για την οποία αδημονούν γνωστοί μας πολιτικοί) θα οικειοποιηθεί όλα τα υλικά αγαθά, όλες τις παραγωγές, όλη την εμπορική διακίνηση, λιανική και χονδρική, και θα καταγράφει όλες τις συναλλαγές. Ήδη γνωστοί παγκόσμιοι οργανισμοί, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για το Περιβάλλον και πολλοί άλλοι, επιβάλλουν νέους νόμους με καθολική ισχύ για την υποταγή και εξάρτηση των εθνικών κυβερνήσεων. Με τους νόμους αυτούς μεταβιβάζεται σταδιακά η πρωτογενής παραγωγή στις πολυεθνικές εταιρείες (βλέπε και τις τελευταίες συμφωνίες για την εισαγωγή των μεταλλαγμένων και στην ευρωπαική αγορά) και φτωχοποιούνται οι μεμονωμένοι παραγωγοί. Για παράδειγμα, με το σύστημα των επιδοτούμενων καλλιεργειών κατευθύνουν την πρωτογενή παραγωγή με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην μπορεί ποτέ να ικανοποιήσει τις εγχώριες αγορές και έτσι τα εθνικά κράτη να είναι πάντοτε αδύναμα από τίς εισαγωγές ξένων προϊόντων, με πολύ υψηλό κόστος ζωής και χρεωμένα. Απο την άλλη, νέοι παγκόσμιοι ή και εγχώριοι φόροι φτωχοποιούν τα μεσαία στρώματα και μεταβιβάζουν τον πλούτο στις ιδιωτικές Τράπεζες του Συστήματος. Με τον τρόπο αυτό είναι αδύνατον να αναπτυχθεί και να αποκτήσει μερίδιο στην αγορά νέος επιχειρηματίας που δεν είναι μυημένος στην ιεραρχία των παγκοσμιοποιητών. Με τις παραπάνω μεθόδους η εξουσία των μυημένων παγκοσμιοποιητών πάνω στην παραγωγή και διακίνηση των αγαθών θα γίνει σιγα σιγα απόλυτη.
Κι αν τεθεί το απλό ερώτημα γιατί όλα αυτά; Με τί απώτερο σκοπό; Η απάντηση ίσως εκπλήξει για την διαστροφή της: Πρόκειται για ένα σκοπό, τόσο εξωφρενικό, τόσο διεστραμμένο και πονηρό ωστε μόνο με θεία αποκάλυψη θα μπορούσαμε να καταλάβουμε σήμερα και να γνωρίζουμε. Ο "σατανοφόρος" αυτός άνθρωπος θέλει μέσα στην άφρονα και θυμωμένη απελπισία του να επιβάλλει μία μορφή εξουσίας που δεν έχει επαναληφθή, θέλει να κατορθώσει μία απομίμηση, μία παρωδία της θεϊκής εξουσίας, θέλει να προσκυνηθή από όλους τους ανθρώπους λατρευτικώς!
Για τον σκοπό αυτό ο Αντίχριστος θα ανταλλάξει τις τροφές και τα αγαθά με το μοναδικό που θέλει απο εμάς: την εκούσιο αίτηση της σφραγίδας του (βλέπε Λόγος περί Αντιχρίστου, Αγίου Εφραίμ του Σύρου). Διότι αν φέρουμε την σφραγίδα του, είτε τον πιστεύουμε, είτε όχι, θα αποσπά απο εμάς την προσκύνησή μας και η θεία δικαιοσύνη θα μας καταγράφει ως μερίδα του Αντιχρίστου.
Δεν μπορούν όμως αυτά όλα να πραγματοποιηθούν χωρίς τον δεύτερο πυλώνα της παγκοσμιοποίησης που είναι:
2ον. Η ψηφιακή σήμανση παντός προσώπου ζώου και πράγματος ή αυτό που πιο εύηχα ονομάστηκε ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Όταν γνωστοί πολιτικοί μιλούν για ηλεκτρονική διακυβέρνηση σκέφτεται, άραγε, κανείς απο μας οτι πρόκειται για Εθνική, Ελληνική Διακυβέρνηση; Όχι βέβαια! Ή μήπως όταν καίγονταν οι φάκελοι της παλαιάς ΚΥΠ την δεκαετία του 90 και μετατρέπονταν σε ψηφιακούς στο κτήριο της Κατεχάκη, πίστευε κανείς ότι τα δεδομένα αυτά θα μείνουν απροσπέλαστα; Αντιθέτως, απο τότε γνωρίζαμε ότι ήσαν συνδεδεμένα με το κέντρο των Βρυξελών.
