Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν (ανώτατος άρχων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά το σύνταγμα της χώρας ) έδωσε εντολή για προετοιμασίες που προσομοιάζουν με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η διαταγή αυτή αφορούσε αποκλειστικά την «κλειστή ηγετική ομάδα του Κρεμλίνου» , και συγκεκριμένα τον  υπουργό Άμυνας Στρατηγό Σεργκέι Σοϊγκού, τον επικεφαλής της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας Αντιπτέραρχο Βίκτορ Bondarev, τον διοικητή των πυραυλικών δυνάμεων Αντιστράτηγο Sergey Karakaev   και φυσικά τον διοικητή της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU, Αντιστράτηγο Igor Sergun.
Σκοπός της αποστολής των ανωτέρω αξιωματούχων είναι  η πλήρη και αποτελεσματική  προετοιμασία των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία. Επίσης  η Συρία θα μετατραπεί σε μια «αδιαπέραστη ζώνη  συγκρούσεων» ,  και στην πραγματικότητα θα  γίνει  το «νεκροταφείο του Ομπάμα» που  θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ και της δυτικής συμμαχίας, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα  .
Την ίδια στιγμή , σύμφωνα με την  σημερινή τουρκική εφημερίδα Sabah,  στην  συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ  στις Βρυξέλλες, αποφασίσθηκε τόσο η πολιτική όσο  και η  στρατιωτική υποστήριξη  προς την Τουρκία, με την διεξαγωγή και στρατιωτικών «κινήσεων» του ΝΑΤΟ,  που παραπέμπουν σε πολεμική προετοιμασία στρατιωτικών συγκρούσεων μεγάλης κλίμακας στην Συρία.!!Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Τουρκία είναι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και με δεδομένο ότι υπάρχουν  ρωσικές πυραυλικές απειλές από θάλασσα  και τον αέρα , θα πρέπει να αυξηθεί η αντιπυραυλική   άμυνα  της χώρας, αλλά και η αποστολή   περισσοτέρων  μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιτήρησης στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.
Δεδομένου ότι η Ρωσία, γράφει η τουρκική εφημερίδα,   έχει αναπτύξει το διάσημο  αντιπυραυλικό σύστημα S-400 στην Λατάκεια , η Ιταλία ανακοίνωσε ότι  θα αποστείλει πυραύλους Patriot και στρατιωτικές μονάδες στην Τουρκία. Επιπλέον, η αποστολή των  ισπανικών συστοιχιών των πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων PATRIOT,  στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του  ΝΑΤΟ θα  επεκταθεί και μετά  τον Ιανουάριο του 2016. Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ  Jens Stoltenberg του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «Εμείς [ το ΝΑΤΟ] θα έχουμε  μια νέα στρατηγική για τον  ρωσικό υβριδικό πόλεμο. Θα βελτιώσουμε την συλλογή και την  επεξεργασία των πληροφοριών μας , τον τομέα της έγκαιρης προειδοποίησης των συστημάτων μας για να κατανοήσουμε καλύτερα την περιοχή και να αυξήσουμε την επίγνωση της κατάστασης».
Επιπλέον,  αναφέρθηκε ότι η Βρετανία θα αποστείλει οκτώ βομβαρδιστικά αεροσκάφη για την υποστήριξη της Τουρκίας. Τα βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη θα επιχειρούν  από κοινού με τα αμερικανικά  από την νατοϊκή βάση του  Ιντσιρλίκ.
Η Δανία θα αποστείλει  φρεγάτες για την προστασία της Τουρκίας από τους  ρωσικούς  πυραύλους  S-400 ,  και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου για την παροχή ηλεκτρονικών πληροφοριών μέσω  jammers.

Η Γερμανία θα αποστείλει αεροσκάφη Tornado στην βάση του  Ιντσιρλίκ, ενώ οι  ΗΠΑ συμφώνησαν να διατηρήσουν το αντιτορπιλικό  USS Donald Cook, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου . Το πλοίο αυτό είναι εξοπλισμένο με συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Aegis και  πυραύλους Tomahawk. Το USS Donald Cook μαζί με το αντιτορπιλικό USS Carney που κατέπλευσε στην περιοχή , θα αποτελέσουν την ασπίδα προστασίας της Τουρκίας σε περίπτωση οποιασδήποτε  επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους ( από τους Ρώσους), τονίζουν οι Τούρκοι.
