Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Το ρωσικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη ακυρώνει συνάντηση με θέμα τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία




Το Ρωσικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσε ότι η συνάντηση που είχε προγραμματίσει για την Πέμπτη το βράδυ με τη συμμετοχή Τούρκων αξιωματούχων με θέμα «Ο ρόλος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο» έχει ακυρωθεί.
Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ένταση στις τουρκο-ρωσικές σχέσεις, που ακολούθησε την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 στα τουρκο-συριακά σύνορα την Τρίτη.
Η ακύρωση έρχεται ως ένα από τα πολλά βήματα που λαμβάνονται από τη ρωσική κυβέρνηση, για να εκφράσει την οργή της για την κατάρριψη του μαχητικού.
Eν τω μεταξύ έντονη ανησυχία στους οικονομικούς κύκλους της Τουρκίας έχει προκαλέσει η ακύρωση των επισκέψεων των ρωσικών τουρκικών πρακτορείων. Για πολλά χρόνια, εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες ήταν η κύρια πηγή εσόδων του τουρισμού για την Τουρκία. Μόνο το 2014, 4,48 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία, φέρνοντας έσοδα περίπου 4 δις δολάρια, με βάση τα επίσημα στοιχεία. Οι Ρώσσοι τουρίστες είναι οι δεύτεροι μετά τους Γερμανούς σε αριθμό τουρίστες της Τουρκίας.
Στη φωτογραφία Τούρκοι αστυνομικοί φρουρούν την είσοδο του Ρωσικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.
ωωωωωω.jpg
agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.