Ειδικότερα, κάλεσαν τους κατοίκους δύο κοινοτήτων να φύγουν από περιοχές της Γάζας κοντά στη διαχωριστική γραμμή με τα ισραηλινά εδάφη.
“Σχεδόν 100.000 άνθρωποι” έλαβαν μηνύματα για να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα δήλωσαν ότι έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις και σύντομα γραπτά μηνύματα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.
Κατά την ένατη ημέρα της επιχείρησης Protective Edge, μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ βομβάρδισαν σπίτια αξιωματιούχων της Χαμάς στη Γάζα, όπως το σπίτι του Μαχμούντ αλ-Ζάχαρ και του Μπάσεμ Νάιμ.
Οι επιδρομές έπληξαν επίσης τις κατοικίες του πρώην υπουργού Υγείας Φάτι Χαμάντ και του βουλευτή της Χαμάς Ισμαήλ αλ-Ασκαρ στην Τζαμπαλίγια (βόρεια), σπίτια στην πόλη της Ράφας (νότια) όπου δύο τρεις άνδρες σκοτώθηκαν.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το Ισραήλ δήλωσε πως θα εντείνει ι τις επιδρομές στη Γάζα μετά την απόρριψη της εκεχειρίας από τη Χαμάς, με τη σύγκρουση να οδηγείται σε αδιέξοδο, με τουλάχιστον 203 νεκρούς Παλαιστίνιους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία πολίτες και, για πρώτη φορά ενός Ισραηλινού. Σχεδόν 1.500 είναι οι παλαιστίνιοι τραυματίες.
Η ισραηλινή αεροπορία επανέλαβε τις επιδρομές από χθες το απόγευμα στον παλαιστινιακό θύλακα, αντιδρώντας στις δεκάδες “τυφλές” ρίψεις ρουκετών της Χαμάς, εκ των οποίων δύο καταστράφηκαν εν πτήσει πάνω από το Τελ Αβίβ.
Επιπλέον, χθες ανακοινώθηκε και ο πρώτος θάνατος Ισραηλινού από ρουκέτα στο πέρασμα Ερέζ, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα, το πρώτο θύμα μεταξύ των Ισραηλινών από την έναρξη της αεροπορικής επιχείρησης.
Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει χερσαία επιχείρηση, αν και ο στρατός έχει αναπτύξει στρατεύματα πεζικού και άρματα πέριξ της Γάζας, κινητοποιώντας 40.000 εφέδρους ενόψει μιας πιθανής εισβολής, μια επιλογή που μπορεί να στοιχίσει πολλές ανθρώπινες ζωές.