Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Αναγκάστηκαν σε σεξ με σκύλο: Σοκαριστικές καταγγελίες από 98 κορίτσια της ΚΑΔ για δυνάμεις του ΟΗΕ


56fe7adbc36188e0168b45c9
Μια ομάδα υπεράσπισης έχει κυκλοφορήσει τρομακτικές λεπτομέρειες για το πώς τουλάχιστον 98 κορίτσια από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ) φέρεται να κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις.
Η έκθεση κυκλοφόρησε από την AIDS-Free World, μια διεθνή οργάνωση υπεράσπισης, την Τετάρτη. Η ομάδα δήλωσε ότι η MINUSCA, ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, συναντήθηκε με τοπικούς ηγέτες και θύματα “τα οποία ανέφεραν ότι στρατεύματα από τη Γαλλία και την Γκαμπόν έχουν σεξουαλικά κακοποιήσει πολλά κορίτσια στην επαρχία τους.”
Η ομάδα παρέθεσε τρία κορίτσια της ΚΑΔ τα οποία είπαν ότι, μαζί με ένα τέταρτο κορίτσι, βιάστηκαν από ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ.
Τα κορίτσια είπαν ότι “ήταν δεμένα και είχαν γδυθεί μέσα σε ένα στρατόπεδο από ένα στρατιωτικό διοικητή από τη δύναμη Σάγγαρις (η Γαλλική στρατιωτική επέμβαση στην ΚΑΔ) και αναγκάστηκαν να κάνουν σεξ με ένα σκύλο”, έγραψε η ομάδα.
Ce1LLxxWQAALKrk
Μετά το βιασμό, σε κάθε κορίτσι φέρεται να δόθηκαν 5.000 φράγκα Κεντρικής Αφρικής (9 δολάρια).
“Τα τρία κορίτσια που ερωτήθηκαν αναζήτησαν βασική ιατρική περίθαλψη. Το τέταρτο κορίτσι αργότερα πέθανε από άγνωστη ασθένεια. Μία από τις επιζώντες είπε ότι ονομαζόταν «σκύλος της Σάγγαρις» από τους ανθρώπους στην κοινότητα.”
Σύμφωνα με την ομάδα, οι φερόμενοι ως δράστες «άφησαν την ΚΑΔ, επιστρέφοντας στο σπίτι το 2015.”

Επίσης, η οργάνωση αναφέρει μια ακόμη περίπτωση ενός 16χρονου κοριτσιού που φέρεται να βιάστηκε από έναν ειρηνευτή του Κονγκό του ΟΗΕ.
Η μητέρα του κοριτσιού είπε στην αστυνομία ότι ο ειρηνευτής “βίασε την κόρη της σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στις 16:00 τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016.”
“Όταν η αστυνομία ανέκρινε τον κατηγορούμενο με την παρουσία του στρατιωτικού του διοικητή του ΟΗΕ, ο στρατιώτης επιβεβαίωσε ότι «είχε σεξουαλική επαφή» με το θύμα αρκετές φορές, και την πλήρωσε μεταξύ 2.000 και 3.000 φράγκων Κεντρικής Αφρικής [3-5 δολάρια].”
Η έκθεση απεστάλη απευθείας στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, ο οποίος εξέδωσε αμέσως μια απάντηση, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.
«Είμαι σοκαρισμένος μέχρι το κόκκαλο από τις τελευταίες καταγγελίες για κακοποίηση από τις διεθνείς δυνάμεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Η εστίασή μας θα πρέπει να είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους. Μιλάμε για γυναίκες και μικρά παιδιά που έχουν τραυματιστεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο”, δήλωσε ο Μπαν σε δήλωσή του, που δόθηκε από τον ΟΗΕ.
Πρόσθεσε ότι αυτά τα εγκλήματα από την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ “φουντώνουν μόνο στη σιωπή.”
Ce5z8FNXEAEBT0_
“Ωστόσο, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι ένας αριθμός στρατευμάτων που είχαν σταλεί για να προστατεύσουν τους ανθρώπους αντιθέτως ενήργησαν με καρδιές σκότους».
Νωρίτερα το Μάρτιο, η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (MINUSCA) δήλωσε ότι έλαβε νέες καταγγελίες που αναφέρονται σε περιστατικά που συνέβησαν το 2014 και το 2015 στο νομό Κέμο της ΚΑΔ.
Η έρευνα του ΟΗΕ σε «αυτούς τους αποκρουστικούς ισχυρισμούς, που δείχνουν σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ενός μεγάλου αριθμού γυναικών και κοριτσιών, δεν πρέπει να αφήσει καμία πέτρα», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Zeid Ra’ad Al Hussein.
“Παίρνουμε τους ισχυρισμούς αυτούς – μερικοί από τους οποίους είναι ιδιαίτερα απεχθείς – πολύ σοβαρά. Είναι ζωτικής σημασίας ότι τα θύματα προστατεύονται και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα”, είπε.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει σήμερα 106.000 στρατιώτες και αστυνομία που υπηρετούν σε 16 ειρηνευτικές αποστολές.
Πηγή:
https://www.rt.com/news/338041-peacekeepers-sexually-abused-girls/
 http://offtherecord.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.