Αυτό σημαίνει ότι για να στήσω παγκόσμια κυβέρνηση χρειάζομαι να ελέγχω τους πάντες και τα πάντα. Και για να το κανω αυτο χρειάζομαι παγκόσμιο αρχείο για όλα τα φυσικά πρόσωπα. Χρειάζομαι επίσης έναν μοναδικό αριθμό για τον καθένα κι ένα φυσικό μέσο - καρτα ή εμφύτευμα - ούτως ώστε το πρόσωπο να τροφοδοτεί με νεα δεδομένα τον φάκελλό του. Αυτά είναι τα αληθινά θεμέλια του κράτους του Αντιχρίστου. Υπολογείστε οτι χρειάστηκε μια γενια, ούτως ώστε τα καρτοειδή που κάποτε ήσαν είδος πολυτελείας να είναι τώρα απαραίτητα για να σε βλέπει το Σύστημα. Σήμερα τα εμφυτεύματα είναι είδος πολυτελείας. Υπολογίζουμε ότι σε λιγότερο απο μία γενια, το πολύ σε μία δεκαετία, θα έχουν κατασταθεί υποχρεωτικά.
Αν υπολογίσουμε μάλιστα και ότι όλες οι συναλλαγές μετά από τον περιβόητο εκείνο περυσινό Ιούλιο γίνονται πλέον με πλαστικό χρήμα, κατανοούμε ότι δεν υπάρχει πλέον καμία πράξη, κίνηση, διαχείρηση, συναλλαγή, σχέση, σκέψη ή επιθυμία μας που να μην αφήνει κάποιου είδους ψηφιακό ίχνος στο παγκόσμιο Αρχείο των παγκοσμιοποιητών.
Αλλα και η σήμανση των αγαθών και των τροφίμων είναι επίσης σημαντικότατη. Για να το πούμε απλά, δεν μπορώ να στήσω μονοπώλια διεθνούς βεληνεκούς χωρίς την ηλεκτρονική σήμανση των προϊόντων. Διότι έχω απόλυτη ανάγκη την χαρτογράφηση του παγκόσμιου εμπορίου. Κι η τελευταία δεν μπορεί να γίνει άν δεν βλέπω ανα πάσα στιγμή σε κάθε τόπο τί πωλείται και πόσο. Με λίγα λόγια, αυτό το παλιό σύστημα bar code που κυκλοφόρησε την δεκαετία του 90 και που το θεωρούσαμε απλά logistics ήταν τελικά το μόνο μέσο για να ελεχθεί πλήρως η αγορά ούτως ώστε να πλουτήσουν οι πολυεθνικές και να φτωχύνουμε εμείς. Σήμερα πλέον, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει κάτι στην αγορά χωρίς την γνωστή πιστοποίηση ISO που επιβάλλει τυποποίηση και ψηφιακή σήμανση στα προιόντα. Όταν αυτή δοθεί, τότε ο παραγωγός διαπιστώνει ότι παράγει μόνο για να πληρώνει φόρους, οπότε μοναδική λύση έχει να ενταχθεί στο φαύλο κύκλο των επιδοτήσεων που διαιωνίζει την εθνική μας φτώχια. Ας δούμε όμως τον επόμενο πυλώνα της παγκοσμιοποίησης.
3ον. Η κατάργηση των εθνικών συνόρων και η δημιουργία εκτενέστερης και πιο συγκεντρωτικής διακυβέρνησης. Ισως επαναληφθή το πολιτικό φαινόμενο της Ευρώπης και δημιουργηθούν και άλλες συνομοσπονδίες κρατών χωρίς πλέον εθνικό έλεγχο, όπως γίνεται και σήμερα. Είναι πολλά πλέον τα έτη που οι "εκλεγμένοι" πολιτικοί μας υπακούουν φανερά σε ξένες εντολές, τηρούν ξένους νόμους, υπερασπίζονται ξένα συμφέροντα. Ίσως ρωτήσει κανείς πόσα τέτοια διοικητικά συσσωματώματα θα ιδούμε; Η απάντηση προέρχεται απο το βιβλίο του προφήτου Δανιήλ που λέγει ότι όταν ο Αντίχριστος έλθει, θα βρεί δέκα βασίλεια. Θα πατάξει όμως τρία από αυτά και μετά θα ενθρονιστεί - ίσως διότι δεν θα του υποτάσσονται πλήρως. Όταν λοιπόν, επάνω στην επιφάνεια της υφηλίου δούμε 10 μεγάλες Ενώσεις ή Συνομοσπονδίες κρατών, είναι κοντά η παγκόσμοα κυβέρνηση του Αντιχρίστου. Να σημειώσουμε δε ότι έχουν σχηματιστεί ήδη η Βορειοαμερικανική Ένωση, Αφρικανική Οικονομική Ένωση, Ένωση Λατινοαμερικανικών Κρατών, οι BRICS, το Σύμφωνο της Σαγκάης και ίσως τεκταίνονται στα παρασκήνια και άλλες οικονομικές Ενώσεις που όπως η Ευρωπαϊκή θα μεταστραφούν σε πολιτειακές. Για να επιτευχθεί όμως η ρίψη των συνόρων και η ενοποίηση των κρατών, χρειάζεται ο τέταρτος πυλώνας:
