Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ο Πατριάρχης Μόσχας θα υποδεχτεί τον Β.Πούτιν στο Άγιο Όρος...


Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη θα υποδεχτούν τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το Σάββατο, 28 Μαΐου 2016, στο Άγιον Όρος.
Ο λόγος της επίσκεψης στην αθωνική πολιτεία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν,αλλά και του Προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας είναι η συμπλήρωση 1000 ετών Ρώσικης παρουσίας στο Περιβόλι της Παναγίας.
Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο «Περιβόλι της Παναγιάς» αποτελεί από μόνης της ένα ξεχωριστό γεγονός, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης με την παρουσία του, ανάμεσα στους ελάχιστους υψηλά προσκεκλημένους, αποδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς, που συνεχίζει να διατηρεί με τη ρωσική ηγεσία.
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε τους συνεργάτες του στη Θεσσαλονίκη, ότι θα επιστρέψει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, ενδεχομένως να παρακολουθήσει τον εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο για τα πλέι οφ, ενώ την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, θα συνοδεύσει τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο για να υποδεχθούν μαζί την επόμενη μέρα τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα και με εφημερίδα.
Η Μονή Αγίου Παντελεήμονα έχει μετατραπεί σε φρούριο εν όψει της άφιξης Πούτιν, ενώ πληροφορίες από τη Μονή Βατοπεδίου κάνουν λόγο για περίπου 1.000 άτομα από τη Ρωσία που θα φτάσουν αυτές τις μέρες στο Άγιον Όρος.
Τα υπουργεία εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, βρίσκονται σε αλλεπάλληλες συζητήσεις για το καταρτισμό του προγράμματος, καθώς επίσης και τις ελληνικές παρουσίες στον Άθωνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Άγιο Όρος θα μεταβεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.