Από την άλλη πλευρά , ο Βλαδίμηρος  εξασφάλισε την ισραηλινή «ουδετερότητα», σύμφωνα με το portal Defense News,  στην περιοχή βάσει  συμφωνίας που ήρθε με τον Ισραηλινό  Πρωθυπουργό  Βενιαμίν Νετανιάχου, ακόμη και  σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου με το ΝΑΤΟ.
Υπενθυμίζεται ότι οι  ΗΠΑ ανακοίνωσαν την μεταστάθμευση μοιρών αεροσκαφών  F-16, αεροσκαφών ηλεκτρονικού πόλεμου Ε3 AWACS, καθώς και αεροσκαφών  εναέριου ανεφοδιασμού KC-135, RC-135, και βομβαρδιστικών  Β-1 και Β-52, τα οποία «προθερμαίνονται» στις ΗΠΑ . Επίσης, η Ουάσιγκτον αρνήθηκε να αποκαλύψει τον συνολικό αριθμό των αεροσκαφών που θα μετασταθμεύσουν στην βάση του Ιντσιρλίκ .
Μέσα σε αυτόν το ορυμαγδό των εξελίξεων , τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να στείλουν χερσαίες δυνάμεις στην Συρία, σύμφωνα με ρωσικές πηγές και το Υπουργό  Εξωτερικών της χώρας  Anouar  Gargash .
Ο Anwar Gargash δήλωσε ότι τα ΗΑΕ θα συμμετάσχουν  σε οποιαδήποτε διεθνή προσπάθεια, που απαιτεί παρέμβαση χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων για την καταπολέμηση της ισλαμικής  τρομοκρατίας.!!
Έτσι, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα,  με την συγκάλυψη του καθεστώτος Ομπάμα και την  συνενοχή  της Δύσης στην ύπαρξη του  παράνομου καρτέλ πετρελαίου του  Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος, γίνονται όλοι συνένοχοι, σε ένα θέατρο του παραλόγου.
Ο απεσταλμένος  της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντρ Γκρουσκό, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι  : «Με την  κάλυψη της Τουρκίας σε πολιτικό επίπεδο, το ΝΑΤΟ ανέλαβε ουσιαστικά την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24. Το ΝΑΤΟ, δεν έκανε καμία ηθική αξιολόγηση αυτής της παράνομης  τουρκικής πράξης,  και στην  πραγματικότητα κάλυψε πολιτικά  την Άγκυρα ως μέλος της συμμαχίας φέροντας μεγάλη ευθύνη και  το ίδιο  για το συμβάν. Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι οι πολιτικές σκοπιμότητες έχουν το πάνω χέρι σε σχέση με την  αντικειμενικότητα και  την απλή κοινή λογική».
Υπενθυμίζουμε ότι ο  Ρώσος Πρόεδρος, έδωσε εντολή για την μεταφορά 70 μαχητικών αεροσκαφών στην εμπόλεμη ζώνη και επίλεκτων χερσαίων στρατευμάτων, την δημιουργία μιας νέας  δεύτερης ρωσικής βάσης στην περιοχή Αl-Shayrat , κοντά στην πόλη Χομς, και το πιο κρίσιμο από όλα,  την ανάπτυξη σε όλη την Συρία ηλεκτρομαγνητικών όπλων  για να μετατραπεί η  εμπόλεμη ζώνη σε ένα εικονικό «ηλεκτρονικό  πεδίο μάχης» .
το επόμενο διάστημα θα έχουμε  μια μεγάλη κλιμάκωση μεταφοράς δυνάμεων από το  ΝΑΤΟ και την Ρωσίας  στην περιοχή,  η οποία φαίνεται άλλωστε   « δια γυμνού οφθαλμού». Η αμέσως επόμενη φάση αφορά καθαρά « πολεμικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας». Η Συρία θα γίνει το πεδίο σφοδρής σύγκρουσης Ρωσίας και ΝΑΤΟ  για επικρατήσει ο « ένας « από τους «δύο», με την Κίνα  όμως να «παραφυλάει»  .