4ον. Ο τελευταίος βασικός πυλώνας της παγκοσμιοποίησης είναι η ενοποίηση των θρησκειών. Διότι πώς αλλιώς θα ενώσεις λαούς με τόσο διαφορετική ιστορική πορεία και πολιτισμό; Επειδή ακριβώς, λοιπόν, η πολιτιστική παράδοσι των λαών πηγάζει από την θρησκευτική τους διδασκαλία, δεν υπάρχει τελειότερη πολιτιστική σύγκλιση από αυτήν που επιτυγχάνεις με την ενοποίηση των θρησκειών. Ας σημειωθεί, ότι όταν μιλάμε για ενοποίηση εννοούμε μόνο ανεκτική συνύπαρξη. Δεν αλλάζουν δηλαδή πολλά και φανερά στοιχεία. Ο καθένας φορά ό,τι άμφια φορούσε και λατρεύει τον Θεό του όπως και πρίν. Οι παγκοσμιοποιητές θέλουν μόνο ένα να αλλάξουν. Το σημείο που κάποιος διεκδικεί την απολυτότητα, και λέει ότι μόνο μέσω της ιδικής του διδασκαλίας σώζεται ο άνθρωπος. Αυτό δηλαδή ακριβώς που πιστεύουμε οι Ορθόδοξοι χριστιανοί. Πιστεύουμε ότι είμαστε η Εκκλησία εκείνη που ίδρυσε ο Δεσπότης Χριστός πρίν δύο χιλιετηρίδες, η οποία και καλεί τον κόσμο να μετανοήση και να βαπτιστεί. Αυτό το λεπτότατο σημείο διαλύει το σχέδιο των παγκοσμιοποιητών, γι' αυτό και οι πράκτορές τους μέσα στον χώρο της Ορθοδοξίας κηρύττουν το ακριβώς αντίθετο, τον λεγόμενο Οικουμενισμό, οτι δηλαδή μπορούν όλοι να σωθούν και έξω από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό ακριβώς το ψέμμα εξυπηρετεί την οικουμενική κίνηση, γι' αυτό και οι οικουμενιστές μπορούν χωρίς κανέναν ενδοιασμό και έλεγχο συνειδήσεως να παρευρίσκονται μαζί με όλους τους αιρετικούς στα συνέδρια του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών. Είναι μάλιστα έτοιμοι να ενωθούν μαζί τους χωρίς μετάνοια και απόπτυση των πλανών τους, όπως ακριβώς υπαγορεύει ο άθεος Οικουμενισμός.
Η πρώτη φάση του σχεδίου είναι η ενοποίηση των χριστιανικών ομολογιών μεταξύ τους. Ήδη εμείς είμαστε ένα βήμα προ του κοινού ποτηρίου με τους παπικούς. Στη συνέχεια έπεται η συνύπαρξη των εξ Αβραάμ θρησκειών, χριστιανών, μουσουλμάνων, εβραίων. Τέλος όλοι μαζί και με τις ανατολικές θρησκείες, τους Νεο Εποχίτες, τους αποκρυφιστές, τους μάγους, τους σατανιστές, και γενικώς όλους όσους ασκούν ανοικτή κι όχι μυητική και απόκρυφη λατρεία, θα ενταχθούν σε ένα είδος Οργανισμού Ηνωμένων Θρησκειών με κεφαλή τον Πάπα. Το σχέδιο αυτό ήδη προτάθηκε από τον Σιμόν Πέρεζ πέρισυ στον πάπα Φραγκίσκο και θα αποτελεσει άψογο υπόστρωμα για την πειθαναγκασμένη στροφή της λατρείας όλων προς τον Αντίχριστο.
Ερωτούμε τώρα τον ευσεβή ακροατή. Εμείς ως Έλληνες τί έχουμε να συνεισφέρουμε στην πανθρησκεία του Αντιχρίστου που κτυπά την θύρα την ανθρώπινης Ιστορίας; Τί άλλο από την Εκκλησία της Ελλάδος! Γι' αυτό και μέχρι τώρα η Εκκλησία της Ελλάδος συμμετέχει σε όλα τα προγράμματα του Οικουμενισμού, και θα εκπληρώσει το πρόγραμμά που της έχει ανατεθεί και θα συμμετέχει στην Πανθρησκεία.
