Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Νέα τραγωδία στην Ινδία στα στρατόπεδα στειρώσεων: Ο Bill Gates ο χρηματοδότης των απάνθρωπων επεμβάσεων;



bill-gates-στειρώσεις-ινδίαΟι χειρουργικές επεμβάσεις στείρωσης που πραγματοποιούνται μέσω της χρηματοδότησης της κυβέρνησης στην Ινδία οδήγησαν στο θάνατο 13 γυναικών και σε σοβαρότατες επιπλοκές για 52 ακόμη γυναίκες, που βρίσκονται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση..

Και όλα αυτά εν μέσω της προσπάθειας «μείωσης της αύξησης του πληθυσμού της χώρας».

Αρχικά θεωρείται ότι αυτές οι γυναίκες έπεσαν θύμα των «ποσοστώσεων των στειρώσεων» στην Ινδία, και πιο συγκεκριμένα των «υγειονομικών αρχών που πίεζαν τις γυναίκες για την πραγματοποίηση επεμβάσεων στείρωσης, παρά για να τις συμβουλεύσουν για έτερες μορφές αντισύλληψης».

Η ευθύνη, όμως, βαραίνει μόνο την Ινδία για τις φρικαλέες επεμβάσεις στειρώσεων;;

Σε συνεδρίαση του αντιπολιτευόμενου Κόμματος του Κογκρέσου, ο Shobha Oza εξήγησε ότι το τελευταίο περιστατικό αποτελεί μόλις ένα μικρό «δείγμα» των απάνθρωπων προγραμμάτων στειρώσεων που οδήγησαν στο θάνατο 200 γυναικών με στόχο να «αντληθούν χρήματα υπό το πλαίσιο της Εθνικής Αποστολής για την Αγροτική Υγεία/ Αναπαραγωγική Υγεία».

Ο Oza δήλωσε σχετικά: “Κάθε φορά που συμβαίνει ένα παρόμοιο περιστατικό, σχηματίζονται επιτροπές αλλά κανείς δεν είχε θεωρηθεί υπεύθυνος ούτε κατά το παρελθόν. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται δικαστική διερεύνηση του θέματος. Ήρθε η ώρα να προστατευθούν οι γυναίκες στην Chhattisgarh από τον “θάνατο με τη χορηγία της κυβέρνησης”
.

Σύμφωνα με το στέλεχος του Ινδικού κόμματος, οι συνθήκες στα στρατόπεδα «οικογενειακού προγραμματισμού» στο Bilaspur όπου πραγματοποιούνται οι χειρουργικές επεμβάσεις στείρωσης είναι κάκιστες αναφορικά με την υγιεινή, εκτός των άλλων.

Όλες οι γυναίκες ήταν μικρότερες από 32 ετών και προέρχονταν από «φτωχά χωριά». Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο υγείας της Ινδίας: «και οι 83 επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν εντός έξι ωρών. Κάθε μία από τις γυναίκες έλαβε αμοιβή 600 ρουπίων, δηλαδή 10 δολαρίων, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα»..

Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates έχει ήδη ξεκινήσει και προωθήσει μία πρωτοβουλία με τίτλο Οικογενειακός Προγραμματισμός 2020 (Family Planning 2020 (FP2020), μία «παγκόσμια συνεργασία» με χορηγούς του «ιδιωτικού τομέα» που επενδύουν στην «αύξηση της πρόσβασης στον εθελοντικό οικογενειακό προγραμματισμό.

Μία από τις χώρες που αποτελούν τμήμα του προγράμματος του Ιδρύματος Gates, είναι φυσικά και η Ινδία.

Σε αναφορά του, ο Bill Gates εξήγησε ότι το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates «έχει επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε προγράμματα για την καταπολέμηση των ασθενειών και της φτώχειας στην Ινδία.”

Ο Gates, παράλληλα, εξυμνεί τις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης για «την μακρόχρονη εξαιρετική της γενναιοδωρία και ένα θετικότατο «ρεκόρ» θετικού αντίκτυπου για τις ζωές των φτωχότερων ανθρώπων του κόσμου», αναφερόμενος ειδικότερα στην περίπτωση της Ινδίας.

Βέβαια, η «γενναιοδωρία» της βρετανικής βοήθειας λαμβάνει την μορφή της χρηματοδότησης και αποστολής χρημάτων για την εξαναγκαστική στείρωση γυναικών στην Ινδία.

Ποιοι, είναι λοιπόν οι πραγματικοί υπόλογοι για τη συνεχιζόμενη τραγωδία των νεαρών φτωχών γυναικών στην Ινδία;; Οι διεφθαρμένοι γιατροί και αξιωματούχοι, ή τα «φιλανθρωπικά» Ιδρύματα όπως αυτό του Gates που χρηματοδοτούν και προωθούν την καταστροφή της ανθρώπινης ζωής;


pentapostagma.gr
thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.