Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ... ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΤΑΚΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΦΟΡΟ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ «ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ» ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ...!!!



Το ρωσικό γενικό επιτελείο διεμήνυσε πως θα αναστείλει όλες τις επαφές σε επίπεδο ενόπλων δυνάμεων μετά το σημερινό επεισόδιο, καθώς και ότι το πυραυλοφόρο καταδρομικό Μασκβά θα αναπτυχθεί στα ανοικτά της Λαττάκειας της Συρίας για να ενισχυθεί η αεροπορική άμυνα της βάσης, ανέφερε το ρωσικό γενικό επιτελείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ένας άνδρας του ρωσικού σώματος πεζοναυτών σκοτώθηκε όταν ελικόπτερο Mi-8 που έσπευσε στην περιοχή όπου κατέπεσε το Σουχόι για να διασώσει τους χειριστές δέχθηκε πυρά από το έδαφος.
Το ρωσικό επιτελείο χαρακτήρισε το επεισόδιο της κατάρριψης του Σουχόι κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και διεμήνυσε ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες.

Το επιτελείο ανέφερε πως, με βάση της πληροφορίες της συριακής αεράμυνας, το Σουχόι δεν εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ ραντάρ στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ κατέγραψε αντιθέτως ότι το τουρκικό καταδιωκτικό F-16 παραβίασε τον συριακό εναέριο χώρο.

"Πισώπλατη μαχαιριά" λέει ο Πούτιν

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα την Άγκυρα ότι θα υπάρξουν "σοβαρές συνέπειες" στις σχέσεις τους έπειτα από την "πισώπλατη μαχαιριά" του τουρκικού στρατού, που κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό στα σύνορα με τη Συρία. "Η σημερινή απώλεια είναι μια πισώπλατη μαχαιριά που μας επέφεραν οι συνεργοί των τρομοκρατών", δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β'.

"Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω διαφορετικά αυτό που συνέβη σήμερα (...). Δεν θα ανεχθούμε ποτέ εγκλήματα όπως το σημερινό", συνέχισε ο ρώσος πρόεδρος. Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος Su-24 στο οποίο επέβαιναν δύο πιλότοι καταρρίφθηκε σήμερα από τον τουρκικό στρατό. Σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, το αεροσκάφος χτυπήθηκε στη Συρία σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα με την Τουρκία και συνετρίβη τέσσερα χιλιόμετρα μέσα στο συριακό έδαφος. Η Άγκυρα δηλώνει πως το αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της.
.stoxos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.