Συνεπώς τίθεται το καυτό ερώτημα, τί μπορούμε να κάνουμε τώρα; Είμαστε σίγουροι ότι την πορεία αυτών των πραγμάτων πλέον δεν μπορεί άνθρωπος ή σύστημα ανθρώπων να τα σταματήσει. Μπορεί μόνο ο Θεός. Μέχρι αυτο να συμβεί υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε. Πρότυπό μας είναι η αληθινή, ζώσα Εκκλησία του Χριστού, η οποία κατά την Αποκάλυψη του απ. Ιωάννου θα φύγει "εις την έρημον, όπου εκεί έχει τόπον ητοιμασμένον από του Θεού, ίνα εκεί τρέφωσιν αυτήν ημέρας χιλίας διακοσίας εξήκοντα" (Αποκ.12,6). Κι όταν λέει η Γραφή οτι θα φύγει στην έρημο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πάει στην Σαχάρα ή στην Γκόμπι. Θα απομακρυνθεί τροπικώς κι όχι τοπικώς, ώστε το Σύστημα ελέγχου της Αυτοκρατορίας να μήν τους βλέπει. Ίσως, εκείνοι οι αξιοθαύμαστοι χριστιανοί να βρούν τρόπο να μήν σχετίζονται με το Σύστημα, να μην συναλλάσσονται μαζί του, να μην εξαρτώνται από αυτό, και από την άλλη το σύστημα να μην μπορεί να τους δεί στο διαδίκτυο, στο τραπεζικό και ασφαλιστικό σύστημα, στα wi fi, στα κινητά, στις διαδραστικές οθόνες, ούτε να τους έχει καν στα ψηφιακά του αρχεία. Επίσης οι χριστιανοί εκείνοι δεν θα έχουν καμία σχέση με την πανθρησκεία του Αντιχρίστου ούτε με το τεράστιο πλήθος του κλήρου που θα έχει υπαχθεί σ' αυτήν για να μισθοδοτείται. Εν ολίγοις το σχέδιο της έσχατης πνευματικής επανάστασης είναι να μην συνεργαστώ σε τίποτε με το Κράτος και την κρατούσα Εκκλησία και να μην ζητήσω καμία τους παροχή ή πρόνοια την οποία θα μου δώσουν με αντάλλαγμα την πνευματική ελευθερία της ψυχής μου.
Μπορεί και σήμερα ένας πιστός χριστιανός να κατορθώσει κάτι ανάλογο και να μιμιθεί τα εσχατολογικά εκείνα πρότυπα, προετοιμάζοντας έτσι τον εαυτό του και για τον έσχατο αγώνα. Κατ' αρχήν πρέπει να κατεβεί από το άρμα της Εκκλησίας της Ελλάδος που αναπόφευκτα θα παραδοθεί στον Αντίχριστο και να γυρίσει στο Παλαιο Ημερολόγιο, την ακαινοτόμητη Εκκλησία του Χριστού. Στη συνέχεια, να αρνηθεί τον ΑΜΚΑ και το διαδίκτυο. Έτσι, δεν θα είναι θεατός από το Σύστημα σχεδόν ποτέ και πουθενά. Απαραίτητη θεωρούμε επίσης την ικανότητα να προμηθεύεται ο πιστός τρόφιμα χωρίς σήμανση bar code, άμεσα απο τους παραγωγούς. Αφενώς μεν διότι η σήμανση αυτή φέρει τον δυσώνυμο αριθμό του ονόματος του θηρίου, αφετέρου διοτι με τον τρόπο αυτό αποκτά πολύτιμη και μεγάλη πείρα για την εκτός του Συστήματος επιβίωση. Αυτή είναι η πρόταση της Μονής μας για όσους θέλουν να συνδυάσουν την γνώση με την πράξη.
Πιστεύομε ακράδαντα ως Ιερά Μονή Εσφιγμένου ότι οι χριστιανοί που θα αναπτύξουν από τώρα τέτοιου είδους άμυνες και στρατηγικές, θα είναι ειναι οι πνευματικοί πυρήνες εκείνοι, γύρω από τους οποίους θα μαθητεύσουν και θα δικτυωθούν οι πνευματικοί επαναστάτες των εσχάτων. Σ' αυτούς τους θαρραλέους και μεγάλους άνδρες, πιστεύομε πως ο Άγιος Θεός θα προσφέρει τις "δύο πτέρυγες του αετού του μεγάλου, ίνα πέτηνται εις την έρημον... όπως τρέφωνται εκεί καιρόν και καιρούς και ήμισυ καιρού από προσώπου του όφεως" (πρβλ. Αποκ.12,14). Θα είναι οι εκλεκτοί που απλώς θα έχουν κάνει το σωστό, κι όχι το εύκολο..
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΜΕΤ' ΕΥΧΩΝ ΚΙ ΕΥΛΟΓΙΩΝ
Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΕΜΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ
Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.