Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η κυβέρνηση θα επιδοτεί τις οικογένειες που θα κάνουν παιδιά

ΕΤΣΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!

ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ .

Η νέα πολωνική κυβέρνηση στηρίζει την οικογένεια και ξεκινά ένα πρόγραμμα μηνιαίων επιδομάτων για να ενθαρρύνει την απόκτηση περισσότερων παιδιών.
Μόνο εβδομάδες μετά την εκλογή του κόμματος ‘Νόμος και Δικαιοσύνη’, η συντηρητική, φιλο-Καθολική πρωθυπουργός, Beata Szydlo (φωτο κάτω), κρατώντας την προεκλογική υπόσχεση της ενέκρινε ένα μέτρο σύμφωνα με το οποίο θα αρχίσουν να δίνονται στις οικογένειες μηνιαία επιδόματα για κάθε παιδί πέραν του πρώτου. Οι φτωχές οικογένειες θα λαμβάνουν επιδόματα για όλα τα παιδιά. Το μηνιαίο επίδομα θα είναι από 500 ζλότι (περίπου $ 124). 
Το μέτρο θα πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο προτού τεθεί σε ισχύ την άνοιξη του 2016. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από τράπεζα και φόρους των σούπερ μάρκετ, μεταξύ άλλων.
Με μέσο όρο μόλις 1,3 παιδιά ανά οικογένεια - κάτω από το ποσοστό γονιμότητας αντικατάστασης που είναι το 2,1 παιδιών ανά γυναίκα – η Πολωνία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο, με τις ανησυχίες για την ικανότητα της χώρας να διατηρήσει την οικονομία και το συνταξιοδοτικό της σύστημα να έχουν αυξηθεί.
Η μείωση του ποσοστού των γεννήσεων σημαίνει γήρανση του πληθυσμού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 1950 η μέση ηλικία ήταν 25,8, σήμερα είναι πιο κοντά στο 40. Εάν η τάση αυτή συνεχιστεί, θα είναι 51 έως το 2050. Ο πληθυσμός μειώνεται επίσης, από 38,6 εκατομμύρια που ήταν το 1995- στα 38 εκατομμύρια το 2010, με πρόβλεψη να φτάσει στα 32 εκατομμύρια το 2050. Χωρίς επαρκή νεολαία να αντικαταστήσει τους ηλικιωμένους και να συμβάλει στο εργατικό δυναμικό, πληρώνοντας φόρους και να στηρίξει το συνταξιοδοτικό σύστημα, η οικονομική κατάρρευση θα μπορούσε να έρθει – μια εξέλιξη που η πολωνική κυβέρνηση προσπαθεί να προλάβει με την ενθάρρυνση των οικογενειών να τεκνοποιήσουν.
Τουλάχιστον 80 χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν την ίδια δημογραφική παρακμή με μερικούς να μιλάνε για «πληθυσμιακή καταστροφή».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.